قربان کریمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این رشد تجارت نتیجه تغییر نگاه مثبت ترکمنستان طی سال گذشته در مرزهای گمرکی با ایران بویژه مرز لطف آباد بوده است که حاصل دیپلماسی فعال اقتصادی و گمرکی دولت سیزدهم است.
وی گفت: ترکمنستانی ها در سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۸ در گمرک لطف آباد همکاری خوبی با ایران نداشتند که ضمن مقایسه رفتار طرف خارجی در آن دوره و سال گذشته، تغییر نگاه و رفتار همسایه شمالی در مرزهای مشترک با ایران مثبت است که این رفتار خوب کاملا وجود دارد.
سرپرست گمرک لطفآباد درگز بیان داشت: ارزش تجارت بین المللی محقق شده در مرز لطفآباد این شهرستان طی پارسال معادل چهار میلیارد و ۱۲۰ هزار و ۲۰۸ دلار بوده است.
کریمی همچنین گفت: این دیپلماسی موفق به شکل سفر روسای کل گمرک دو کشور و سایر مسوولان بلند پایه در سال گذشته انجام گرفت به نحوی که پارسال روسای گمرک ایران و ترکمنستان در مرزهای لطف آباد و باجگیران خراسان رضوی ۲ بار ملاقات مرزی داشتند.
سرپرست گمرک لطفآباد درگز افزود: آثار مثبت این دیپلماسی اقتصادی و گمرکی را در رشد تجارت خارجی پارسال دیدیم و این نتایج مثبت در عملکرد مرزی ۲ کشور در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.
کریمی بیان داشت : دستاوردهای مرزی یاد شده حاصل اقدامات و تلاش کارکنان شریف گمرک و همه دستگاه های مستقر در مرز لطف آباد شامل همکاران اداره گذرنامه، مرزبانی، نهاد ریاست جمهوری، گروه قرنطینه نباتی و بهداشتی، جهاد کشاورزی و پایانه مرزی لطف آباد است.
گذرگاه مرزی "لطفآباد" شهرستان درگز در ۹۰ کیلومتری جنوب عشق آباد پایتخت ترکمنستان قرار دارد و فاصله این گمرک و پایانه مرزی با شهر درگز در شمال خراسان رضوی ۲۲ کیلومتر و با مشهد ۲۹۶ کیلومتر است.
خراسان رضوی از شمال و شمال شرق ۵۳۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد.
این نوار مرزی در محدوده شهرستان های قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالحآباد خراسان رضوی واقع است.
۱۴ درصد از مجموع مرزهای خاکی جمهوری اسلامی ایران به طول ۸۳۴ کیلومتر در شرق کشور و حوزه جغرافیایی استان خراسان رضوی با کشورهای ترکمنستان و افغانستان همجوار است.
نظر شما