به گزارش ایرنا از روابطعمومی استانداری اصفهان، مهدی جمالی نژاد در جلسه ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اظهار کرد: مصادیق فرونشست امید و اعتماد که از مهمترین مشکلات شمرده میشود در حوزه ازدواج و فرزندآوری دیده میشود و لزوم توجه مضاعف به آن را آشکار میسازد.
وی افزود: مسوولان باید در عملکرد و سخنان خود به افقهای روشن و امید به آینده که در راستای ازدواج و فرزندآوری کمک میکند، توجه ویژه داشته باشند و این موج را ترویج دهند.
استاندار اصفهان با اشاره به طرحهای مختلف عنوان شده در راستای افزایش نرخ ازدواج و کاهش میزان سقط جنین، بیان کرد: موضوعات مطرح شده در این راستا ارزشمند و قابل تقدیر است؛ پیگیری جدی این طرحها توسط دستگاههای مربوطه به عنوان اولین مصوبه این جلسه باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با تاکید بر مشخص شدن وظیفه هر فرد و دستگاه در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت عنوان کرد: «نقشه راه جمعیت استان» باید تدوین گردد تا سهم و وظیفه هر دستگاه مشخص و برنامهها و گزارشات لازم در این باره ارائه گردد؛ همچنین سهم هر شهرستان به منظور پایش عملکرد فرمانداران باید تعیین شود.
جمالی نژاد افزود: طبق قانون، گزارشات مربوط به عملکرد هر دستگاه در هر شش ماه یکبار به سازمان بازرسی اعلام و ترک فعلها مشخص میشود؛ در این باره با هیچ نهاد و سازمانی تعارف نداشته و برخورد خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: این مسیر جمعی است که در راستای آن باید بخشهای مختلف دولتی، خصوصی و مردمی به صورت هماهنگ عمل کنند.
استاندار اصفهان با تاکید بر ضرورت فرهنگسازی در حوزه ازدواج و فرزندآوری بیان کرد: دستگاههای فرهنگی باید در این زمینه به طور جدی فعالیت کنند؛ همچنین ماموریت کلیدی صدا و سیما در زمینه باز کردن گرههای ذهنی و تشویق به ازدواج و فرزندآوری بسیار مهم بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: دعوت از کارشناسان این حوزه در برنامههای تلویزیونی مهم است؛ همچنین توجه به اثربخشی محتواهای تولیدی باید به صورت جدی مدنظر باشد.
جمالی نژاد با اشاره به تخصیص اعتبارات لازم به حوزه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تصریح کرد: اعتبارات در اختیار استانداری و همچنین اعتبارات مربوط به حوزه مسوولیتهای اجتماعی میتواند به این حوزه اختصاص یابد؛ همچنین در این زمینه اعتبارات خوبی در ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) وجود دارد که باید مورد پیگیری قرار گیرد.
وی افزود: همچنین لازم است که دستگاه های اجرایی تسهیلات و مشوقهای مناسبی برای کارکنان مجرد خود در نظر بگیرند؛ افزایش همکاری بانکها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
به گزارش ایرنا، رتبه خام ولادت در اصفهان ۱۰.۳ و رتبه استانی در این زمینه ۱۲ است. میانگین سن مادر در نخستین فرزندآوری در استان اصفهان ۲۸ و در شهرستان اصفهان ۳۰ سالگی است.
قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مشتمل بر ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره در جلسه مورخ بیست و چهارم مهرماه ۱۴۰۰ در کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی طبق اصل هشتاد و پنجم (۸۵) قانون اساسی تصویب شد و پس از موافقت مجلس با اجرای آزمایشی آن به مدت هفت سال در تاریخ ۱۴۰۰/۸/۱۰ به تایید شورای نگهبان رسید.
نظر شما