به گزارش خبرنگار ایرنا، کلاردشت به علت برخورداری از روستاهای سرسبز و موقعیت گردشگری، بوم گردی، رودخانه جوشان سردآبرود، قلل مخروطی شکل مرتفع علم کوه، تخت سلیمان، جنگل های هیرکانی خزری و دیگر آثار طبیعی و تاریخی در تمامی فصول سال پذیرای هزاران مسافر، گردشگران داخلی، خارجی و کوهنوردان است و "مازیچال" هم یکی از زیباترین نقاط شمال ایران در ارتفاع ۲ هزار و ۵۰۰ متری از سطح دریا مشرف به قلل علم کوه و تخت سلیمان حوالی این شهرستان واقع شده و منطقه از لحاظ موقعیت مکانی در فاصله حدود ۱۸ کیلومتری ضلع غربی شهرستان کلاردشت و ۲۷ کیلومتری شهرستان عباس آباد و در ارتفاع قرار گرفته است.
محصور شدن در میان رشته کوه های البرز مرکزی، زمستانی پربرف، سرد و طاقت فرسا، برخورداری از عرصه ای با شیب تند همراه با بافت خاک، فاقد سنگلاخ و بهاری با پوشش چمن، مشرف به قلل تخت سلیمان و علم کوه و پشت به آفتاب و همچنین واقع شدن در ارتفاع ۲ هزار و ۵۰۰ متری از سطح دریا همه این ویژگی های منحصربفرد سبب شده تا طبق گفته مسوولان و کارشناسان امر این منطقه قابلیت اجرایی شدن چنین طرح ورزشی را داشته باشد.
در این پیوند رییس هیات اسکی و ورزش های زمستانه مازندران گفت: مدت یکی ۲ سال گذشته از نقاط طبیعی مختلف استان در شهرستان های بهشهر، کیاسر، بخش کجور نوشهر، دوهزار و سه هزار تنکابن و سوادکوه برای راه اندازی چنین طرحی از سوی کارشناسان خبره فدراسیون اسکی بازدید شده است اما شرایط و مزیت هایی که طبیعت مازیچال کلاردشت برای اجرای چنین طرحی دارد در هیچ کدام از این نقاط وجود ندارد.
مهرداد باباپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : از ماه ها پیش مجوزهای فنی مورد نیاز از نظر شیب، تراکم برف، فاقد پوشش جنگلی، پشت به آفتاب بودن، صخره ای و سنگی نبودن طبیعت، میزان ماندگاری برف و یخ زدگی با نظر کارشناسان مربوط دریافت شده و به نظرم با این روند حدود ۹۰ درصد کار های اداری اجرای این طرح تا این لحظه پیش رفته است.
وی اظهار کرد: نشستی هم روز پنجشنبه هفته پیش در فرمانداری کلاردشت با حضور نماینده مردم شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت، مدیرکل ورزش و جوانان استان و مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران برگزار و همه این موارد در آن نشست مطرح شد.
رییس هیات اسکی ورزش های زمستانه مازندران گفت : در این نشست قابلیت های منطقه مازیچال برای اجرای این طرح ورزشی ۲ منظوره اسکی روی برف در زمستان و چمن در فصول بهار و تابستان نزد این مسوولان توضیح داده شد و یکی از مهم ترین نکات این بود که این طرح در هیچ شرایطی تهدید و تخریب طبیعت و مخاطرات زیست محیطی به همراه نداشته و اگر قرار است سازه هایی هم در این مکان احداث شود از نوع سازه های، سازگار با طبیعت است.
باباپور افزود: برای اجرای این طرح حدود ۱۰ هکتار زمین مدنظر مورد نیاز بوده و مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران هم برای واگذاری این عرصه چراغ سبز نشان دادند و قرار است به زودی این عرصه در کمیته ای متشکل از کارشناسان مربوط این دستگاه اجرایی مطرح و بازدیدی هم از وضع موجود به عمل آورند و امیدوارم هرچه زودتر پاسخ مثبت بابت اجرایی شدن این طرح ارایه دهند.
وی با اظهار آنکه در استان های شمالی چنین مجموعه ورزشی وجود ندارد، ابراز امیدواری کرد: با واگذاری عرصه و عملیاتی شدن این طرح در ماه های آینده به نظر برسد افزون بر استقبال چشمگیر اسکی بازان استان های شمالی و دیگر نقاط کشور از این مجموعه ورزشی بلکه شاهد پایداری گردشگری در تمامی فصول و بهبود فضای کسب و کار و رونق اقتصاد منطقه باشیم.
سرپرست فرمانداری کلاردشت هم گفت : جای امیدواری بوده که این طرح هرچه زودتر اجرایی شود چرا که تمام مجوزهای اداری آن دریافت شده و در این نشست به مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران مهلت یک هفته ای داده شده که در واگذاری عرصه ملی بابت این موضوع به هیات اسکی استان که مجری طرح بوده پاسخ دهد.
مسعود وکیلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرحی که قرار است در آن نقطه اجرایی شود با چشم اندازی بسیار زیبا و بی نظیر بوده چرا که در آن منطقه مرتفع پیوند نزدیک میان کوه، آسمان، ابر و جنگل دیده می شود ورود به این طبیعت برای ساعاتی ذهن پریشان هر طبیعت گرد و گردشگر از استرس ها و اضطراب ها از استرس ها دور می کند.
وی اظهار کرد: طبق مجوزها و مشخصات طرح، قرار است در زمستان ورزش های زمستانه اسکی روی برف و تابستان هم روی چمن چنین اتفاقی رخ دهد و نکته مهم تر سرمایه گذاری هم در حال احداث مجموعه تله کابین در همین محدوده بوده و ضمن آنکه هیات اسکی استان نیز برای سرمایه گذاری در این منطقه اعلام آمادگی کرده است.
به گفته وی، وجود قلل تخت سلیمان، علم کوه و رشته های به هم متصل البرز مرکزی و دیگر مزیت های طبیعی در کلاردشت هم زمان با راه اندازی پیست اسکی می توان در آینده امیدوار بود که در این شهرستان افزون بر آنکه شاهد حضور چشمگیر اسکی بازان، افراد طبیعت گرد و افزایش کوهنوردان بلکه برپایی جشنواره های زمستانی هم باشیم و حتی در این نشست مطرح شد که این منطقه قابلیت برگزاری ورزش پیست اسکی جام جهانی را هم دارد.
سرپرست فرمانداری کلاردشت ابراز امیدواری کرد با موافقت منابع طبیعی بابت واگذاری زمین، این طرح طبق وعده داده شده در نشست مدت زمان سه ماه آینده در این شهرستان اجرایی شود و شاهد یک تحول اقتصادی و پویای صنعت گردشگری در این خطه غربی استان که به پایتخت "اکوتوریسم" کشور شهرت دارد باشیم.
نظر شما