حمزه آقاپور کاظمی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان این که، واکسیناسیون چهار میلیون و ۸۰۰ هزار دام سبک و حدود ۶۰۰ هزار راس دام سنگین انجام شد، اظهار کرد: در این مدت سمپاشی بدن ۶۰۰ هزار راس و سمپاشی اماکن و نگهداری دام در یک میلیون و ۷۰۰ هزار متر مربع انجام شد.
مدیر کل دامپزشکی مازندران به انجام پایش بیماری سل، بروسلوز(تب مالت) نیز اشاره کرد و گفت: همچنین واکسیناسیون هاری ۲۵ هزار ۲۰۰ در بین گونه های جانوری اهلی استان نیز انجام شده است.
اجرای طرح های واکسیناسیون علیه تب برفکی، واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل، پیگیری و مراقبت از شیوع احتمالی تب مالت و شناسایی احتمال وجود کانون بیماری آنفلوآنزای مرغی همواره و در طی سال توسط دامپزشکی مازندران اجرا، رصد و پایش می شود.
آقاپور کاظمی با اشاره به اجرای طرح "دوری و دوستی"دامپزشکی و آموزش یک هزارو ۶۰۰ دانش آموز در ۲۰ مدرسه و ۱۴ شهرستان استان اشاره کرد و گفت: در این طرح دانش آموزان با بیماری هاری و مخاطرات بازی و نزدیکی با سگهای بلاصاحب آشنا شدند.
وجود بیش از سه هزارو ۵۰۰ مرکز آبزی پروری با تولید سالانه بیش از ۱۰۰هزار تن، فعالیت ۲هزار و ۵۰۰ مرغداری با تولید سالانه ۲۱۰ هزار تن گوشت سفید، وجود حدود سه میلیون راس دام سبک و سنگین که ۷۰ درصد آن در قالب دامداری کوچک و سنتی است، مصرف سالانه ۹۰۰ هزار تن شیرخام در کارخانه های لبنی مازندران و پرورش انواع ماکیان نقش دامپزشکی استان را در صدور مجوز و نظارت از مزرعه تا سفره را دوچندان کرده است.
از سوی دیگر همه ساله در فصل پاییز و زمستان دهها گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیت حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار بال به مازندران مهاجرت می کنند که این پرندگان یکی از انتقال دهندگان ویروس آنفلوانزای مرغی هستند و رعایت مقررات بهداشتی در شکار و عرضه آن همواره از دغدغه های جدی دامپزشکی مازندران است.
چنین شرایط و موقعیت در مازندران سبب شده است تا هر ساله دامپزشکی مراقب خطر انتشار عوامل بیماری زای نوپدید و بازپدید مثل آنفلوانزای پرندگان، آنفلوانزای خوکی، جنون گاوی و تب های خونریزی دهنده و همچنین امنیت غذایی باشد.
نظر شما