بخشی از مطالبات حوزه انتخابیه "بویراحمد" از نامزدهای انتخاباتی

یاسوج-ایرنا-اگرچه وظیفه مهم نمایندگان مجلس شورای اسلامی قانون گذاری و نظارت است اما با اطلاع از کاستی های حوزه انتخابیه خود به عنوان منتخب مردم، ضروری است مشکلات را به گوش مراجع بالاتر رسانده و پیگیر خواسته های مردم باشند به همین خاطر مطالبه گری مردم از نامزدهای انتخاباتی هم نیازها را مشخص کرده و هم در انتخاب فرد شایسته موثر خواهد بود.

به گزارش ایرنا، براساس قانون، نمایندگی مقامی ملی است و نه محدود به حوزه انتخابیه‌، بنابراین تقاضای برخی مردم برای رفع معضلات شهری و معیشتی و حتی خواسته های فردی از حیطه وظایف نمایندگان مجلس خارج است.

نماینده مجلس در مقام وکیل مردم موظف به نظارت بر اجرای امور در منطقه و کشور است و حق دخالت در اجرا را ندارد اما لازم است از حقوق مردم در حوزه انتخابیه خود با هدف اجرای هر چه بیشتر عدالت دفاع کرده و با تلاش مضاعف از بی عدالتی نسبت به حقوق مردم جلوگیری کند.

حوزه انتخاباتی بویراحمد، دنا و مارگون یکی از حوزه‌های استان کهگیلویه و بویر احمد برای انتخابات مجلس شورای اسلامی است و این حوزه به مرکزیت بویراحمد یک نماینده دارد، در این یادداشت به برخی از کاستی ها و مشکلات شهر یاسوج (مرکز استان) اشاره می شود که پیگیری و مطالبه گری مردم از نمایندگان و مسوولان گام اساسی در رفع مشکلات و ایجاد رفاه و آرامش برای شهروندان خواهد بود.

شهر یاسوج یکی از شهرهای گردشگرپذیر استان و مهاجرپذیرترین شهرهای کشور است اما هنوز از زیرساخت های لازم برای جذب گردشگران محروم است و حاشیه های آن از امکانات مناسب رفاهی محروم هستند.

چاره جویی برای حل ترافیک شهر یاسوج با تقویت حمل و نقل عمومی مناسب

ترافیک شهریاسوج که با بازگشایی مدارس تشدید می شود بدلیل نبود مبلمان مناسب شهری، حمل و نقل عمومی موجب ناآرامی، بی اعتمادی ساکنان شهر و حتی موجب رنجش و سردرگمی گردشگران خواهد شد.

شهرداری شهر یاسوج که از تامین نیازهای مهم شهر یاسوج ناتوان است نیازمند همکاری دولت و حتی تخصیص بودجه ای برای تامین حمل و نقل عمومی مناسب شهری است که اینکار با رایزی نمایندگان برای تخصیص بودجه و همکاری برای تامین نیازهای این شهر گردشگرپذیر قابل پیگیری است.

ساماندهی رودخانه بشار یاسوج؛رفاه شهروندان و جذب گردشگری

رودخانه "بِشار" یاسوج که از وسط این شهر عبور می کند ظرفیت خوبی برای جذب گردشگری است و ساماندهی و تکمیل حاشیه های این رودخانه کمک شایانی به رفاه ساکنان شهر و گردشگرپذیری می کند اگرچه ساماندهی حاشیه رودخانه از طرح و برنامه های دولت های مختلف است اما بدلیل نبود بودجه کافی تاکنون اقدام شایسته ای نشده است.

تکمیل پل های رودخانه "بِشار" یاسوج و تقاطع "مِهریان"

پنج پل بر روی رودخانه "بشار" یاسوج ساخته شد که برخی از آنها هنوز تکمیل نشده است و عمر پل اول آن به سر رسید، پل چهارم رودخانه بشار که سازه آن کامل شده است اما حاشیه اطراف پل نیاز به سنگ چینی و بتن ریزی دارد و قرار بود مهرماه سالجاری بهره برداری شود اما بدلیل نبود بودجه کافی تاکنون متوقف شد و تکمیل آن به حل برخی از مشکل ترافیک شهر یاسوج کمک می کند.

تقاطع تنگ "مِهریان" مابین مرکز شهر یاسوج و "مِهریان" که محل عبور ساکنان این محل پرجمعیت، عبور جاده اصلی شهر سی سخت و مسیر اصلی یاسوج-اقلید از این تقاطع نه تنها در روزهای پنجشنبه و ایام تعطیات شلوغ و ترافیک شده بلکه در هر تعطیلات شاهد تصادفات هستم که بعضا به سه راهی مرگ نامگذاری شد.

برای این تقاطع حادثه خیز و پرترافیک سازه پلی در سال ۹۹ کلنگ زنی شد و قرار بود ۲۴ ماهه به بهره برداری برسد و تاکنون این محور پیشرفت فیزیکی مقبولی (حدود ۲۴ درصد) نداشته است که دلایل عمده آن کمبود اعتبارات است و با تزریق اعتبارات کافی و بهنگام نه تنها بر تعداد تصادفات این محدوده کاسته می شود بلکه شاهد روان بودن این محور شلوغ و پرترافیک خواهیم بود.

تکمیل پروژه های گردشگری یاسوج؛ پارک جنگلی و تله کابین

گردشگران زیادی سالانه از شهریاسوج بازدید دارند که هر ساله روبه افزایش است برخی از پروژه های تکمیل نشده این شهر نه تنها کمک شایانی به جذب بیشتر گردشگر می کند بلکه موجب اشتغال و رفع بیکاری خواهد شد.

تکمیل پارک جنگلی( در شمال و مشرف به شهر یاسوج) همچنین احداث تله کابین، سورتمه، زیپ لاین این پارک را به یکی از طرح های بزرگ گردشگری جنوب غرب کشور تبدیل می کند که رسیدن به این هدف صرفا با تخصیص بودجه و جذب سرمایه گذاری مهیا نمی شود.

چاره جویی برای حاشیه نشینی آسیب زای شهر یاسوج

شهر یاسوج یکی از شهرهای گردشگرپذیر و مهاجرپذیر است جمعیت این شهر مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد در ۱۰ سال اخیر به طور معناداری افزایش یافته است به طوری که جمعیت این شهر طبق سرشماری سال ۹۵ حدود ۱۳۰ هزار نفر بود و حالا از مرز ۲۵۰ هزار نفر گذشته است با این اوصاف حاشیه این شهر روبه افزایش است اما با نبود امکانات مناسب رفاهی در این حاشیه ها آبستن آسیب های اجتماعی زیادی خواهد بود.

تراکم بیشماری از جمعیت ساکن در حاشیه شهر یاسوج با نبود پارک و فضای شاداب مناسب آبستنی برای حوادث و آسیب های اجتماعی است که تخصیص اعتبار برای راه اندازی بنگاه های زودبازده و ارایه تسهیلات کم بهره برای رفع بیکاری رهگشایی برای پیشگیری و کاهش آسیب ها خواهد بود.

تدبیر بحران فضای آموزشی در شهر یاسوج نیازمند عزم ملی است

این حاشیه ها نه تنها از فضای رفاهی و فراغت برخوردار است بلکه از نبود فضای آموزشی مناسب محروم است (حدود ۲۳ هزار دانش آموز در حاشیه شهر یاسوج تحصیل می کنند)، از طرفی مشکل فضای آموزشی نه تنها در حاشیه شهر یاسوج بلکه خود برای خود شهر یاسوج یکی از مشکلات اساسی این شهر است که بعضا به عنوان بحران فضای آموزشی از آن یاد می شود.

مطابق با آمار در شهرستان بویراحمد حدود ۷۰ هزار دانش آموز است که حدود ۲۳ هزار نفر از آنها در حاشیه شهر است و اغلب آنها در مرکز استان تحصیل می کنندو با این تعداد زیاد دانش آموز وضعیت فضای آموزشی در شهرستان بویراحمد به خصوص شهر یاسوج بحرانی است چرا که در برخی از کلاس های درس تعداد دانش آموزان به بیش از ۴۰ نفر افزایش می یابد تخیص بودجه بهنگام و ساخت مدارس لازم به کاهش این مشکل کمک شایان می کند.

چاره اندیشی و رفع مشکلات برشمرده مرکز استان با جذب به موقع سرمایه گذاری و تخصیص اعتبارات لازم مهیا می شود که اینکار با پیگیری،تلاش و رایزنی نماینده منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی برای تخصیص اعتبارات قابل انجام خواهد بود بنابراین درگیر شدن نماینده مجلس برای جذب و تخصیص اعتبارات برای رفع مشکلات حوزه انتخابی خود انحراف از وظایف نمایندگی نیست بلکه تلاش برای برقراری عدالت خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha