داوطلبان مجلس وعده غیرقابل اجرا ندهند/ موانع مشارکت در انتخابات آسیب شناسی شود

همدان- ایرنا- نمایندگان احزاب و جریان های سیاسی همدان در آستانه انتخابات مجلس با حضور میزگرد ایرنا پیرامون این رخداد مهم به بحث و تبادل نظر پرداختند، تاکید بر خودداری داوطلبان از سردادن وعده و شعارهای دروغ و غیرقابل عملیاتی شدن و همچنین ضرورت آسیب شناسی موانع مشارکت مردم در پای صندوق‌های رای از نکات طرح شده در این نشست بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بدون شک باید از انتخابات یازدهم اسفند ماه به عنوان مهم ترین اتفاق کشور در سال جاری نام برد، رخدادی که تاثیر آن بر آینده و سرنوشت کشور در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی،فرهنگی و اقتصادی غیرقابل انکار است.

در کمتر از ۲۰ روز مانده به موعد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری با اعلام اسامی نامزدهای تایید صلاحیت شده نهایی از سوی شورای نگهبان، لحظه شماری برای برگزاری این رخداد و ماراتن سیاسی آغاز شده و نامزدها و هواداران شان در تکاپو هستند تا هرچه در چنته دارند رو کنند تا نظر مردم و رای دهندگان را به سوی خود جلب کنند.

با این حال نباید از نقش احزاب و جریان های سیاسی و تاثیر آنها در مشارکت مردم پای صندوق های رای غافل شد، فعالان سیاسی و احزاب می توانند بازیگران مهمی در این میان باشند و عملکرد آنها تاثیر بسزایی در رخداد سرنوشت ساز انتخابات دارد.

با توجه به شرایط حساس انتخابات و نقش احزاب در مشارکت حداکثری، میزگرد انتخاباتی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز همدان با حضور «حمید خاور زمینی» دبیر استانی شورای مرکزی حزب همبستگی دانش آموختگان ایران اسلامی (هُدا ) و عضو جبهه اصلاح طلبان، «حیدر علی بابایی» دبیر جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی،«احمد گازرانی» دبیر حزب همدلی مردم تحول خواه (همت) و «بهزاد خزائیان» معاون سیاسی و سخنگوی شورای ائتلاف وحدت اصولگریان همدان برگزار شد.

نمایندگان احزاب سیاسی در استان همدان در پاسخ به سوالات خبرنگار ایرنا به بیان راهکارهای افزایش مشارکت حداکثری مردم در پای صندوق های رای در انتخابات یازدهم اسفند امسال پاسخ دادند.

داوطلبان مجلس وعده غیرقابل اجرا ندهند/ موانع مشارکت در انتخابات آسیب شناسی شود

سوال نخست خبرنگار ایرنا از حاضران در این نشست، اهمیت مشارکت در انتخابات و تاثیر آرای مردم از دیدگاه حزب و جریان سیاسی که آنرا نمایندگی می کردند، بود.

گام و بنای اصلی در مشارکت، داشتن اطلاعات و شناخت کافی است

حیدر علی‌بابایی در پاسخ به این سوال گفت: مشارکت در تعیین سرنوشت سیاسی جامعه از منظرهای مختلف، حقی برای مردم و تکلیفی برای حاکمیت و بالعکس است، همچنین در هیچ جای منطق، دین، اخلاق و قانون، حق و تکلیف یکطرفه نداریم.

این فعال اصولگرا افزود: مردم حق، تکلیف و تعهد خود به همدیگر، سرنوشت و آیندگان را باید چگونه ایفا کنند؟ اولین راه که مبنای همه پیشرفت و تصمیمات درست در عالم از ازل تا ابد به شمار می رود داشتن آگاهی درست، اطلاعاتی کافی و شناخت و درک صحیح از شرایط و مسائل است.
وی اضافه کرد: در این راستا می طلبد دور از هیاهو، جنجال و هیجانات، شناخت درستی از شرایط جامعه، اوضاع مختلف منطقه ای، محلی، ملی و بین المللی به مردم بدهیم و بعد وضعیت خودمان را با جاهای دیگر مقایسه کنیم.

دبیر جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی همدان تاکید کرد: مردم باید از گذشته و تاریخ کشور، از ظرفیت ها، کاستی ها، توانایی و قابلیت ها، سرمایه هاشان، دشمنی ها، تهدید ها و خطرات پیش رو اگاهی مناسبی داشته باشند و همچنین شناخت صحیحی از اهمیت رای دادن و انتخابات مجلس پیدا کنند.

علی بابایی افزود: باید تاثیر این نهادهای حقوقی را به درستی بشناسانیم و با تبیین آن، اطلاعات صحیح را به مردم برسانیم بنابراین گام اصلی و بنای اصلی در مشارکت، داشتن اطلاعات و شناخت کافی است و مابقی مسایل و حتی موانع با این سنگ بنای زیرین در ارتباط هستند.
مردم در شرایط سخت هم وفاداری خود به انقلاب را ثابت کردند/ نامزدها از شعارهای دروغ خودداری کنند

احمد گازرانی نیز گفت: مردم ما معتقدند باید در زمان های حساس وارد میدان شوند برای نمونه بازاریان و دیگر اقشار در زمان بروز بحران ها از جمله جنگ و دیگر موارد مهم و حساس وارد میدان شده و مشکلات را حل کردند.

دبیر حزب همدلی مردم تحول خواه اضافه کرد: شرایط سخت اقتصادی در کشور به واسطه تحریم های ظالمانه دشمنان این نظام و دیگر موانع ایجاد شده اما مردم توجهی به این موارد نکرده و همواره در میدان بوده و در عرصه های مختلف از جمله میدان انتخابات حضور چشمگیری داشته اند.

وی تاکید کرد: به طور حتم یازدهم اسفند امسال هم مردم حضور خوبی پای انتخابات پیش رو (دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری) خواهند داشت.

این فعال سیاسی یکی از انتظارات به حق مردم را پرهیز داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی از بیان مطالب غیرواقع دانست و تاکید کرد با توجه به گستردگی فضای مجازی و شبکه های اجتماعی همه مطالب و سخنرانی ها و وعده ها توسط مردم ثبت و ضبط خواهد شد و عملکرد نمایندگان با وعده هایی که داده مقایسه می شود.

گازرانی همچنین گفت: مهم‌ترین دلیل ناراحتی مردم و منتقد بودن آنها به وضع کنونی عمل نکردن نمایندگان راه یافته به مجلس به وعده هایشان است بنابراین داوطلبانی که قصد ورود به عرصه انتخابات دارند باید از سر دادن شعارهای دروغین و غیرواقعی بپرهیرند.

مشارکت مردم عامل تحکیم وحدت ملی است

بهزاد خزائیان سخنگوی شورای ائتلاف وحدت اصولگرایان همدان نیز درباره آثار افزایش مشارکت مردم در انتخابات پیش رو گفت: انتخابات در همه جوامع مدرن برگزار می شود و فواید آن تحقق اراده اکثریت جامعه است.

وی ادامه داد: مشارکت مردم در این رویداد سیاسی موجب تحکیم وحدت ملی، ثبات و پایداری امنیت در جامعه، تقویت امنیت و اقتدار ملی، گردش قدرت بین نخبگان و رقابت سالم جناح ها و گروه ها و احزاب می شود.

خزائیان با بیان اینکه برای افزایش حضور مردم در انتخابات باید ابتدا تکلیف حاکمیت، احزاب و رسانه ها مشخص شود،افزود: برای انتخابات پیش رو مجلس و خبرگان رهبری وظیفه حاکمیت، مجریان و ناظران انتخابات باید مشخص باشد.

این فعال سیاسی معتقد است که در انتخابات، وزن سیاسی احزاب، پایگاه و مقبولیت آنها نیز سنجیده می شود بنابراین یکی از کمبودها در ابن زمینه فراهم نکردن زمینه شکل گیری تحزب به معنای واقعی در کشور بوده است.

خزائیان گفت: حاکمیت مکلف به فراهم کردن زمینه مشارکت واقعی مردم در انتخابات و امکان رقابت واقعی برای همه افکار و عقاید سیاسی بر اساس ضوابط و چارچوب های از جمله قوانین جاری کشور و قانون اساسی است.

وی یادآوری کرد: رهبر معظم انقلاب چهار مولفه را از مجریان و ناظران انتخابات درخواست کردند که شامل مشارکت قوی، رقابت واقعی، سلامت و امنیت انتخابات است بنابراین مسوولان برای عمل به منویات رهبری انقلاب، زمینه یک مشارکت قوی و رقابت را باید فراهم کند.

این فعال سیاسی اضافه کرد: اگر احزاب به معنای واقعی در کشور شکل بگیرند به جای رای به افراد و توجه به فرد محوری در انتخابات مردم به سمت برنامه محوری پیش رفته و به برنامه رای می دهند نه اینکه فردی که چند دوره در مجلس حضور دارد امروز به جای اینکه پاسخگو باشد مطالبه گر شده است.

خزائیان تصریح کرد: وضعیت موجود در قوه مقننه محصول چنین افراد و تفکرها است که به جای پاسخگویی مطالبه گر شدند پس اگر زمینه رقابت برای احزاب فراهم شود آنها در گام نخست به تربیت نیرو اقدام کرده سپس بر اساس برنامه، خود را در همه زمینه ها در معرض آرای مردم قرار می دهند و بعد از چهار سال هم پاسخگو هستند.

وی ادامه داد: رسانه ها هم باید در زمینه افزایش مشارکت نقادی و نقش آفرینی کنند نه اینکه به جای نقادی در مسیر حمایت از برخی افراد قرار گیرند که نتیجه مطلوبی در پی ندارد.

سخنگوی شورای ائتلاف وحدت اصولگرایان همدان با انتقاد از فراوانی ثبت نام داوطلبان برای ورود به خانه ملت،گفت: این موضوع باید آسیب شناسی شود که تاکنون این اقدام صورت نگرفته است.

خزائیان افزود: چرا در یک کشور برای ۲۹۰ کرسی باید ۱۳ هزار نفر نام‌نویسی کنند؟ شاید برخی این موضوع را نقطه قوت تلقی کنند اما در جامعه شناسی سیاسی این نقطه قوت محسوب نمی شود.

وی با عنوان اینکه شکل گیری تحزب، گروه ها و تشکل های سیاسی در افزایش مشارکت موثر است‌،اظهار کرد: یکی از دلایل موثر در کاهش مشارکت فراهم نشدن زمینه مشارکت واقعی است.

این فعال سیاسی ادامه داد: وقتی از برخی داوطلبان درباره چرایی ورود به گود رقابت مجلس سوال می شود آنها در پاسخ به تکالیف قوه مجریه اشاره می کنند و این پاسخ ها نشان می دهد این فرد هنوز وظایف مجلس را نمی داند و با سر دادن چند شعار پوپولیستی رای هم می آورد نتیجه هم این می شود که بر اساس اصل ۷۵ قانون اساسی نمایندگان نمی توانند لایحه یا بودجه ای مصوب کنند که موجب افزایش بار مالی برای دولت شود در حالی‌که هم اکنون ۳۴۰ هزار میلیارد تومان نمایندگان برای دولت ایجاد بار مالی کردند که این اقدام موجب کسری بودجه می شود.

مشارکت در انتخابات یک قرارداد اجتماعی دوطرفه است

حمید خاورزمینی رییس خانه احزاب همدان و دبیر استانی شورای مرکزی حزب همبستگی دانش آموختگان ایران اسلامی نیز در تعریف مشارکت اینگونه بیان کرد که مشارکت کنشی است که در جامعه انسانی و در مجموعه ای از جوامع اتفاق می افتد و همه مسائلی که در جامعه انسانی رخ می دهد از منظر علوم سیاسی و جامعه شناسی مبتنی بر قرارداد اجتماعی است.

وی همچنین گفت: برخی مواقع قراردادها نوشته شده و گاهی نانوشته است با این اوصاف اساس جامعه را بدون قرارداد اجتماعی نمی توان متصور بود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب بیان کرد: یکی از این قراردادها مشارکت سیاسی در قالب حضور در انتخابات است که یک مفهوم مُدرن به شمار می رود.

به گفته وی، مشارکت از دید جامعه شناسی یک قرارداد، از منظر سیاسی تقسیم قدرت، از منظر اقتصادی شریک بودن در سود و زیان و از نگاه مدیریت حضور و فعالیت افراد در مراحل تصمیم گیری، اجرا، نظارت بر اجرا و در ارزیابی شریک بودن است.

خاورزمینی افزود: مشارکت در انتخابات تنها به معنای رای دادن و سپس نشستن در خانه نیست بلکه تا آخرین روز نمایندگی مردم در هر سطحی،باید پاسخگویی وجود داشته باشد و مقدم بر این پاسخ گویی وجود پرسشگری است.

دبیر استانی شورای مرکزی حزب همبستگی دانش آموختگان ایران اسلامی افزود: امروز به نظر برخی افراد مشارکت پر شوری در انتخابات خواهیم داشت و برخی هم اعتقاد دارند با مشکل مشارکت مواجه می شویم که باید این نظرات موشکافی شود.

خاورزمینی تصریح کرد: معتقدم یکی از دلایل و چرایی کاهش مشارکت، بی توجهی به قرارداد و انجام نشدن مفاد آن است که موجب می شود تا میل به مشارکت سیاسی کاهش یابد.

داوطلبان مجلس وعده غیرقابل اجرا ندهند/ موانع مشارکت در انتخابات آسیب شناسی شود

در ادامه این میزگرد، حاضران به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص راهکارهای افزایش مشارکت سیاسی مردم و حضور آنان در پای صندوق های رای پاسخ دادند.

وجود اعتماد ملی از عوامل اصلی مشارکت است

دبیر جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی نیز در پاسخ به ایرنا درباره نقش اعتماد اجتماعی در افزایش مشارکت نیز چنین گفت: وجود اعتماد ملی از عوامل اصلی مشارکت است و بی اعتمادی ملی هم در هر سطحی و شکلی از موانع مشارکت به شمار می رود.

علی بابایی بیان کرد: اما وجود یا نبود اعتماد و اینکه چه مواقعی اعتماد جلب می شود، اشخاص ملاک بی اعتمادی و جلب اعتماد هستند یا خیر؟، در جهان امروزی اخبار چقدر صحیح تبادل می شود نیاز به توصیف، تفسیر و ارزش گذاری است و سنگ بنای اول این موضوع مهم شناخت است.

وی با اشاره به نقش مهم کنشگران سیاسی در عرصه هایی همجون انتخابات،ادامه داد: کنشگران سیاسی و اجتماعی به واسطه پیگیری رویدادها و صرف وقت و پیگیری مستمر اخبار، شناختی نسبت به مسائل دریافت کرده بنابراین در ذهن کنشگر و فعال سیاسی نمی شود به سادگی و با تبلیغات دروغین بی اعتمادی ایجاد و با سم پراکنی و اطلاعات عوام فریبانه اعتماد آنها را را از بین برد چرا که این افراد یک اطلاعات اولیه و پایه و سنگ بنای محکم دارند هر چند شاید در گذر زمان به واسطه بروز یکسری اتفاقات تغییراتی در تفکر کنشگران ساسی و اجتماعی ایجاد شود.

این فعال سیاسی، اعتماد ملی را موضوع بسیار حائز اهمیت و غیر قابل کتمان دانست و بیان کرد: در ۲ انتخابات گذشته بر اساس داده ها و واقعیات، آمار مشارکت پایین بوده و این موضوع به اعتماد ملی آسیب زده است.

بابایی ادامه داد: اینکه کاهش مشارکت در انتخابات گذشته آیا مبتنی بر شناخت درست از واقعیت ها بوده یا متاثر از تبلیغات، مهندسی رسانه ها و دشمنان آب و خاک، چقدر از این بی اعتمادی به جا یا نابجا بوده باید بررسی شود، رضایت‌مندی و امید هم همین‌طور، بنابراین شکی در این نیست اگر می خواهیم مشارکت عمومی بالا برود باید اعتماد سازی کنیم.

وی یادآوری کرد: انقلاب اسلامی با مشارکت و به خواست مردم با محوریت امام راحل و با اتکا به سرمایه های دینی، ملی و اجتماعی محقق شد.

این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: اگر اطلاعات صادقانه، درست، واقعی و خارج از فضای هیجان به مردم بدهیم آنها می توانند به درستی قضاوت کنند که آیا می توانند اعتماد کنند یا خیر و کارآمدی ما درست بوده یا نه؟

بابایی یادآوری کرد: ۲۰۰ هزار نفر در جنگ هشت ساله شهید شدند که ۴۰ درصد آنها از نخبگان جامعه بودند اما با وجود تقدیم این میزان شهید و نیروی وفادار به نظام و انقلاب تاکنون نتوانستیم سیستم درست کنیم و حزب به معنای واقعی شکل بدهیم.

وی اظهار کرد: این سوالات مطرح هست که چرا ساختار شکل نمی گیرد، چرا برای انجام هر کاری باید از چهره ها بهره بگیریم؟ چرا در کشور چهره ها مهم هستند؟ چرا ضریب نفوذ و تاثیر چهره ها در کشورمان با وجود اعتقادات دینی و ملی حاکم در ایران اسلامی از همه کشورها بیشتر است.

دبیر جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی ادامه داد: علت این موارد نبود سیستم است به این خاطر به جای اتکا به سیستم متکی بر اشخاص شدیم بنابراین اشخاص با لغزش ها، اشکالات و اشتباهات اعتماد ملی را بر باد می دهند یا برخی مواقع چهره ها با توفیقات و برگ های زرینی که از آنها دیده می شود اعتماد ملی را می سازند اما در مجموع این رویه نیازمند بازنگری است.

علی بابایی گفت: برگزاری این میزگردها و دور هم نشستن های صادقانه، دلسوزانه و منصفانه و مطرح کردن مسائل با حضور احزاب و گروه های مختلف کار بسیار خوبی است اما نباید این نشست ها یکطرفه باشد.

وی افزود: گفتن و شنیدن لوازم اصلی کار در دستگاه حاکمیت مردم سالارانه دینی است و جامعه باید ببیند اصلاح طلب و یک اصولگرا در کنار هم می نشینند و می توانند با هم صحبت کنند، بگویند و با لبخند مناظره کنند.

دبیر جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی اضافه کرد: سوء تفاهم غیر اخلاقی مبنی بر اینکه از طرف مقابل ما به عنوان دشمن یاد می شود باید محو شود چرا که احزاب رقبای در خدمت به مردم و رقبای در اعتلای آب و خاک کشور هستند.

همه جناح های سیاسی برای افزایش مشارکت تلاش کنند

دبیر حزب همدلی مردم تحول خواه بیان کرد: دشمنان دلسوز این خاک و کشور و ملت نیستند آنها با بهره گیری از کوچک‌ترین موضوعی که در یک نقطه از میهن ما پیش می آید سعی در آسیب زدن به مشارکت مردم در انتخابات دارند.

گازرانی افزود: دشمنان با بزرگنمایی اشکالات موجود گاهی مواقع کاری می کنند که مردم قبول کنند اتفاق بزرگی در کشور رخ داده است.

وی تاکید کرد: تکلیف هرگروه، جناح،مسوول و مدیر تلاش برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ است اما گاهی مواقع برخی افراد تکلیف خود را نمی دانند و وارد یکسری جریان های سیاسی شده که مسیر را آن یک گروهی پیش پای آنها می گذارند و درباره درستی و نادرستی آن اطلاعی ندارند یا وارد یکسری موضوعات انتقادی می شوند و نمی دانند این کار آنها آیا تاثیر در افزایش یا کاهش مشارکت و لطمه زدن به حضور مردم دارد.

این فعال سیاسی گفت: مردم درباره یکسری موضوعات سیاسی آگاهی و اطلاعات کافی ندارند و این اتفاقات سیاسی شاید جریان موجی در مواقعی ایجاد کند و مردم به عنوان نظاره گرد در این موج ها قرار می گیرند.

وی ادامه داد: بنابراین در جریان این خلاء،بعضی سیاسیون و احزاب و گروه ها وارد یکسری انتقادها شده و موجی به نفع جریانی ایجاد می کنند و این کارها آسیب به مردم و مشارکت وارد می کند.

داوطلبان مجلس وعده غیرقابل اجرا ندهند/ موانع مشارکت در انتخابات آسیب شناسی شود

برای افزایش مشارکت باید زمینه رقابت واقعی فراهم شود

معاون سیاسی و سخنگوی شورای وحدت اصولگریان همدان معتقد است اگر بخواهیم در کشور مشارکت سیاسی واقعی شکل بگیرد باید زمینه یک رقابت واقعی در جامعه فراهم شود.

خزائیان با بیان اینکه باید به سمت مشارکت کیفی رفت، یادآوری کرد: ۴۵ سال گذشته میزان مشارکت مردم در انتخابات قابل توجه بوده اما در برخی از کشورهای توسعه یافته که تحزب به معنای واقعی شکل گرفته این مشارکت بین ۲۸ تا ۳۰ درصد است منتها کیفی تلقی می شود.

وی ادامه داد: شکل گیری گردش قدرت در بین نخبگان جامعه در جمهوری اسلامی ایران با این ساختار سنتی فعلی امکان پذیر نیست.

این فعال سیاسی بیان کرد: مجموعه شورای ائتلاف شروع به مصاحبه با کاندیداها در مرکز استان و شهرستان ها با افراد نخبه، توانمند، مرتبط با نمایندگی برای کمیسیون های تخصصی که در بهترین دانشگاه های کشور تحصیل کردند کرده است اما با این وجود زمینه برای ارائه این افراد در مجامع و محافل فراهم نیست.

وی همچنین گفت: با توجه به ساختار سنتی حاکم بر کشور، هزینه های سرسام آور انتخاباتی بر کاندیداهای تحمیل می شود و جوان نخبه ای که به تازگی مدرک دکترا گرفته و دارای برنامه و استعداد و انگیزه است، امکان رقابت با فردی که چند دوره در مجلس شورای اسلامی حضور دارد و با باندهای قدرت و ثروت ائتلاف کرده نیست که این وضعیت بیانگر ضرورت به روز رسانی این ساختار و بهره گیری از یک ساختار به روز و کلاسیک است.

سخنگوی شورای وحدت اصولگریان گفت: برای ورود به یک رقابت سیاسی باید قواعد آن را نیز پذیرفت و نمی توان گفت ۱۳ هزار داوطلب برای انتخابات پیش رو داریم اما قواعد آن را قبول نداریم البته نخستین کسانی که باید قواعد را بپذیرند احزاب هستند.

خزائیان تصریح کرد: بسیاری از فعالان سیاسی عنوان می کنند با کار حزبی و تشکیلاتی موافق نیستند اما در قالب های مختلف در عرصه انتخابات حضور پیدا کردند و به جای تحزب، قبیله گرایی را در کشور رواج می دهند.

وی تاکید کرد: نتیجه شکل گیری تحزب و رعایت قواعد در کشور، کاهش شمار داوطلبان ورود به خانه ملت و کاهش هزینه های انتخاباتی است بنابراین افرادی که این ساز و کار را تعریف کردند ببییند چقدر در جامعه به افراد هزینه انتخاباتی تحمیل می شود و خروجی آن چیست.

سخنگوی شورای وحدت اصولگریان ادامه داد: شکل گیری تحزب در افزایش قدرت تشخیص مردم برای انتخاب داوطلبان شایسته و توانمند هم تاثیر گذار است ضمن اینکه تحزب باعث می شود برنامه محوری ملاک اصلی برای تشخیص می شود.

مشارکت در انتخابات به نفع جریان خاصی مصادره نشود

دبیر استانی شورای مرکزی حزب همبستگی دانش آموختگان ایران اسلامی (هُدا ) و عضو جبهه اصلاح طلبان گفت: چرا به اینجا رسیده ایم که امروزه دغدغه جامعه موضوع مشارکت مردم در انتخابات پیش رو شده است؟ مهم‌ترین و اصلی ترین دلیل این است که در مشارکت به عنوان یک قرار داد اجتماعی مفاد قرارداد رعایت نشده است.

خاور زمینی افزود: جامعه ما با بحث ملت و ملیت و ادبیات سیاسی ما بیگانه است هرچند در مقاطعی به این ادبیات اهمیت داده می شود برای نمونه حتی صدا و سیما، نماهنگ های ایران باستان را پُر رنگ می کند اما دوباره با گذر زمان این موارد فراموش می شود.

وی با بیان اینکه باید قبول کرد این قرارداد اجتماعی بین ایرانیان و حاکمانی است که مردم در دوره ای آنها را انتخاب کردند،اظهار کرد: نگاه سیستمی و سازمانی در کشور جاری نیست در حالی‌ که نظام جمهوری اسلامی افراد نیستند بلکه قانون اساسی است.

این فعال سیاسی تاکید کرد: جمهوری اسلامی یعنی قانون اساسی، وقتی بخش های عمده ای از قانون اساسی به خاطر مصلحت اجرا نمی شود خروجی آن این می شود که مردم احساس بی قدرتی می کنند و وقتی به فردی حساس بی قدرتی القا شود نسبت به مسائل سیاسی به طور کامل گریزان یا بی تفاوت می شود.

خاورزمینی ادامه داد: این مسائل موجب هراس مردم از کلمه حزب شده و بعد ما می آییم فعالیت سیاسی را از تحزب به رای دادن تقلیل داده که نتیجه آن این می شود که رای دادن به موضعی حساس برای جامعه تبدیل می شود.

وی همچنین گفت: مشارکت حق مردم است و مردم در دوره های مختلف هم در انتخابات مشارکت کردند اما یک جریان سیاسی آن را به نفع خود مصادره کرده که این به معنای غش در معامله است یعنی به هم زدن قرارداد اجتماعی که قرار بوده بر اساس آن پیش برویم.

نمایندگان احزاب و جریان های سیاسی حاضر در این میزگرد در ادامه نظرات خود را در رابطه با سوال چالش ها و موانع پیش روی مشارکت در انتخابات مطرح کردند.

اعتماد، رضایت‌مندی و امید آفرینی مولفه های اثر گذار در مشارکت است

دبیر جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی همدان گفت: شناخت و آگاهی درست نسبت به مسائل پیرامونی موجب می شود انسان براحتی ناامید با امیدوار، به سادگی ناراضی یا راضی و به ناحق خشمگین و خوشحال نشود.

علی بابایی اضافه کرد: همچنین این قبیل افراد سطحی اعتماد نمی کنند و به آسانی هم دستخوش تبلیغات بدخواهان نمی شوند.

وی، اعتماد، رضایت‌مندی و امید آفرینی را از مولفه های اثر گذار در مشارکت دانست و اضافه کرد: تحلیل من از کارامدی و تعهد، وفای به عهد و پیمان، اجرایی شدن و دیده شدن قانون و عملی شدن وعده ها است و در این صورت قضاوت ها دقیق و عادلانه خواهد بود.

این فعال سیاسی اصولگرا بیان کرد: با توجه به دلایلی که از گذشته به واسطه شرایط سنتی، ملی و مذهبی بوده تحزب در کشورمان شکل نگرفته و اگر هم بوده ناموفق، خائنانه ویرانگر بوده که مردم ذهنیت منفی نسبت به آنها دارند.

علی بابایی افزود: با وقوع انقلاب اسلامی قانون اساسی مبتنی بر تحزب نوشته نشده و مجلس و دولت نیز حزب محور نیستند یک‌دفعه از وسط کار احساس نیاز به تحزب ایجاد شد چرا که مگر مردم سالاری بدون حزب می شود؟

وی اضافه کرد: برای اینکه مردم را از حزب فراری ندهیم باید با متانت، دقت و مراقبت و آرام آرام پیش رفت، ظرفیت قانون اساسی به گونه ای است که نمی توان یک‌دفعه دنبال تحزب رفت و تقسیم بندی احزاب به سه قسمت رفت بنابراین ناچاریم به همین شکل پیش برویم اما می شود این را هم بهترین از این مدیریت کرد.

داوطلبان مجلس وعده غیرقابل اجرا ندهند/ موانع مشارکت در انتخابات آسیب شناسی شود

جایگاه جوانان و بانوان در انتخابات مشخص شود

سخنگوی شورای وحدت اصولگریان تصریح کرد: آسیب شناسی واقعی بیانگر این است که با شیوه کنونی نمی توان مشارکت سیاسی را افزایش داد.

خزائیان افزود: بنابراین در شورای وحدت برای شکل گیری مشارکت قوی، کمیته ای با هدف رایزنی با شورای نگهبان به منظور بررسی مجدد صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس و تایید صلاحیت داوطلبان رد صلاحیت شده تشکیل شد.

وی تاکید کرد: اگر رقابت سیاسی بر اساس آن قواعد و ضوابط مبتنی بر واقعیت شکل نگیرد سرمایه های اجتماعی در کشور بی انگیزه می شوند.

این فعال سیاسی با بیان اینکه بخشی از ظرفیت ها و پتانسیل های کشور در تصمیم گیری، تصمیم سازی و برنامه ریزی نادیده گرفته شدند،گفت: بی توجهی به سرمایه های اجتماعی و انسانی که برخی نخبه های ملی و بین المللی هستند موجب بی انگیزگی افراد و کاهش ارزش و سرمایه ملی می شود.

خزائیان افزود: ترکیب کمیسیون های تخصصی مجلس را ببینید، با گذر زمان کمیسیون های تخصصی مجلس ترکیبی از افرادی غیر مرتبط با آن حوزه است و بودجه هایی در کمیسیون تلفیق مصوب می شود که دولت را با کسری مواجه می کند و این مصوبات با علم اقتصاد سازگار نیست.

وی ادامه داد: وقتی بودجه کشور با کسری ۶۰۰ هزار میلیارد تومان دارد نماینده مجلس نمی تواند دم از توسعه و کاهش تورم بزند چرا که شعارها با نوع برنامه ریزی منطبق و سازگار نیست.

سخنگوی شورای وحدت اصولگریان همدان با یادآوری اینکه جایگاه دانشجویان،دانش آموزان، فرهنگیان و بانوان در هشت سال دفاع مقدس مشخص است اما در مشارکت سیاسی کجاست؟ گفت: اگر بانوان در ترکیب مجلس قرار بگیرند بخشی از اعتبارات به این سمت هدایت می شود.

داشتن سیستم دقیق برای پیشگیری از تضییع حقوق داوطلبان در بررسی صلاحیت ها نیاز است

دبیر جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با بیان اینکه افراد حاضر در این میزگرد در ۷۰ درصد مسائل اشتراک نظر دارند گفت: وقتی مسلمان بودن فردی که با وجود فعالیت به عنوان مدیرکل، استاد دانشگاه، دبیر، خدمت گزار مردم و رزمندگان دفاع مقدس محرز نشود این به معنای نبود اطلاعات و سیستم است.

بابایی اضافه کرد: به علت نبود سیستم مناسب نمی توان به طور دقیق عنوان کرد که حق کسی در تایید و رد صلاحیت ها تضییع شده یا نشده یعنی ممکن است فرد التزام نداشته باشد اما چون سیستمی نیست، داوطلب و هواداران اش از اینکه صلاحیت کاندیدا تایید نشده قانع نشوند.
تخریب یکدیگر در مشارکت مردم تاثیر گذار است

دبیر حزب همدلی مردم تحول خواه گفت: شرایط سخت اقتصادی ناشی از عوامل متعددی نظیر تحریم های ظالمانه، نبود اقتصاددان های قوی، جراحی اقتصادی بی موقع و ناتمام است.

گازرانی افزود: بخشی از مردم درگیر مسائل اقتصادی هستند و می خواهند در مسایل سیاسی و انتخاباتی پر شور شرکت کنند اما مسایل اقتصادی مردم را نگران از مسایل انتخاباتی می کند.

وی اضافه کرد: درخواست ما از سیاسیون و احزاب این است که امروز به خاطر حفظ اقتدار و جایگاه کشور در انتخابات شرکت کنند.

گازرانی ادامه داد: شرایط اقتصادی و معیشتی مردم سخت است و اگر امروز ما در این نشست ها دنبال تخریب یکدیگر و داوطلبان باشیم، این مساله به مشارکت و در نهایت کشور آسیب می زند.

ساختار نظام انتخاباتی نیاز به بازنگری جدی دارد
سخنگوی شورای وحدت اصولگریان همدان یادآور شد: رهبر معظم انقلاب ۲ دهه پیش در سخنرانی در کرمانشاه نظام پارلمانی را به جای نظام ریاستی پیشنهاد کردند یعنی ایشان آن زمان به آفات شیوه انتخابات پی بردند.

خزائیان با عنوان اینکه ساختار نظام انتخاباتی نیاز به بازنگری جدی دارد،افزود: چرا بعد از گذشت ۴۵ سال از عمر انقلاب، نظام امنیتی، اطلاعاتی و قضایی نتوانسته درباره افراد اطلاعات لازم را کسب کند و هنگام شرکت فرد در یک رخداد او با مشکل مواجه می شود؟، این زیبنده نظام نیست.

اعتقاد به صندوق رای داریم و همه باید قانون را ملاک عمل قرار دهیم

دبیر استانی شورای مرکزی حزب همبستگی دانش آموختگان ایران اسلامی گفت: اصولگرایانی که بخشی گرایش عدالت خواهانه دارند چرا در مورد رد صلاحیت ها ورود نکرده و عنوان نکردند که عدالت باید رعایت شود.

خاور زمینی با بیان اینکه همه برابر قانون باید یکسان باشند،افزود: برخی تخلفات نادیده گرفته می شود اما فردی که در دوره ای در انتخابات تشکل قانونی با حضور نماینده فرماندار شرکت کرده سپس غیرقانونی بودن این تشکیلات اعلام شده رد صلاحیت می شود مگر قانون عطف به ما سبق می شود؟
این فعال اصلاح طلب گفت: من اعتقاد به صندوق رای دارم، همه باید قانون را ملاک عمل قرار بدهند و تنها راه بازگشت برابری در مقابل قانون است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha