سفیر ایران در جمع صاحب‌نظران روس: نمی‌توان در گذشته مناسبات، متوقف ماند

مسکو- ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو با اشاره به برخی فراز و نشیب‌ها در تاریخ مناسبات تهران-مسکو گفت:‌ نمی‌توان در گذشته متوقف ماند، بلکه باید از تاریخ درس گرفت؛ از این رو، مناسبات دو کشور با نگاه به آینده توسعه می‌یابد.

به گزارش خبرنگار ایرنا،‌ کاظم جلالی چهارشنبه در هفتمین همایش ایران‌شناسان و استادان روس زبان و ادبیات فارسی که با حضور رئیس دانشگاه دولتی علوم انسانی روسیه، رئیس بنیاد ایران‌شناسی و جمعی از صاحب‌نظران روس برگزار شد، از مقطع کنونی به عنوان دوره طلایی این روابط یاد کرد و افزود: ایران و روسیه دو کشور همسایه بزرگ و قدرتمند و دارای تمدن و تاریخ هستند که این عناصر تاریخی و تمدنی را می‌توان در دو کشور حس کرد.


در این همایش که به ابتکار رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو برگزار شد،‌ جلالی همچنین به برخی تلاش‌ها برای تخریب مناسبات دو کشور اشاره و تأکید کرد:‌ دو کشور باید با تأکید بر مشترکات و پیوندها، در مسیر تعمیق روابط و ساخت دنیای جدید مبتنی بر عدالت گام بردارند.
وی با اشاره به رصد تحولات و مناسبات ایران و روسیه به عنوان دو کشور دارای تمدن و تاریخ غنی از سوی آمریکا گفت: برخی کشورهایی که از تاریخ و تمدن قوی برخوردار نیستند، می‌خواهند داعیه‌دار پرچم ارزش‌های متعلق به خودشان باشند و این ارزش‌ها را به دیگر ملت‌ها تحمیل کنند که این امر برای تمدن‌های بزرگ قابل پذیرش نیست.

سفیر ایران در جمع صاحب‌نظران روس: نمی‌توان در گذشته مناسبات، متوقف ماند

سفیر ایران در روسیه در ادامه با قدردانی از تلاش‌های ایران‌شناسان و استادان زبان و ادبیات فارسی یادآور شد: علاوه بر عنصر همسایگی، تمدنی و پیوندهای دو ملت، امروز عناصر جدیدی در مناسبات دو کشور وارد شده که گویای درک مشترک نسبت به بسیاری از مسائل از جمله حوزه فرهنگ، عنصر معنویت، ارتباط با خداوند،‌ محور قرار دادن ارزش‌های اخلاقی و پایبندی به خانواده است که از سوی علمای مسلمان در ایران و نیز کلیسای ارتدوکس روسیه پیگیری می‌شود.
جلالی با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی ایران با شعار استقلال‌خواهی در سال ۱۳۵۷ گفت: استقلال خواهی از مولفه‌های مهم در گفتمان تهران و مسکو است، از این رو، این عنصر مشترک، دو کشور را به همکاری در عرصه مقابله با تحمیل اراده برخی کشورها و تغییر ساختار یکجانبه در عرصه جهانی سوق داده است.
وی تأکید کرد: از منظر ایران و روسیه، عدالت در سازوکار اداره جهان مبتنی بر دموکراسی و احترام به حقوق همه ملت‌ها باید برقرار شود.

سفیر ایران در جمع صاحب‌نظران روس: نمی‌توان در گذشته مناسبات، متوقف ماند

سفیر ایران در مسکو خاطرنشان کرد:جمهوری اسلامی ایران در ۴۵ سال گذشته در پیشبرد گفتمان استقلال خواهی، با ترور، تهدید و تحریم‌های غرب مقابله و در برابر زورگویی برخی کشورها مقاومت کرده است و امروز نیز فدراسیون روسیه همچون ایران، با تهدیدهای مشابهی روبرو شده است که دلیل آن، برنتافتن ساختار کنونی و ناعادلانه قدرت در جهان است.
جلالی در ادامه با اشاره به پیوندهای جدید دولت‌ها و ملت‌های ایران و روسیه در مسیر شکل‌گیری دنیای جدید و عادلانه، مأموریت دیپلمات‌ها و همچنین ایران‌شناسان روس را در درک متقابل و شناساندن ظرفیت‌ها و فرصت‌های همکاری مهم توصیف کرد و ایفای این نقش مؤثر از سوی ایران‌شناسان را خواستار شد.

سفیر ایران در جمع صاحب‌نظران روس: نمی‌توان در گذشته مناسبات، متوقف ماند

در این آیین که با حضور رئیس دانشگاه دولتی علوم انسانی روسیه،‌ رئیس بنیاد ایران شناسی، مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مدیر نمایندگی دانشگاه المصطفی در روسیه و حوزه اوراسیا برگزار شد،‌ مسعود احمدوند رایزن فرهنگی ایران در مسکو به ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و همکاری‌های دو جانبه در حوزه ایران‌شناسی و آموزش زبان و ادبیات فارسی پرداخت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha