سالمندان و بیماران زمینه‌ای در تیررس ابتلا به آنفلوآنزا

ساری- ایرنا- در فصل زمستان ابتلا به ویروس های خطرناک از جمله آنفلوآنزا افزایش می یابد و در این بین بیماران زمینه‌ای و سالمندان در صورت بی‌توجهی به نکات بهداشتی و درمانی بیشتر از هر قشر دیگر در تیر رس مشکل تنفسی ناشی از عوارض این بیماری کُشنده قرار می گیرند.

به گزارش ایرنا، باوجود تمامی هشدارها مبنی بر جدی گرفتن تزریق واکسن آنفلوآنزا توسط سالمندان و بیماران زمینه اما آمارهای به دست آمده در مازندران نشان می دهد آنچنان که باید و شاید این گروه‌های پُرخطر گوش شنوایی برای این منظور ندارند در حالیکه جمعیت سالمند و بیماران زمینه ای این دانشگاه حدود ۵۰۰ هزار نفر است.

بی رغبتی و تمایل نداشتن افراد پرخطر شامل سالمندان و بیماران زمینه برای تزریق این نوع واکسن در مازندران این بیم و هراس را ایجاد می کند که علاوه بر افزایش ابتلا افراد به این بیماری ممکن است افرادی را به دام مرگ نیز بکاشند.

تجربه موفق کنترل و مهار بیماری ها با تزریق واکسن نشان داده است که این روش پیشگیری می تواند تا حد زیادی از اثرات و تبعات آن بکاهد از آن جمله در سالهای اوج گیری بیماری کرونا که با همگانی شدن تزریق واکسن بیماری کووید ۱۹ و مشارکت مردم در این زمینه باعث شد تا ایران به تجربه موفق کنترل و مهار این بیماری در دوران اوج و سرکشی آن در مرداد ۱۴۰۰ برسد و زمانیکه که روزانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر از هموطنانمان براثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند را حذف کند.

گزارش‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد بیماری آنفلوآنزا در صدر عفونت‌های تنفسی قرار دارد و شیوع آن ۲۰ درصد افزایش یافته است و میزان بیماری‌های تنفسی از اوایل آذر امسال افزایش یافته است؛ به طوری که نسبت شیوع آنفلوآنزا در هفته پایانی آذر حدود ۲۲ درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی بیشتر گزارش شده است و سهم این بیماری از بیماری‌های تنفسی در هفته اول دی نیز نسبت به هفته پایانی آذر افزایش یافته است.

رصدهای ۲ ماه اخیر نیز نشان می‌دهد که شیوع آنفلوآنزا با افزایش تدریجی به ۲۰ درصد در بین همه عفونت‌های تنفسی رسیده و نشان‌دهنده افزایش قابل توجه این بیماری است.

این وزارتخانه گزارش کرده است که اکنون در اوج دوم آنفلوآنزا در دی‌ماه هستیم و افراد پرخطر باید واکسن آنفلوآنزا را از داروخانه‌ها تهیه کرده و تزریق کنند تا از شدت علائم و عوارض این بیماری در امان باشند.

سالمندان و بیماران زمینه‌ای در تیررس ابتلا به آنفلوآنزا

متخصص بیماری های عفونی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کووید ۱۹ سه بیماری ویروسی با واگیر بالا هستند که در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی لازم و واکسیناسیون این بیماری ها می توانند به حالت همه گیری و اپیدمی در آیند.

فرهنگ بابامحمودی افزود: مهمترین ویژگی و شاخصه این بیماری های شایع در فصول سردسال حمله ویروس به سیستم تنفسی انسان است که در صورت پیشروی عفونت می تواند موجب تنگی نفس و در مراحل بالاتر شدت بیماری موجب مرگ و میر افراد شود.

وی ادامه داد: عامل بروز این بیماری ها از طریق تماس مستقیم و غیر مستقیم مجاری تنفسی به افراد منتقل می شود و آنها را به بیماری مبتلا می کند و با توجه به اینکه ویروس از طریق مجاری تنفسی منتقل می شود رعایت نکات بهداشتی که همواره از سوی متخصصان گوشزد می شود می تواند در جلوگیری افراد در ابتلا به بیماری ها کمک کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران استفاده از ماسک، رعایت فاصله، شستن مرتب دست با آب و صابون و تزریق واکسن کووید ۱۹ و آنفلوآنزا به افراد مسن و بیماران زمینه ای را از جمله راهکارهای بهداشتی برای مقابله با ویروس این بیماری ها برشمرد.

وی گفت : در زمان همه گیری کووید ۱۹ به دلیل ناشناخته بودن این بیماری غالب افراد بیشتر نکات بهداشتی مذکور را رعایت می کردند و این باعث شد تا همه گیری بیماری کنترل شود و جان بسیاری از افراد در این زمینه نجات پیدا کند.

بابامحمودی ادامه داد: تجویز داروهای ضد ویروسی و آنتی بیوتیک برای درمان این بیماری در مورد افرادی نیاز است که شرایط خاص دارند و جزو افراد مسن، زنان باردار و یا بیماری زمینه ای دارند است.

این متخصص بیماری های عفونی توصیه کرد: افرادی با چنین ریزفاکتورهای خطر برای تزریق واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند چون این افراد در صورت ابتلا می توانند آسیب های جدی تر به نسبت دیگر افراد ببینند.

سالمندان و بیماران زمینه‌ای در تیررس ابتلا به آنفلوآنزا

مدیرگروه آموزشی عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با هشدار شیوع بیماری آنفلوآنزا در مازندران گفت: استفاده داروهای کورتونی و تزریق سرم هیچ تاثیری در درمان آنفلوآنزا ندارد و باید مراقب شیوع آنفلوآنزا بود.

دکتر رویا قاسمیان به افزایش روند قابل توجه عفونت‌های تنفسی به ویژه عفونت ویروسی در استان اشاره کرد و افزود: از سال‌های گذشته با اپیدمی کرونا مواجه بودیم و لزوم توجه به مراقبت‌های بهداشتی اهمیت دارد.

وی افزود: شیوع آنفلوآنزا امسال به‌طور قابل توجهی بیشتر از سال‌های گذشته بوده است و بیشتر نمونه‌های مثبت مربوط به بیماری آنفلوآنزا گزارش شد.

مدیر گروه آموزشی عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران آنفلوآنزا را سبب بروز عفونت‌های ریوی شدید دانست و تاکید کرد: این بیماری منجر به بستری شدن و در مواردی منجر به از دست رفتن بیمار می‌شود.

وی بر اهمیت بحث درمان تاکید کرد و گفت: باشیوع عفونت کرونا از داروهای دگزامتازون و گروه داروهای کورتون در درمان کرونا استفاده شد و این شبهه و درمان اشتباه هم بین پزشکان و بیماران باقی مانده است.

قاسمیان با اشاره به اینکه در بسیاری از بیماران مصرف دگزامتازوان به‌ویژه در دوره ابتدای آنفلوآنزا می‌تواند خطرناک است، ‌توضیح داد: آنفلوآنزا عفونت ویروسی است و در کشور داروی ضدویروس در دسترس داریم و اگر در ۴۸ ساعت اولیه بیماری استفاده شود می‌تواند پاسخ درمانی خوبی دریافت کنیم.

وی گفت: موضوع مهم استراحت و مصرف مایعات گرم است و استفاده از داروهای کورتون در درمان آنفلوآنزا ممنوع است و منجر به افزایش درگیری ریوی می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha