سیدمحمد حسینی روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: دولت براساس برنامه هفتم توسعه پیشرفت مکلف است در مدت پنج سال، سالانه یک میلیون مسکن در کشور تولید و به مردم عرضه کند.
وی با بیان اینکه نهضت ملی مسکن بهترین راه برای خانهدار شدن مردم است، افزود: در تبصره ۲ ماده ۹ قانون جهش تولید هر گونه تامین زمین و ساخت و ساز در اراضی حاصلخیز و درجه یک و ۲ ممنوع اعلام شده که این ماده قانونی از مشکلات اساسی استانهای شمالی از جمله گلستان در طرح نهضت ملی مسکن است.
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان بیان کرد: با وجود این مانع بزرگ، سیاست تولید مسکن به بخش خودمالکی، بازآفرینی و روستایی داخل محدوده اختصاص یافت تا به بخش زیادی از تکلیف استان در ساخت مسکن عمل شده و بار تامین زمین در استانهای شمالی از روی دوش دولت برداشته شود.
حسینی با بیان اینکه با وجود اقدامات انجام شده، تعداد زیادی از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن به دلیل وجود این ماده قانونی فاقد زمین هستند، تصریح کرد: در حال حاضر برای ساخت مسکن در بسیاری از نقاط شهری استان با مشکل تامین زمین مواجه هستیم.
وی یادآور شد: برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در ۴۰ درصد از روستاها و در کمتر از ۴۰ درصد شهرها موفق به تامین زمین شدیم و بسیاری از افراد واجد شرایط ساخت مسکن به دلیل نبود زمین از خانهدار شدن باز ماندند.
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان با اشاره به اینکه همه ظرفیتهای تامین زمین را برای ساخت مسکن در استان به کار گرفتیم، خاطرنشان کرد: در این راستا، همه زمینهای ملی در محدوده و حریم شهرها شناسایی و تملک شده و از ظرفیت دستگاههای متولی زمین مانند امور اراضی، جهاد کشاورزی و بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) استفاده گردید اما باز هم بانک زمین در خیلی از شهرهای استان خالی است.
حسینی تاکید کرد: اگر ماده ۹ قانون جهش تولید جلو پای طرح نهضت ملی مسکن باشد این مشکل همچنان در استان گلستان باقی خواهد ماند و بسیاری از متقاضیان از خانهدار شدن باز میمانند.
وی از نمایندگان مجلس خواست برای اصلاح ماده ۹ قانون جهش تولید و منع ساخت مسکن در اراضی مرغوب شمالی اقدام کنند و یا حداقل برای متقاضیان واجد شرایط تبصرهای در نظر بگیرند.
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان متذکر شد: بیشتر نقاط جمعیتی شهری و روستایی در زمینهای حاصلخیز کشاورزی محصور شده و با وجود همه تلاشهای انجام شده نزدیک به کمتر از ۱۰ درصد متقاضیان گلستانی زمین تحویل گرفتند که تلاش ما در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ آمادهسازی غالب اراضی و تحویل به مالکان است.
به گزارش ایرنا،براساس تبصره ۲ ماده ۹ قانون جهش تولید مسکن، اراضی کشاورزی حاصلخیز(درجه یک و ۲)، جنگلهای طبیعی و دستکاشت، بیشههای طبیعی، نهالستانها، پارکها و ذخیرهگاههای جنگلی و مرتعی، عرصههای ذخیره ژنتیکی، ایستگاههای تولید بذر، حوضههای آبخیز زوجی، محدوده ایستگاههای پایش و اندازهگیری آبخیزداری، بستر و حریم رودخانهها و انهار، چراگاهها و راههای مسیر کوچ ایلنشینها و مناطق چهارگانه محیطزیستی نمیتواند برای ساخت مسکن مورد استفاده قرار گیرد.
نظر شما