فعالیت های دانش بنیان، موتور محرکه تولید در کردستان
در استان کردستان ۱۴۰ واحد فناور فعالیت دارد که از این تعداد ۴۷ شرکت دانشبنیان و ۲۰ شرکت خلاق است، مسوولان پارک علم و فناوری می گویند رسالت اصلی این پارک ها گسترش چتر خدمات فناوری و دانش بنیان در همه نقاط استان است و در همین راستا اقداماتی را برای دانشبنیان شدن واحدهای فناور آغاز کرده اند.
از جمله مشوق هایی که در این زمینه در نظر گرفته شده است معافیت از پرداخت مالیات، عوارض، حقوق گمرکی و سود بازرگانی به مدت ۱۵ سال، تامین تمام یا بخشی از هزینه تولید و عرضه تسهیلات کم بهره یا بدون بهره بلندمدت یا کوتاه مدت است.
ایجاد پوشش بیمهای مناسب برای کاهش خطرپذیری محصولات و دستاوردهای دانشبنیان، نوآوری و فناوری در تمام مراحل تولید، عرضه و به کارگیری آسان محصولات از دیگر مزایای دانش بنیان شدن تولید و صنعت است.
امسال هزار و ۸۰۷ میلیارد تومان از محل تبصره ۱۶ (اشتغالزایی) به کردستان اختصاص یافت که بخش عمده ای از آن برای واحدهای فناور است و پارک علم و فناوری استان هم بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان تسهیلات با نرخ چهار درصد را به واحدهای تحت پوشش خود اختصاص خواهد داد. افراد به صورت فردی هم میتوانند تا ۱۵۰ میلیون تومان و به صورت کارفرمایی تا چهار میلیارد تومان از این تسهیلات بهرهمند شوند.
در این پرونده اخبار مربوط به حمایت های دولتی از واحدهای فناور استان، ظرفیت ها و مشکلات این واحدها و همچنین نقش واحدهای فناور در توسعه استان منتشر می شود.