ادریس راموز روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: پژوهش سرای جوان قشم در راستای اجرای مفاد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و سند راهبری کشور در امور نخبگان و با هدف شناسایی و شکوفایی استعدادها و ارتقای شایستگی های دانش آموزان تاسیس شده است.
وی ادامه داد: آموزش روش های مبتنی بر پژوهش، انجام پروژه های تحقیقی و فناورانه دانش آموزی، برگزاری جشنواره ها و مسابقات علمی و پژوهشی، در این پژوهشسرا انجام می شود.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم توضیح داد: برگزاری ۹۰ کارگاه آموزشی و مسابقات در رشته های مختلف همچون زیست فناوری، سلول های بنیادی، انرژی های نوین، ادبیات و علوم انسانی، گیاهان دارویی، فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته، نجوم، رباتیک، کدنویسی، نانوفناوری، علوم آزمایشگاهی از جمله مفاد این تفاهم نامه است.
راموز اضافه کرد: تسهیل شرکت دانش آموزان جزیره جهانی قشم برای شرکت در مسابقات و جشنواره های علمی- پژوهشی استان هرمزگان و کشور به منظور کسب تجربه در عرصه های جدید از دیگر بندهای تفاهم نامه به شمار می رود.
وی گفت: این تفاهم نامه منجر به ارتقای توانمندی و سطح علمی دانش آموزان جزیره می شود و به آنان کمک کند تا با پژوهش در زمینه ایده های جدید خود را برای ورود به بازار کار و مهارت های تخصصی در آینده آماده کنند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم یادآور شد: در همین راستا گروه ۱۹ نفره دانش آموزان منتخب کشوری و کارشناسان و همکاران قطب کشوری در مسابقات فناوریهای حوزه فضایی وحمل ونقل پیشرفته (پژوهش سرای دانش جوان قشم) به اختتامیه جشنواره علمی پژوهشی کشور اعزام شدند.
در سال تحصیلی ۱۴۰۴ -۱۴۰۳ بیش از ۳۲ هزار دانش آموز در شهرستان قشم تحصیل می کنند که از این تعداد ۱۹ هزار ۳۸۷ دانش آموز در مقطع ابتدایی، هفت هزار و ۳۲۹ نفر متوسطه اول و چهار هزار و ۵۴۱ نفر نیز در مقطع متوسطه دوم به تحصیل می پردازند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما