الهه طالبی یکشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این حیوان وحشی طبق گزارش ها از چهار روز گذشته وارد بلده نور شده و امروز هم طی گزارشی از سوی یکی از شهروندان این حیوان در منطقه مسیل "سفرکلا تنگه " جزو حوزه این شهر دیده شده است.
وی اظهار کرد: هرچند گفته شده محیط بابان پای کار آمدند تا این حیوان را زنده گیری کنند و به دامان طبیعت بازگردانند اما موفق نشدند.
بخشدار بلده گفت: شماری از حامیان محیط زیست هم فیلم این پلنگ مشاهده شده را در صفحه شخصی فضای مجازی خود به منظور آگاهی بخشی محیط بانان و حتی شهروندان بلده به اشتراک گذاشته اند.
وی بیان کرد: آنچه کارشناسان حفاظت محیط زیست نظر داده اند این بوده که این حیوان با توجه به آنکه فصل جفت گیری شروع شده و بنابراین برای رفع گرسنگی در پی شکار حیوانات اهلی و سگ و گربه به نقاط سکونتگاهی پایین دست هجوم آورده است.
بخشدار بلده از مسوولان محیط زیست شهرستان خواست تا با حضور در این بخش با بهره گیری از تخصص و تجربه های کاری این حیوان درنده را زنده گیری کنند تا شاهد حوادث ناگوار برای شهروندان این شهر نباشیم.
به گزارش ایرنا، علت پرسه زدن برخی از وحوش نظیر گونه ارزشمند پلنگ در حوالی روستاهای حاشیه جنگل های مازندران به گفته کارشناسان امر به دلیل دخل و تصرف به قلمرو زیستگاهی، حذف غذای این حیوان به ویژه گرازها و در نهایت گرسنگی است.
هنگامی که زیستگاه های حیات وحش در همه جای کشور به ویژه در استان گردشگری مازندران امنیت خود را با چالش های گوناگون نظیر جنگل خواری، کوه خواری، معدن کاوی، ساخت و سازها و قاچاق چوب از دست دهد، حیوان به علت احساس ناامنی، زیستگاه را ترک میکند و این اتفاق در ۵۰ سال اخیر بر سر وحوش آمده است که جمعیت آنان یکی پس از دیگری در حال کاهش و حتی در فهرست انقراض قرار گرفتهاند.
بخش بلده با برخورداری از ۴۵ نقطه روستایی و یک نقطه شهری، هفت هزار نفر جمعیت ثابت و سه برابر جمعیت متغییر در فاصله حدود ۱۳۰ کیلومتری شهرستان نور غرب مازندران قرار دارد.
نظر شما