۶۵۰ میلیون دلار کالا از صنعت نساجی کشور صادر شد

مشهد-ایرنا- سرپرست دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۶۵۰ میلیون دلار محصولات از صنعت نساجی شامل پوشاک، منسوجات و سایر اقلام از کشور صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۱ درصد رشد داشته است.

محسن ترحمی سه‌شنبه شب در حاشیه بازدید از نمایشگاه بین المللی صنعت نساجی، پوشاک، منسوجات خانگی و صنایع وابسته در محل دائمی نمایشگاه بین المللی مشهد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تشریح وضعیت صنعت نساجی و پوشاک کشور از لحاظ تامین ارز و مواد اولیه پرداخت.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون امکان فراهم شدن زمینه واردات مواد اولیه بخش نساجی توسط تولیدکنندگان یا صادرکنندگان این رسته تولیدی با بهره گیری از ارز صادراتی گفت: وزارتخانه از این مهم بویژه مواد اولیه ای که امکان تولید آن در داخل کشور وجود ندارد، استقبال می کند.

سرپرست دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: این امکان تا حدی برای شرکت های صادرکننده که بتوانند با ارز حاصل از صادرات، مواد اولیه مورد نیاز صنعت نساجی را طبق ضوابط قانونی وارد کشور کنند، وجود دارد.

وی بیان کرد: اما بخشی از این موضوع به سیاست های بانک مرکزی پیرامون بازگشت ارز حاصل از صادرات مربوط می شود که باید روی آن اظهارنظر کند، 

ترحمی در خصوص برنامه وزارت صمت برای رهایی صنعت نساجی از فرسودگی ماشین آلات گفت: در برنامه هفتم توسعه، صنعت نساجی و پوشاک به عنوان یکی از صنایع مهم در نظر گرفته شده است که باید برای آن تصمیم گیری خاص و برنامه راهبردی و سند سیاستی برای آن تدوین شود.

وی اظهار کرد: در این راستا یکی از تکالیف دولت، تدوین سند سیاستی برای صنعت نساجی و پوشاک است، طبق برنامه هفتم توسعه همه تسهیلات و برنامه‌های حمایتی از صنعت نساجی مبتنی بر سند سیاستی خواهد بود که برای آن تدوین می‌شود.

سرپرست دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: دست اندرکاران در وزارت صمت در حال تدوین این سند هستند و بزودی از فعالان بخش خصوصی نیز دعوت خواهد شد تا در تدوین آن مشارکت کنند.

ترحمی گفت: نوسازی ماشین آلات صنعت نساجی، امری اجتناب ناپذیر است، بویژه در شرایط کنونی ناترازی انرژی، استفاده از فناوری های نوین و ماشین آلات جدید می تواند راندمان بخش تولید را افزایش داده و مصرف انرژی آنها را بهینه کند، اما این نوسازی مستلزم تامین منابع مالی و حمایت دولت از بخش خصوصی در این زمینه است.

وی اظهار امیدواری کرد بر مبنای سند سیاستی که برای صنعت نساجی و پوشاک تدوین می‌شود، در طول برنامه هفتم توسعه بتوان برنامه ای را تدوین و در اختیار بخش خصوصی قرار داد تا این صنعت منطبق بر یک برنامه مدون، نوسازی و بازسازی خط تولید خود را انجام دهد.

سرپرست دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص ساماندهی آنلاین شاپها در حوزه پوشاک گفت: فروش مجازی کالا در کشورهای جهان به سرعت در حال گسترش بوده و این موضوع صنعت نساجی و پوشاک داخل کشورمان را متاثر کرده است.

وی ادامه داد: لذا به طور قطع در این حوزه نیازمند سیاست گذاری هستیم که در چارچوب برنامه تنظیم بازار کارگروه نظارت بر عرضه در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار می گیرد.

ترحمی اظهار کرد: مهمترین مساله در زمینه ساماندهی بازارهای مجازی پوشاک، استفاده از «شناسه کالا» است که با گسترش آن و جلب همکاری و همراهی بیشتر تولیدکنندگان، می توان نظارت بیشتری بر این بخش داشت.

به گزارش ایرنا، نمایشگاه بین المللی صنعت نساجی، پوشاک، منسوجات خانگی و صنایع وابسته مشهد از ۲۵ تا ۲۸ دی ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی مشهد دایر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha