دکتر ابوالحسن صفدری شامگاه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با تلاشهای شبانه روزی و کمک خیران ، پایگاه انتقال خون خاش بازسازی شده و همکاران ما هم اکنون تمامی روزهای هفته آماده خدمت رسانی به مراجعان برای تأمین خون مورد نیاز بیماران این شهرستان هستند.
وی افزود: خاش با داشتن ۲۰۲ بیمار تالاسمی ماژور روزانه به ۴۰ واحد خون نیاز دارد که تأمین آن با کمک مردم امکان پذیر است قطعا اگر مردم از فواید و مزایای اهدای خون آگاه شوند در این کار خیر و انسان دوستانه شریک خواهند شد.
مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه مدیریت ذخایر خونی در استان با توجه به تعداد زیاد بیماران نیازمند به خون در این منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: هر سال در روزهای سرد سال و با برودت هوا میل مراجعه اهدا کنندگان کاهش مییابد و این سازمان با برگزاری پویشها و همکاری دستگاههای دیگر هماهنگی لازم را برای اعزام تیمهای سیار برای خونگیری انجام میدهد.
هر سال در روزهای سرد سال و با برودت هوا میل مراجعه اهدا کنندگان کاهش مییابد
وی ادامه داد: در فصل زمستان با توجه به کاهش اهداکنندگان انتظار داریم رسانهها و فضای مجازی در امر ترویج و توسعه فرهنگ اهدای خون داوطلبانه به سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان کمک کنند.
به گزارش ایرنا، با اهدای یک واحد خون میتوان جان سه نفر را نجات داد؛ از یک واحد خون، گلبول خون فشرده گرفته میشود که در جراحیها کاربرد دارد. پس از آن پلاکت گرفته میشود که به مصرف بیماران سرطانی میرسد. پلاسمای خون نیز در بیماران کبدی و سوختگی استفاده میشود.
هر واحد خون اهدایی حدود ۴۵۰ میلی لیتر و معادل فقط ۱۰ درصد حجم کل خون بدن است. پلاسما و گلبولهای سفید و پلاکتها، ظرف مدت چند روز به طور طبیعی توسط سیستم خون ساز بدن جایگزین میشوند و بدن با افزایش جذب آهن از دستگاه گوارش، آهن از دست رفته را به مرور و طی حدود یک ماه جایگزین خواهد کرد؛ بنابراین گلبولهای قرمز خون حداکثر در سه تا چهار هفته در بدن بازسازی میشود.
نظر شما