۱۲ دی ۱۴۰۳، ۱۳:۵۱
کد خبرنگار: 2201
کد خبر: 85706794
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کاهش ۱۴ درصدی صدور پروانه ساخت و ساز  در شهرداری دزفول

دزفول-ایرنا- شهردار دزفول گفت: ۷۲۱ پروانه ساخت و ساز ساختمان در ۹ ماه اخیر در شهرداری دزفول صادر شده که این میزان با کاهش ۱۴ درصدی نسبت به زمان مشابه سال گذشته همراه بوده است.

به گزارش ایرنا، محمد عتاب اهوازی روز چهارشنبه در نشست رسمی شورای شهر دزفول در سالن جلسات این شورا بیان کرد: صدور پروانه ساختمانی یکی از مهمترین منبع درآمدی شهرداری دزفول است که در هفته‌های اخیر با رکود عجیبی در این حوزه مواجه بوده‌ایم.

وی مشکلات اقتصادی را از دلایل کاهش پروانه‌های ساخت و ساز عنوان کرد و افزود: امسال پروانه ساخت و ساز برای ۴۸۸ هزار مترمربع ساختمان در دزفول صادر شده این در حالی است که این آمار در زمان مشابه سال گذشته ۵۷۹ هزار متر مربع بوده و با کاهش ۱۶ درصدی مساحت در صدور پروانه ساخت مواجه بوده‌ایم.

شهردار دزفول اظهارکرد: بیشتر پروانه‌های صادر شده از طرف شهرداری مربوط به حوزه مسکونی است و در کاربری‌های دیگر عملکرد ناچیز است.

وی با بیان اینکه ۱۶۴ پروانه ساخت مربوط به واحد مسکونی ویلایی بوده است، ادامه داد: امسال برای پنج هزار و ۴۵۹ واحد مسکونی دزفول پروانه ساخت صادر شده این در حالی است که این میزان در زمان مشابه سال گذشته، ۶ هزار و ۹۸۲ واحد مسکونی بوده است.

عتاب اهوازی اضافه کرد: ۴۹ درصد پروانه‌های صادر شده مربوط به منطقه یک، ۳۴ درصد مربوط به منطقه ۲ و ۱۷ درصد مربوط به منطقه سه بوده است.

کاهش ۱۴ درصدی صدور پروانه ساخت و ساز  در شهرداری دزفول

کارگاه آموزشی شیوه تنظیم دفترچه عناوین عوارض شمال خوزستان به میزبانی دزفول برگزار می‌شود

رییس شورای اسلامی شهر دزفول نیز گفت: کارگاه آموزشی یک روزه شیوه تنظیم دفترچه عناوین عوارض بها و خدمات شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و شیوه نامه خزانه‌داری در شهرداری، سازمان‌های وابسته و شرکت‌های تابعه شمال خوزستان شنبه ۱۸ دی ماه در تالار بهارستان دزفول برگزار می‌شود.

سیدباقر موسوی فخر افزود: پیش از این کارگاه‌هایی در شهرهای اهواز و شوش برگزار شده و سومین کارگاه با تدریس کارشناس برنامه ریزی و بودجه سازمان شهرداری‌ها برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: این کارگاه برای ۳۲ شهر شمالی خوزستان از جمله دزفول، شوش، اندیمشک، گتوند، میانرود، صفی آباد، شمس آباد، سیاه منصور، سالند، منتظران، شهیون، حسینه، چم گلک، آزادی، بیدروبه، عرب حسن، فتح المبین، صالح شهر، جنت مکان، سماله، چغامیش و ترکالکی برگزار خواهد شد.

رییس شورای اسلامی شهر دزفول درخصوص اجرای طرح ممیزی شهرداری نیز گفت: لایحه فرآیند مناقصه برای آمایش سرزمینی و ممیزی املاک سطح شهر به همراه تصویربرداری هوایی برای دومین بار مطرح و توسط کمیته تطبیق مغایرت اعلام شد.

وی افزود: یکی از مغایرت‌ها این بوده که ممیزی توسط اداره ثبت اسناد در حال انجام است و شهرداری نیز هزینه‌ای در این خصوص پرداخت کرده لذا نیاز است ابهامات در این خصوص برطرف و اعلام نظر شود.

موسوی فخر اظهارکرد: براساس مغایرت‌های اعلام شده هیات تطبیق فرمانداری، نقش طرح ممیزی شهری انجام شده در ثبت اسناد در طرح جدید باید مشخص و نتیجه نهایی به هیات تطبیق اعلام شود همچنین با توجه به بالابودن قیمت طرح، مبنای برآوردی مبلغ طرح توسط مرجع ذیصلاح اعلام شود.

اجرای طرح ممیزی املاک شهری دزفول ضروری است

شهردار دزفول نیز درخصوص مورد مطرح شده توسط رییس شورای شهر بر ضرورت اجرای طرح ممیزی املاک شهری تاکید کرد و گفت: برای جمع آوری اطلاعات و آمار برای تدوین بودجه ۱۴۰۴ و برنامه پنج ساله هفتم کشور نیاز است طرح ممیزی املاک اجرا شود لذا از اعضای شورا درخواست می‌شود برای اجرای این طرح رای موافق دهند تا پرداخت برخط عوارض موجب پرداخت بیشتر عوارض شهرداری توسط مردم شود.

عتاب اهوازی، مهمترین مبنع درآمدی شهرداری را درآمدهای خصوصی عنوان و بیان کرد: ممیزی شهر دزفول لازمه سند چشم اندازی پنج ساله است و برای بستن بودجه، آمایش سرزمینی و لایه‌های مختلف مدیریت از جمله ساماندهی ترافیک، فضای سبز، نظافت، آسفالت خیابان‌ها و اجرای طرح‌های عمرانی و خدمات شهری ضروری است.

وی با تاکید بر اینکه محصول ممیزی به شورای شهر و شهرار بعدی نیز خواهد رسید، افزود: ممیزی دزفول سال ۸۴ به صورت ناقص انجام شده است در حالی که هر پنج سال یک بار باید انجام شود تا بانک اطلاعاتی در حوزه‌های مختلف جمع آوری و برای برنامه‌های شهرداری از آنها استفاده شود.

شهردار دزفول درخصوص اجرای ممیزی توسط اداره ثبت اسناد گفت: اداره ثبت اسناد دزفول، اجرای طرح ممیزی دزفول، اهواز و آبادان را در دستور کار داشته است که ممیزی دزفول را با اعتبار پنج میلیارد ریالی شهرداری تا حد زیادی انجام داده و نقشه‌ها تهیه شده است.

وی افزود: جمع آوری اطلاعات در ۲۵۶ لایه مورد نیاز شهرداری است حال آنکه اجرای ممیزی ثبت اسناد فقط در چند لایه انجام می‌شود.

اجرای طرح ممیزی شهر دزفول، حدود ۸۰۰ میلیارد ریال هزینه دارد

عتاب اهوازی گفت: اجرای طرح ممیزی شهر دزفول که در ۲۵۶ لایه انجام می‌شود در مرحله نخست، ۲۴۰ میلیارد ریال و در مرحله بعد حدود ۶۰۰ میلیارد ریال هزینه دارد که از هشت زاویه برداشت هوایی انجام و اقدامات کاملی جمع آوری خواهد شد.

کاهش ۱۴ درصدی صدور پروانه ساخت و ساز  در شهرداری دزفول

انتقاد عضو شورا از حیف‌ومیل منابع شهرداری

علیرضا مجدی‌نسب عضو شورای اسلامی شهر دزفول در این نشست نسبت به سیاست‌های نادرست و حیف‌ومیل منابع شهرداری انتقاد کرد و گفت: اگرچه اختلاس و تصاحب اموال عمومی، عملی ناپسند است ولی زیان‌ ناشی از سوءمدیریت و تصمیمات اشتباه صدها برابر بیشتر به کشور خسارت وارد کرده این در حالی است که جامعه حساسیت کمتری به این موضوع نشان داده و هیچ‌کس پاسخگوی آن نیست.

وی افزود: مدیری که مرتکب اختلاس شود، به سرعت به مراجع قضایی احضار می‌شود، اما مدیری که با سوءمدیریت خود زیانی هزار برابر وارد کند نه تنها مواخذه نمی‌شود بلکه ممکن است ارتقا یابد.

این عضو شورای شهر دزفول گفت: همانقدر که اعضای شوراهای شهر و روستا به نظارت بر شهرداری‌ها و بخشداری‌ها و اختلاس‌ها حساس هستند باید نسبت به سوء مدیریت و تصمیمات اشتباه نیز حساس باشند زیرا با سکوت خود در اتلاف منابع شریک هستند.

وی با بیان اینکه طی یک سال و نیم گذشته تصمیمات اشتباه ضررهای هنگفتی برای شهر دزفول به همراه داشته است، تاکید کرد: با وجود درخواست‌های مجددد برای ارسال اطلاعات قراردادهای شهرداری به علت تفویض اختیار برخی اعضای شورا به شهردار، ایشان نه تنها به درخواست‌های شفاهی و کتبی بنده به ایشان توجه نکرده بلکه قراردادهای ۱۵ میلیاردی شهرداری را خرد و چند قرارداد جداگانه منعقد کرده که این اقدام به سخره گرفتن قانون و شورا است.

مجدی نسب تصریح کرد: شهرداری دزفول در سال‌های گدشته نهضت آسفالت را راه اندازی کرده و با وجود تبلیغات گسترده در این خصوص، به علت پرداخت نشدن پول پیمانکار و شکایت قضایی، شورای ششم مجبور به پرداخت جریمه شد.

این عضو شورای اسلامی شهر دزفول با اشاره به مشکلات اجرایی طرح نهضت آسفالت گفت: شهرداری با تأخیر در پرداخت دستمزد پیمانکاران و پایبند نبودن به قراردادها، موجب تعطیلی طرح‌ها و خسارت‌های زیادی شد که متاسفانه این اشتباهات دوباره تکرار می‌شود.

وی درخصوص تصمیم انتقال قراردادهای نیروی انسانی شهرداری به سازمان همیاری شهرداری‌های استان خوزستان نیز اظهارکرد: این اقدام نه‌تنها هزینه‌های سنگینی بر شهرداری تحمیل کرده، بلکه باعث نارضایتی شدید پرسنل شده است زیرا این اقدام موجب شرمندگی پرسنل شهرداری در مقابل خانواده هایشان شده و امنیت شغلی کارکنان را کاهش داده است.

مجدی نسب همچنین با انتقاد از جذب بی‌برنامه نیروی انسانی در شهرداری دزفول گفت: با وجود نیروهای مازاد و غیرمتخصص در شهرداری، همچنان برخی از اعضای شورا به دنبال معرفی افراد جدید هستند که این اقدامات نه تنها خلاف قانون است بلکه موجب تضییع حقوق شهروندانی می‌شود که سال‌ها در انتظار استخدام هستند.

وی از رسانه‌ها خواست با رویکردی مطالبه‌گرانه، عملکرد شهرداری را زیر ذره‌بین قرار دهند و به رسالت خود در اطلاع‌رسانی و پاسخ‌خواهی عمل کنند.

این عضو شورای شهر دزوفل به تنظیم و ارسال نامه امضا شده از سـوی اعضای شورای شهر دزفول برای استخدام نزدیکان آنان در شهرداری انتقاد کرد و گفت: بارها اعلام شد نباید افرادی بدون نیاز تخصصی در شهرداری جذب شوند ولی اقدامی در این خصوص نشد.

علیرضا زمانی‌راد یکی از اعضای شورای اسلامی شهر دزفول نیز در این نشست گفت: مشکل هیات تطبیق، نداشتن اعتماد به شورا است در واقع برخی عوامل اجازه نمی‌دهند کاری توسط این شورا انجام شود این در حالی است که اجرای ممیزی یکی از راهکارهای کسب درآمد پایدار برای شهرداری به شمار می‌رود.

وی تاکید کرد: اجرای طرح‌های سرمایه گذاری و ایجاد درآمد پایدار سال‌ها طول می‌کشد؛ مغایرت‌هایی که بیان شده خلاف قانون و قابل پیگرد قانونی است.

عادل دوایی فر یکی دیگر از اعضای شورای شهر دزفول نیز بیان کرد: به طور قطع کسی مخالف اجرای طرح ممیزی شهر نیست ولی نباید فرمانداری را مقابل خود ببینیم.

وی بر ضرورت همکاری بیشتر فرمانداری و شورای شهر تاکید کرد و افزود: فرماندار و معاونان باید در نشست‌های شورا حضور یابند و همکاری بیشتری با شورا داشته باشند.

کاهش ۱۴ درصدی صدور پروانه ساخت و ساز  در شهرداری دزفول

طرح ممیزی با رعایت حرمت بازاریان اجرا شود

محمد حسن پرآور یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر دزفول نیز درخصوص اعمال ممیزی شهر در برخی شهرداری‌ها گفت: حرمت بازاری‌ها هنگام اجرای طرح ممیزی باید حفظ شود برخی بازاریان دزفول بیش از ۵۰ سال تجربه و در کارشان قداست دارند، شایسته نیست با مشاهده یک مشکل نسبت به پلمب مغازه‌ها اقدام کرد.

وی تاکید کرد: هرگونه اقدامی باید با حفظ حرمت کسبه انجام شود و پلمب مغازه‌ها، آخرین مرحله و راهکار باشد زیرا تا بازاریان بتوانند موردی را اثبات کنند کسب و کارشان پلمب و مشکلاتی برایشان ایجاد می‌شود که دور از شان آنها است.

پرآور درخصوص بودجه شهرداری نیز گفت: شهرداری باید درخصوص ارایه بودجه تعجیل کند و موضوع را به روزهای پایانی سال موکول نکند.

کاهش ۱۴ درصدی صدور پروانه ساخت و ساز  در شهرداری دزفول

انتقاد از تاخیر در آسفالت معابر کوی مدرس دزفول

زهرا آدینه یکی دیگر از اعضای شورای شهر دزفول نیز گفت: شورای شهر و شهرداری، ۲ بازوی قوی برای مدیریت شهری هستند و از یکدیگر جدا نیستند.

وی نظارت بر عملکرد شهرداری را از جمله وظایف شورا عنوان کرد و افزود: در حالی که شهرداری باید برنامه‌هایی که توسط شورا اولویت بندی و تایید شده را در ردیف بودجه قرار داده و اجرا کند طرح‌ها بسیار کند پیش می‌روند و با وجود اینکه به پایان دوره شورا نزدیک می‌شویم حتی یک طرح به مرحله بهره برداری نرسیده است.

آدینه با انتقاد از اجرا نشدن به موقع طرح‌های شهرداری اظهارکرد: اخیرا خبرهای امیدوارکننده‌ای در خصوص نهضت آسفالت و پارک کوی مدرس از سوی شهردار منتشر شده ولی شهروندان به علت اینکه هنوز کاری انجام نشده است اعضای شورای شهر را نفرین می‌کنند.

وی ادامه داد: با وجود اینکه پیگیری‌های زیادی برای دریافت سهمیه قیر انجام شده اقدام نهایی برای زیرسازی و آسفالت خیابان‌های کوی مدرس انجام نشده است؛ احداث پل پیام نور به عنوان یکی از مطالبات به حق مردم این منطقه نیز اجرا نشده که نیاز است مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، لایحه رای اصرار ممیزی شهرداری، با چهار رای موافق و چهار رای مخالف اعضای شورا بی‌نتیجه ماند.

در این نشست ۱۷ لایحه که در کمیسیون تخصصی برنامه و بودجه و کمیسیون املاک و حقوقی بررسی شده بودند مطرح و به تصویب اعضای شورا رسید.

این لایحه‌ها شامل صدور مجوز تعیین تکلیف نحوه محاسبه عوارض‌های مسکن ملی فرهنگیان واقع در کوی آزادگان، صدور مجوز ترک تشریفات مناقصه با موضوع تمدید اشتراک آنتی ویروس واحد انفورماتیک شهرداری، صدور مجوز اعطای تخفیف هزینه کفن و دفن به خانواده‌های متوفیان مستمند و کم بضاعت، صدور مجوز پرداخت پاداش به شرکت کنندگان در مسابقه نقاشی امام زادگان دزفول، لایحه صدور مجوز خرید خودرو، ماشین آلات و تجهیزات خودروی مورد نیاز سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری، جابجایی و ایجاد ردیف اعتبار برای معاونت فرهنگی و سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی، جابجایی قطعات زمین واگذار شده در کوی آزادگان، صدور مجوز واگذاری و الحاق زمین محوطه مسجد الله اکبرواقع در بلوار ولیعصر (عج) و مجوز واگذاری یک قطعه زمین به هیات‌های مذهبی شهرستان دزفول برای احداث دفتر بود.

به گزارش ایرنا، با وجود اینکه در دستور جلسه اعلام شده توسط روابط عمومی شورا، توضیحات حجت الاسلام مهدی حاجی جعفر نمازی درخصوص موارد فرهنگی ذکر شده بود وی در این نشست حاضر نشد و پس از نشست کمیسیون جوانان شورای شهر که بعد از نشست رسمی شورا برگزار شد نیز حاضر به پاسخگویی به خبرنگاران نشد.

برخی اظهارات این عضو شورای شهر دزفول در خصوص برگزاری برخی آیین‌ها در خانه‌های تاریخی دزفول در روزهای اخیر حاشیه‌هایی به همراه داشته است.

با توجه به غیبت وی در این نشست، رییس شورای شهر دزفول اعلام کرد به این موضوع به صورت مفصل در نشست بعدی شورا پرداخته خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha