توسعه زیرساخت‌های موبایلی رشت با مشکل مواجه است

رشت - ایرنا - مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان گفت‌: شهر رشت با توجه به تراکم جمعیتی بالا و شرایط اقلیمی خاص از جمله شهرهایی است که برای توسعه زیرساخت‌های موبایلی محدودیت‌ دارد و در این رابطه با مشکل مواجهیم.

سعید زاهدی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: امروز در شبکه ارتباطات سیار برای نصب دکل‌های مخابراتی مشکلاتی وجود دارد و در این رابطه نیازمند همکاری و همراهی ادارات و دستگاه‌های استانی در این شهر هستیم تا فضای مورد نیاز برای نصب این دکل‌ها و توسعه زیرساختها را در عرصه ها و زمین های خود فراهم کنند تا بتوانیم به پوشش کامل دست یابیم.

وی عنوان کرد: همچنین از مردم رشت نیز درخواست می کنیم در زمینه واگذاری زمینهایی که از سوی کارشناسان این حوزه برای نصب دکل های مخابراتی و تلفن همراه شناسایی و مناسب تشخیص داده شده همکاری لازم را با اپراتورهای مخابراتی داشته باشند تا بتوانیم در استان شبکه پایدار الکترونیکی و سیار ایجاد کنیم.

وی با اشاره به ضرورت‌های وجود شهر هوشمند؛ لازمه آن را در وهله نخست فراهم کردن زیرساخت‌های پایدار و دستیابی به اینترنت پرسرعت کامل دانست و گفت: ما در رشت به زیرساخت پویایی نیاز داریم که بتوان از آنها برای توسعه شبکه‌های ارتباطی و بهره‌مندی از سامانه‌های الکترونیکی استفاده کرد.

زاهدی تصریح کرد: اکنون توسعه شبکه فیبرنوری در کل استان در دست اقدام است و در ۵۶ شهر گیلان این پروژه برای منازل و کسب و کارهای استان در حال اجراست که از این میان درشهرهای رشت، آستانه اشرفیه و کومله به مرحله واگذاری سرویس رسیده است و در شهرهای اسالم، پره‌سر، کیاشهر، لولمان، رستم‌آباد منجیل و بندرانزلی نیز رو به اتمام است و تا دهه فجر مراحل واگذاری آن انجام می شود.

وی تاکید کرد: مراکز شهرستان‌ها در اجرای پروژه های فیبر نوری در اولویت است و تا اوایل سال آینده پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارهای استان به مراحل نهایی و واگذاری می‌رسد.

وی گفت: در شهر رشت نیز این پروژه در تمامی مسیرهای اصلی شهر انجام و اشتراک‌دهی به مردم آغاز شده و امکان دسترسی آسان به فیبرنوری برای درخواست‌کنندگان فراهم است و طی ماه‌های آتی کار به انجام می‌رسد.

وی ادامه داد: رویکرد دولت چهاردهم اجرای کامل قانون برنامه پنج ساله هفتم است و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در راستای اجرای فصل ۱۳ برنامه پنج ساله هفتم هدف‌گذاری های خود را انجام داده است. در این فصل ۲ موضوع شامل شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد دیجیتال بر این وازرت خانه تکلیف شده است که در برش استانی دنبال می‌شود.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان اظهار کرد: در برش استانی این قانون دسترسی کامل به شبکه ملی اطلاعات در حوزه های شهری و روستایی و تحقق ۱۰ درصدی سهم اقتصاد دیجیتال از اقتصاد کشور دنبال می شود. در برنامه پنج‌ساله هفتم هم هدف؛ دستیابی به سهم ۱۰ درصدی از تولید ناخالص ملی اقتصاد دیجیتال از اقتصاد کشور است و تا پایان این برنامه به سال ۱۴۰۷ باید به این مهم دست پیدا کنیم.

وی استان گیلان را از استان‌های پیشرو در اقتصاد دیجیتال کشور اعلام کرد و افزود: این خطه همواره در شاخص های مختلف اقتصاد دیجیتال از جمله استان‌های پیشرو در این زمینه است.

۹۶ درصد از روستاهای گیلان به شبکه ملی ارتباطات متصل هستند

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان اظهار کرد: طبق پایش‌های انجام شده از سوی معاونت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت خانه ارتباطات و فناوری اطلاعات بیش از ۹۶ درصد روستاهای استان گیلان به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند و درصد باقی مانده شامل روستاهای دور از دسترس کوهپایه‌ای و صعب العبور است که نسبت به روستاهای جلگه‌ای دسترسی به آنها دشوارتر می باشد.

وی گفت: در این روستاها به علت عدم تامین برق مورد نیاز برقراری ارتباطات به طور کامل امکانپذیر نیست که با همکاری شبکه برق بدنبال دسترسی به پوشش ۱۰۰ درصدی در ارتباطات سیار استان هستیم؛ در خصوص کیفیت ارتباطات نیز تلاش می شود که نقاط کور کوهپایه‌ای با تنظیمات فنی به دسترسی ۱۰۰ درصدی دست یابند.

زاهدی افزود: در حوزه ارتباطات سیار و شبکه موبایلی شاهد توسعه روزافزون آخرین نسل‌های ارتباطات سیار در گیلان هستیم و اکنون بیش از ۳۰ دکل ۵G از آخرین نسل از تکنولوژی‌های ارتباطات سیار در شهر رشت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی در ادامه با بیان اینکه اکنون با گذر از دولت الکترونیک به دولت هوشمند رسیده ایم، گفت: در ۱.۵ سال گذشته صدور انواع مجوزها از درگاه سامانه ملی صدور مجوزها توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران انجام می شود و تمامی ادارات صدور مجوزهای مختلف خود را در بستر این سامانه در دسترس مراجعان قرار می دهند و این خود یکی از مهمترین مشخصه های دولت الکترونیک است.

زاهدی ادامه داد: در دولت الکترونیک با حذف اسناد کاغذی هم اینک ۱۰۰ درصد رویه‌های مختلف در سامانه بارگزاری شده و دریافت مجوز نیز از این درگاه انجام شده و ارائه خدمات در سامانه ملی صدور مجوزها برای ادارات یک الزام و تکلیف است.

وی تصریح کرد: انواع اظهارنامه های مالیاتی و صدور بیمه های مختلف نیز باید در بستر دولت الکترونیک انجام شود و صدور مجوزهای احداث واحدهای صنعتی تولیدی و فرهنگی از طریق درگاه سامانه ملی مربوطه صورت گیرد؛ به این طریق دیگر مردم نیازی به مراجعه حضوری به ادارات نخواهند داشت. نتایج اجرای دولت الکترونیک تسریع در انجام امور، قابلیت پیگیری مراحل پیشرفت کار برای مراجعین و سازمانها، حذف سفرهای زائد درون شهری و بهینه سازی وضعیت ترافیک خیابانها و شهرهاست.

دستیابی به شهر هوشمند رشت با استفاده از سامانه‌های الکترونیکی

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان در خصوص دستیابی به شهر هوشمند رشت نیز گفت: شهر هوشمند یک مفهوم عام است و به طور خاص در چنین شهری می توانیم با استفاده از سامانه های الکترونیکی و هوشمند سازی سامانه های مورد بهره برداری مشکلات شهر را از جمله معضل حاد ترافیک در رشت را حل کنیم.

وی عنوان کرد: هرچه خدمات در شهر رشت الکترونیکی‌تر شود مردم برای دریافت خدمات کمتر نیاز به خروج از منازل خواهند داشت که کمک بزرگی به کاهش بار ترافیک خواهد بود.

وی تصریح کرد: مردم می توانند با استفاده از ابزارهای هوشمند ترافیک شهر را مطالعه کنند، همچنین می‌توان خودروها را با تعبیه چراغ راهنمای هوشمند و نشانه‌گذاری‌ها و در مجموع مدیریت هوشمند از نقاط پرترافیک دور و به سمت مسیرهای کم‌ترافیک تر هدایت و معضل کنونی در این حوزه کاهش داده و مدیریت کرد.

زاهدی ادامه داد: ایجاد پارکینگ هوشمند و یا سامانه های هوشمند پارک خودرو یکی دیگر از این مواردی است که می‌تواند بار ترافیکی بافت تاریخی مرکز شهر رشت را کاهش دهد. برای مدیریت پسماند و زباله نیز می توان با استفاده از سامانه های الکترونیکی در راستای حل این معضل گام برداشت.

وی از تشکیل کارگروه شهر هوشمند خبرداد و افزود: این کارگروه به ریاست معاونت امور عمرانی استانداری تشکیل شده و بزودی جلسات آن برگزار خواهد شد که گامی برای تحقق شهر هوشمند است.

این مسئول در خصوص چهاردهمین نمایشگاه الکامپ که از ۱۱ تا ۱۴ دی ماه در رشت برگزار شد نیز گفت: این نمایشگاه تحت عنوان کامپیوتر، اقتصاد دیجیتال و دولت هوشمند در سالن نمایشگاهی گیلان برگزارشد که بخشی از این نمایشگاه به غرفه دولت الکترونیک و هوشمند در قالب دولت هوشمند اختصاص داشت.

وی ادامه داد: دوره دولت الکترونیک سپری شده و گام بعدی دولت هوشمند است؛ در نمایشگاه الکامپ بخشی به پاویون دولت هوشمند اختصاص داشت و بیش از ۳۰ دستگاه اجرایی در آن حضور و مشارکت داشتند و خدمات الکترونیک و مکانیزه خود را به نمایش گذاشتند تا مردم با گوشه‌ای از اقدامات دولت در راستای دولت الکترونیک و هوشمند سازی خدمات آشنا شوند.

وی از همراهی مسئولان استانی قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد: با همراهی و همدلی همه مسئولان و مردم زیرساختهای اطلاعاتی و ارتباطی استان توسعه یابد و در ارائه خدمات و سرویس خدمات ارزنده ای برای تحقق دولت الکترونیک و دولت هوشمند و شهر هوشمند برای مردم فراهم شود.

زاهدی از مردم استان گیلان خواست مشکلات خود را در حوزه ارتباطات از طریق سامانه ۱۹۵ اطلاع رسانی کنند تا به سرعت موضوع رسیدگی و مشکل رفع شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha