عصر جدید، نسل جدید
تهران - ایرنا- تصاویری که از ناآرامیهای اخیر انتشار مییافت یک ویژگی برجسته داشت و آن حضور کمسن و سالها کف خیابان بود. علاوه بر اینکه مدرسهها هم درگیر مسائلی شد که پیش از آن سابقه نداشت. این وضعیت باعث شد نگاهها به سوی نسل موسوم به «دهه هشتادیها» دوخته شود؛ سنینی که از آنها به عنوان «نسل زِد»، «زومر» و ... یاد میشود؛ حال گفته میشود این نسل وارد مرحلهای شده که به عصری جدید در کشور شکل میدهد.
اهمیت شناخت این نسل و خواستههایشان باعث شد اداره کل پژوهش و بررسیهای خبری ایرنا پروندهای با عنوان «نسل جدید، عصر جدید» بگشاید و در چارچوب آن با صاحبنظران حوزههای مختلف روانشناسی، جامعهشناسی، کارشناسان مسائل فرهنگی، آموزشی و ... گفتوگو کند.
برچسبها
اخبار پرونده
-
نسل « زِد » چگونه خرید میکند؟
پژوهش > پژوهشخوانتهران- ایرنا- نسل زد با ویژگیهای خاص رفتاری، الگوهای متفاوتی دارند. آنان جزو مصرفکنندگان بازارند که باید به ویژگیهایشان توجه داشت و لازم است که بازاریان با کسب شناخت کامل از این نسل به ارائه…
-
سه نسل و سه مساله «نوگرایی، لاابالیگری و تعصب»
پژوهش > پژوهش اجتماعی-فرهنگیتهران- ایرنا- دکتر افسانه کمالی جامعهشناس میگوید: تفاوت بین نسلی آنچنان زیاد نیست که از آن با عنوان شکاف بین نسلی یاد کنیم بلکه ما با یک شکاف بین مسئولان، نهادها، مردم و کودکان مواجه هستیم.
-
نسل نو بیش از سیاست، از عُرف مطالبه دارند
پژوهش > پژوهش اجتماعی-فرهنگیتهران- ایرنا- دکتر «محمدمهدی خوئی» معتقد است نسل جدید به دلیل اینکه در زندگی روزمره خود با منابع هویتیاب متفاوت مواجهه شده است، تجربههای مشترکی ندارد و این نسل در مقابل سیطره عُرف آغشته به…
-
نسل جدید عصر جدید(۱۱)/ صفری شالی: گروه مرجع دهه هشتادیها بیشتر دروننسلی است
پژوهش > پژوهش اجتماعی-فرهنگیتهران- ایرنا- گروه مرجع یا به تعبیر دیگر گروه الگوپذیری دهه هشتادی اغلب دروننسلی شده و آنان از همدیگر تاثیر میپذیرند. به گفته دکتر «رضا صفری شالی» جامعهشناس، برای نسل جدید جغرافیا رنگ میبازد…
-
نسل جدید، عصر جدید(۱۰)/ بادین فکر: شنیده شدن اعتراض یعنی بهرسمیت شناختن سبکهای تازه زندگی
پژوهش > پژوهش اجتماعی-فرهنگیتهران- ایرنا- پژوهشگر حوزه ارتباطات و علوم اجتماعی با اشاره به تفاوتهای عملی میان نسل جدید و قدیم در بیان ناخرسندی از وضعیت موجود، به رسمیت شناختن و نه الزاما قانونی دانستن خردهفرهنگ و سبکهای…
-
نسل جدید، عصر جدید (۹)/ حقپناه: تصویر رسانهها از نوجوان ناقص و جهتگیرانه است
پژوهش > پژوهش اجتماعی-فرهنگیتهران- ایرنا- دهه هشتادیها از نگاه «حسین حقپناه» هر چند ویژگیهایی به نسبت مشترک دارند اما تضادهایی چشمگیر نیز میان آنها به چشم میآید. از سوی دیگر رسانهها هر کدام تصویری از نوجوانان را با…
-
نسل جدید، عصر جدید(۸)/حسینی: حق زندگی دهه هشتادیها باید به رسمیت شناخته شود
پژوهش > پژوهش اجتماعی-فرهنگیتهران- ایرنا- «سیدجواد حسینی» عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) به ایرنا میگوید مسئولان و برنامهریزان باید حق زندگی دهه هشتادیها را به رسمیت بشناسند. نظام ارزشی و فرهنگی آنها را شناخته و…
-
نسل جدید، عصر جدید (۷)/ شیخنجدی: دهه هشتادیها پیگیر مطالبات باقیمانده دهههای پیشین هستند
پژوهش > پژوهش اجتماعی-فرهنگیتهران- ایرنا- دکتر «کوثر شیخنجدی» کارشناس مسائل آموزشی با نقد کاربرد آموزشوپرورش دهه شصتی برای نسلهای جدید میگوید دهه هشتادیها پیگیر همان مطالباتی هستند که برای دهههای پیشین تحققنیافته…
-
نسل جدید، عصر جدید(۶)/ میری: اعتراضها نشانگر بلوغ امر اجتماعی بود اما چرا به فحاشی کشید؟
پژوهش > پژوهش اجتماعی-فرهنگیتهران- ایرنا- «سیدجواد میری» استاد جامعهشناسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی میگوید: اعتراضها و ناآرامیهایی که کف خیابان بروز یافت نشانگر بلوغ امر اجتماعی بود؛ این بلوغ امتداد انقلاب…
-
نسل جدید، عصر جدید (۵)؛ سیدعلی موسوی: نسل بومیان دیجیتال را بشناسیم
پژوهش > پژوهش اجتماعی-فرهنگیتهران- ایرنا- شناسایی ویژگیها و خصوصیات هویتی و رفتاری نسل زِد(z) گامی موثر در مسیر تعامل با آنهاست. سیاستگذاری و برنامهریزی برای این نسل، جز از طریق شناخت دقیق آنها ممکن نیست.
-
نسل جدید، عصر جدید (۴)/ غلامرضا غفاری: تغییر فرهنگپذیری نسل جدید از «خانواده» به «رسانه»
پژوهش > پژوهش اجتماعی-فرهنگیتهران- ایرنا- دکتر «غلامرضا غفاری» عضو هیات علمی جامعهشناسی دانشگاه تهران میگوید ایستگاههای فرهنگپذیری در نسل جدید از «خانواده و آموزشوپرورش» به «رسانه» تغییر یافته و این مساله به ایجاد…