به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام علی چراغی پور روز شنبه در جلسه کمیته مشارکت های مردمی اربعین با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام اظهار داشت: ۱۳ استان به عنوان معین برای ایام اربعین در استان فعالیت خواهند کرد که باید با تمام امکانات و تجهیزات مورد نظر حضور یابند.
وی یادآور شد: تاکنون ۱۰۰ پروانه موکب خدمت رسانی مردمی برای استقرار در استان صادر شده و این روند تا ۱۵ مردادماه ادامه خواهد داشت.
دبیر کمیته مشارکت های مردمی ، اسکان و تغذیه اربعین ایلام ادامه داد: فعالیت های زیادی از جمله اسکان، جانمایی درست ایستگاه های صلواتی، بالابردن کیفیت زمان بندی برای ارائه خدمات رسانی مطلوب، آموزش شیوه صحیح خدمت رسانی به خادمان بعد از عید غدیر در دست پیگیری است.
چراغی پور برگزاری جلسات توجهی برای خادمان ایستگاه های صلواتی، اهتمام به رعایت بهداشت عمومی در ایستگاه ها و آشپزخانه ها و تجهیز سرویس های بهداشتی را از دیگر برنامه های دارای اولویت رصد کمیته مشارکت های مردمی اربعین را دانست.
وی با بیان اینکه استان های معین آماده خدمات رسانی به زائران هستند، گفت: باید در کنار اماکن اسکان موقت از ظرفیت تکایا، حسینیه ها، مساجد، مدارس ، مراکز آموزش و پرورش و سالن های ورزشی نیز استفاده شود.
دبیر کمیته مشارکت های مردمی ، اسکان و تغذیه اربعین ایلام با اعلام اینکه امسال کار گروه امور بانوان به کمیته مشارکت های مردمی اربعین اضافه شده تا خدمات رسانی به بانوان زائر تسریع یابد و باید در این راستا از تجربه بانوان ۱۳ استان معین استفاده شود.
چراغی پور نسبت به رعایت و نظارت بر نظافت روزانه ایستگاه های صلواتی و آشپزخانه ها، صدور کارت بهداشت، رعایت اصول بهداشتی توسط افراد فعال در آشپزخانه ها، توزیع ماسک و محول های ضدعفونی در ایستگاه ها، توزیع بهداشتی آب معدنی و نصب سیستم صوتی در زیستگاه های صلواتی تاکید کرد.
وی در مورد دایر کردن ایستگاه های صلواتی نیز توضیح داد: مواکب بزرگ در طول مسیر شهرستان های مختلف استان منتهی به شهرستان مهران دایر می شود و علاوه بر ایستگاه های ایلام و استان های معین، مواکبی از آستان قدس رضوی، ستاد اجرایی فرمان امام، اوقاف و امور خیریه (با ۶ استان معین اوقاف و امور خیریه)، ارتش، مرزبانی و سپاه نیز دایر می شود.
وی به ذخیره کافی آب معدنی در مهران و ایلام اشاره کرد و از تشکیل دفتر ویژه در مهران برای استقرار نیروهای ناظر کمیته مشارکت های مردمی اربعین به منظور پیگیری فعالیت های ایستگاه های صلواتی خبر داد.
چراغی پور استمرار حرکت اربعین برای تقویت و اشاعه شعائر حسینی و پرهیز از انگیزهای مادی را حیاتی دانست و انتخاب خدام شایسته، نظارت و ارزشیابی موکب ها را از مهمترین وظایف کمیته مشارکت های مردمی برشمرد.
باید از تجمع و ازدحام زائران در شهر مهران جلوگیری شود
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام نیز گفت: امسال به علت وقفه ۲ ساله در عدم برگزاری مناسک اربعین به خاطر شیوع ویروس کرونا خیل زیادی از زائران در مهران حضور خواهند یافت که باید این حجم بالای جمعیت مدیریت شوند.
حجت الاسلام والمسلمین اله نور کریمی تبار یادآور شد: اربعین امسال به خاطر گرمای هوا با سال های گذشته متفاوت است و یک رزمایش مهم محسوب می شود و ضرورت تقویت زیرساخت های عمرانی و فرهنگی را عیان می کند.
وی با بیان اینکه مدیران باید برای توسعه و تقویت زیرساخت ها تلاش مضاعف کنند، تاکید کرد: توسعه راه های دسترسی و محل اسکان زائران از مهمترین نیازهای استان در حوزه اربعین است که باید مورد توجه بیشتر مسوولان قرار بگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین کریمی تبار یادآور شد: نباید زائران به علت گرمای هوا در مهران زیاد معطل خروج یا ورود به مرز بمانند هرچند کنترل وضعیت خروجی دست ماموران ایرانی است که میانگین تردد هر زائر در گیت ها ۲۰ ثانیه طول می کشد اما در گیت های طرف عراقی این زمان حدود پنج دقیقه زمان می برد.
وی تاکید کرد: کنترل ورود زائران به مهران امسال باید تغییر کند و از ورود افراد فاقد روادید و گذرنامه به مهران و در نتیجه تجمع زائران در مرز جلوگیری شود و باید ایستگاه های ایست و بازرسی کنترل جدی تری نسبت به تردد زائران داشته باشند.
وی اضافه کرد: جمعیت زائران نباید در مهران تجمع کنند بلکه باید در سایر شهرستان های همجوار مهران جانمایی و اسکان داده شوند تا توقف و تجمع جمعیت در مهران زیاد نباشد.
وی خواستار استقرار ایستگاه های صلواتی در شهرستان های محل اسکان زائران شد و از استان های معین خواست مواد اولیه تهیه غذا، نان و آب معدنی را از هم اکنون در استان دپو و ذخیره کنند تا در زمان شروع فعالیت مشکلی در زمینه تامین مواد غذایی و آشامیدنی ایجاد نشود.
امام جمعه ایلام تاکید کرد: باید استقرار و فعالیت ایستگاه های صلواتی استان های معین در استان ایلام زمان بندی برای خدمات رسانی به زائران مدیریت و مشخص شود.
وی به مقوله مهم اقامه نماز اشاره کرد و گفت: باید در کنار موکب ها و مجتمع های خدمات رسان جایگاه های اقامه نماز مجهز به سیستم های سرمایشی و خنک کننده جانمایی شود و هنگام پخش اذان باید فعالیت ایستگاه های صلواتی به طور موقت قطع و بعد از اقامه نماز خدمات رسانی به زائران ادامه یابد.
احداث سالن های مجهز به سیستم های سرمایشی در پایانه مرزی مهران ضروری است
جانشین فرمانده سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام هم گفت: با توجه به گرمای زیاد هوا و حجم بالای زائران در مهران، باید اسکان و تغذیه انها به عنوان مهمترین وظیفه کمیته مشارکت های مردمی اربعین به بهترین شکل انجام شود.
سردار قدرت اله کریمیان افزود: سپاه در حوزه های اسکان، فرهنگی، ترابری، امنیت و تغذیه با تمام امکانات، تجهیزات و نیروهای خود در خدمت کمیته های مختلف است.
وی ادامه داد: باتوجه به گرمای طاقت فرسای هوا و تعداد زیاد زائران، سایبان های موجود در مهران جوابگو نیست و باید سالن های دارای سیستم های خنگ کننده احداث شود.
به گزارش ایرنا، در این نشست فرماندار مهران گزارشی از روند فعالیت های عمرانی، زیرساختی و رفاهی اربعین در مهران را ارائه داد و سایر اعضا نیز به بیان پیشنهادت و خواسته های دستگاه متبوع خود ذیل این کمیته پرداختند.
نظر شما