به گزارش ایرنا، یاسر باقری روز چهارشنبه در نشست هم اندیشی و هم آفرینی نهضت جهادی توسعه اقتصاد دیجیتال با بیان اینکه با استفاده از اقتصاد دیجیتال میتوان سطح اقتصادی استانها را ارتقاء داد، گفت: هم اینک دیجیتال تمام سکوها و کیفیت زندگی مردم را تحت و شعاع قرار داده است و دیگر نمیتوان از قدرت سخن راند اما مولفههای قدرت در عرصه دیجیتال را نادیده گرفت.
وی با بیان اینکه تحقق شعار سال با اقتصاد دیجیتال شدنی است، گفت: الگوهای جدید زندگی، کسب و کار و خدمات رسانی با استفاده از فناوریهای نوظهور و تحولاتی که امروزه در عرصه دیجیتال رخ داده امکانپذیر است و الگوهای اقتصادی دیجیتال نیز این امکان را در اختیار ما قرار میدهد.
باقری تصریح کرد: اگر امروز در حوزه اقتصاد دیجیتال نتوانیم استقلال خود را حفظ کنیم در آینده مرزهای دیجیتال که اساسیترین و اصلیترین مرزهای ما خواهد بود را از دست خواهیم داد؛ هنگامی که مقوله شکست انحصار در عرصه دیجیتال مطرح میشود برند مخابرات ایران با بیش از ۵۰ سال قدمت با حرکت خود را نو کرده و به صنعت اقصاد کشور کمک کند.
مدیرکل بررسیهای اقتصادی و توسعه کسب و کار مخابرات اضافه کرد: شرکت مخابرات ایران که در اقتصاد دولتی به رتبه هشتم در ارتباطات ثابت دست یافت پس از خصوصی سازی و اجرای سیاستهای غلط در این حوزه و نزول رتبه در اینترنت ثابت و سیار ، توانست مسائل و مشکلات را با زایش پرقدرت نشان تجاری همراه اول ارتقاء دهد و شرکت را به سودآوری برساند بطوریکه امروز یک سوم درآمد حوزه مخابرات در بخش ارتباطات سیار است.
باقری گفت: با ظهور فناوریهای نو شرکت مخابرات میتواند اپراتور اشیاء، خدمات ابری، حوزههای حمل نقل و سلامت ایجاد کند؛ همچنین با اجرای طرح دیجیتما ( طرح نهضت جهادی توسعه اقتصادی دیجیتال) کارگروه مرتبط با آن را در استانها با حضور نخبگان منطقه راه اندازی کرد تا از روی یک نقشه به کوتاهترین مسیر برای افزایش سهم استان در درآمد ناخالص ملی فکر شود و در استان گیلان نیز این کارگروه تشکیل شده است.
وی تصریح کرد: گرچه شرکت مخابرات خصوصی و نیمه خصوصی شده است اما مردم به این نشان تجاری اعتماد دارند که میتواند به توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور کمک کند؛ لذا باید از همه ظرفیتهای موجود دنیا استفاده کرد و قدمهای بعدی را برپایه توانمندیهای خود برداریم و همراستا و همگام با کشورهای دنیا عمل کرده و خود را در شبکه ارزش جهانی جانمایی کنیم.
مدیرکل بررسیهای اقتصادی و توسعه کسب و کار مخابرات ایران اظهار کرد: در تعامل با حوزه های مختلف توانستیم در شهر هوشمند، کشاورزی هوشمند، سلامت هوشمند، اینترنت اشیاء به موفقیت های خوبی دست یابیم و به استانهای مناطق نیز اجازه داده می شود از ظرفیتهای درون استانی در حوزه استارتاپی و فناوری کمک گرفته و برای شاخههای مختلف یک بازارگاه در درون مخابرات شکل گیرد.
باقری تصریح کرد: اگر امروز از فناوریها و بازیهای جدید عرصه دیجیتال عقب بمانیم؛ آینده را از دست خواهیم داد.
افزایش سرعت اینترنت دستیابی به اقتصاد دیجیتال را تسهیل میکند
مدیرکل مخابرات گیلان نیز در این همایش اظهار کرد: اقتصاد دیجیتال در زندگی روزمره افراد تجلی یافته و همه فعالیتهای اقتصادی و تراکنشهایی که بر بستر فضای مجازی اینترنتی انجام میگیرد در این حوزه انجام می شود.
یدالله حسنی با اشاره به پنج شاخصه مهم اثر گذار در اقتصاد دیجیتال منطقه و استان، گفت: نخستین شاخصه اجرای پروژه فیبر نوری است که از شاخصهای بسیار مهم و زیرساختی در این عرصه است؛ میزان نفوذ تلفن همراه، تعداد کاربران اینترنت در محدوده جغرافیایی و پهنای باند کاربران اینترنت و تعداد وب سایتها از دیگر شاخصهها است .
وی تاکید کرد: مخابرات کشور و استان گیلان زیر ساختهای لازم برای دستیابی به اقتصاد دیجیتال را دارا هستند و هر چه سرعت اینترنت کشور بیشتر و بهتر باشد مشتریان و افرادی که از این کسب و کار استفاده می کنند دسترسی آسانتری به این حوزه خواهد داشت و بخش زیادی از نیازهای مردم در فضای اقتصاد دیجیتال رفع خواهد شد.
حسنی با اشاره به اجرای طرح نجما، نهضت جهادی فیبر نوری مخابرات ایران در استان گیلان گفت: این پروژه از پروژه های شاخص و برتر استان بود و تلاش داریم این روند در مخابرات گیلان ادامه یابد؛ همچنین یک پروژه مهم در شهرستان لوشان با ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار درحال اجرا است که در توسعه اقتصاد دیجیتال و پایداری ارتباطات استان نقش مهمی خواهد داشت .
مدیرکل مخابرات گیلان اظهار کرد: در حوزه اینترنت ثابت منازل و کسب و کار نیز که نقش مهمی در حوزه اقتصاد دیجیتال ایفا میکند بیش از ۲۰۰ هزار پورت را پوشش دادهایم و آمادگی داریم این زیر ساختها را در اختیار همه حوزه های قرار دهیم.
وی تصریح کرد: استان گیلان ۱۵۱ هزار مشترک ای دی اس ال ، ۹هزار مشترک وی دی اس ال دارد و مخابرات ایران برای توسعه پهنای باند استان گیلان هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده که تجهیزات آن در حال تولید است و بخشی از آن تا پایان امسال و مابقی در سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
نظر شما