تحلیل محتوای سخنان تبلیغی نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی در فارس

شیراز – ایرنا –تبلیغات نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی از سوم اسفندماه آغاز شد و هشت صبح دهم این ماه پایان یافت؛نامزدهای نمایندگی در فارس علاوه بر دیگر نشست‌ها و گفت‌وگوهای تبلیغاتی خود،در پاسخ به فراخوان ایرنا، از این تریبون به ارائه اهداف و برنامه‌های خود در پیشگاه مردم پرداختند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بیش از ۸۰۰ نفر برای نمایندگی مردم از ۱۸ حوزه انتخابیه فارس در مجلس شورای اسلامی نامزد شدند که بیشترین آن با ۳۰۰ کاندیدا مربوط به حوزه شیراز و زرقان بود که البته در یک هفته گذشته حدود ۴۰ نفر نیز انصراف خود را اعلام کردند.

از این شمار ۱۱.۳ درصد را زنان و ۸۸.۷ درصد را مردان تشکیل می‌دهند و ۲۳ درصد از نامزدهای نمایندگی مردم فارس در مجلس شورای اسلامی دارای مدرک دکتری یا بالاتر هستند و بقیه فوق لیسانس یا معادل حوزوی آن را دارند.

در یک هفته گذشته خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان فارس فرصت تبلیغات و ارایه برنامه را برای همه نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری فراهم کرد و ۱۵ نامزد شاخص نمایندگی مجلس در مرکز شیراز و دفتر لارستان حضور یافتند و به ارائه برنامه پرداختند، علاوه بر این چندین نشست و مناظره انتخاباتی نامزدها نیز رصد شد.

در این نوشته با نگاهی اجمالی به گفته‌ها، اهداف و برنامه‌های این نامزدها، محتوای ارائه شده از سوی آنها جمع‌بندی و تحلیل شده است.

بررسی برنامه‌ها، شعارها، وعده‌ها و گفته‌های نامزدهای نمایندگی فارس در این یک هفته تبلیغاتی، نشان می‌دهد که بیش از همه محورهای اشتغال و درآمدزایی، شایسته سالاری و ارتقای نظام اداری، تقویت اقتصاد دریاپایه فارس، جذب سرمایه‌گذار، تقویت زیرساخت‌ها و ایجاد عدالت در دسترسی به امکانات، انتقاد و دفاع از عملکرد دوره‌های گذشته مجلس‌ شورای اسلامی مورد تاکید نامزدهای فارس قرار گرفته است.

تاکید بر تخصص‌گرایی و استفاده از اندیشه نخبگان، استفاده از ظرفیت بانوان و پرداختن به مسائل مربوط به آنها، جایگاه ملی نمایندگان مجلس، تجاری‌سازی علمی و ساماندهی دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش و تقویت روابط خارجی از دیگر محورهای اهداف و برنامه‌های نامزدهای نمایندگی مردم فارس در مجلس شورای اسلامی بوده است.

اشتغال‌آفرینی و درآمدزایی سخن مشترک نامزدهای فارس

اشتغال‌آفرینی و کمک به درآمدزایی به عنوان پیش زمینه حل بسیاری دیگر از مسائل جامعه مانند معیشت، مساله ازدواج جوانان و آسیبهای اجتماعی مورد تاکید همه نامزدهای نمایندگی مردم فارس در مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و برای بهبود آن برنامه‌هایی ارائه کردند.

یکی از نامزدهای که هم اکنون نیز نماینده مجلس است اصل ۴۴ قانون اساسی را راهکاری برای حل بسیاری از مشکلات دانسته و گفت: این اصل تاکنون بسیاری از مشکلات کشور را برطرف کرده و از زمانی که بخش خصوصی در برخی از حوزه‌ها وارد شده باعث شده که شرایط رقابتی، درآمد، اشتغال و انتقال تکنولوژی بهتری رخ دهد ... اگر می‌خواهیم سرعت رشد و توسعه بیشتر شود، مشارکت مردمی، اشتغال و درآمد افزایش یابد و امنیت اقتصادی در کشور ایجاد شود راهی جز اجرای صحیح اصل ۴۴ قانون اساسی نداریم.

لزوم صنعتی شدن فارس

چند نفر از نامزدهای نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی فارس نیز بر اهمیت صنعتی شدن این استان و استقرار صنایع بزرگ در این استان تاکید کردند، یکی از آنها گفت: پنج واحد فولادی در استان پایه‌گذاری شده تا این واحدهای فولادی بتوانند در آینده، فارس را به عنوان قطب فولاد کشور معرفی کنند و جایگاه صنعتی شدن استان را بیش از پیش به نمایش بگذارند.

دیگری بیان کرد: با آمدن آب می توان هزاران طرح و برنامه توجیهی و طرح ها و پروپوزال های مختلف داشته باشیم.

"برای بهتر شدن اقتصاد استان فارس و شهر شیراز باید به چند بخش توجه شود، ابتدا اینکه اگر می‌خواهیم اقتصادمان رشد کند باید شیراز را صنعتی و کارخانه‌های بزرگ و مهم را در این شهر راه اندازی کنیم و با تحقق این امر افزون بر اینکه کار آفرینی می‌شود یک اقتصاد خیلی خوب هم برای شهر شیراز رقم خواهد خورد." این نیز جملات یکی دیگر نامزدهای انتخاباتی شیراز و زرقان بود.

گردشگری و سرمایه گذاری در حوزه سلامت

تاکید بر بهره‌برداری شایسته از جاذبه گردشگری فارس برای اشتغالزایی و رونق اقتصادی نیز سخن مشترک بسیاری از نامزدها بویژه در حوزه انتخابیه شیراز و زرقان بود.

آنها بر اهمیت جذب سرمایه‌ها در این حوزه تاکید کردند و راهکارهایی برای آن ارائه کردند، از جمله اینکه باید فرآیند راه‌اندازی اماکن و زیرساخت‌های گردشگری را تسهیل کرد.

از این میان توریسم سلامت بیش از همه مورد توجه قرار گرفت و گفتند: باید شهر سلامت به عنوان یک قطب بزرگ توریسم درمانی در خاورمیانه و غرب آسیا در دستورکار قرار بگیرد،شهر سلامت می‌تواند ۵۰ هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم را برای جوانان فراهم کند و اینکه رونق بخشی به صنعت گردشگری در بخش‌های مختلف تاریخی، طبیعی و سلامت در استان فارس از اولویت‌های برنامه‌های من پس از حضور در مجلس است.

اشتغال کشاورزی نیز با تامین و یا اصلاح رویه‌های تامین آب و برنامه‌ریزی تخصصی در برنامه‌های نامزدهای انتخاباتی فارس دیده می‌شد.

جذب سرمایه‌گذار برای رونق اقتصاد و تقویت زیرساخت‌های فارس

جذب سرمایه‌گذار نیز یکی از مواردی بود که بیشتر نامزدهای نمایندگی مردم فارس کوشیدند برای آن برنامه ارائه کنند.

"حمایت از سرمایه گذاری داخلی و خارجی در فارس بویژه استفاده از ظرفیت سرمایه ایرانیان مقیم خارج از مهمترین برنامه‌هایی است که دنبال خواهم کرد."، "حضور و بروز سرمایه گذاران بومی در پروژه های اجرایی سطح منطقه بسیار مهم است و باید به سمتی برویم که بتوانیم در پروژه های سطح پنج شهرستان جنوبی از سرمایه گذارانی که در منطقه حضور دارند استفاده شود" و یا اینکه " باید از طریق رایزنی‌ با سرمایه‌داران و صنایعی که در استان فارس مستقر هستند مشکلات ورزشکاران در این استان را حل کنیم."

برخی از نامزدها نیز دلایل ضعف سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در فارس را واکاوی کردند و گفتند که برای بهبود آن برنامه دارند؛ از جمله اینکه "اگر سرمایه گذاری بخواهد کار آفرینی کند برای گرفتن تسهیلات از هر اداره ای باید دوندگی زیادی انجام دهد" و "یکی از دلایلی که تاکنون آن طور که باید موفق به جذب سرمایه‌گذار خارجی دراستان نشدیم این است که بسته سرمایه‌گذاری آماده نشده و حاضر اگر سرمایه‌گذار در جریان از صفر تا صد مطالعات سرمایه‌گذاری‌ها و مجوزهایش قرار بگیرد با پیچیدگی‌ها و بوروکراسی‌هایی که در سیستم اداری کشور وجود دارد از انجام سرمایه‌گذاری منصرف می‌شود"، اینکه " نوسانات نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی هم مشکلاتی برای سرمایه‌گذار ایجاد کرده" و یا " پیچیدگی‌هایی که در استان فارس نسبت به سایر استان‌ها وجود دارد موجبات عدم تحقق سرمایه‌گذاری خارجی در این استان را فراهم کرده".

راهکارهایی نیز در این میان دیده می‌شد، اینکه "برای ترغیب سرمایه‌گذاران در قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها پیش‌بینی شده که دولت، دستگاه‌های اجرایی و استانداری‌ها با تهیه بسته‌های سرمایه‌گذاری به جذب سرمایه‌گذار بپردازند" و اینکه " راه‌اندازی پروازهای مستقیم دسترسی" کمک کننده است.

اتصال فارس به دریا و رونق اقتصاد دریا پایه

این مساله نیز در میان برنامه‌های چندین نامزد نمایندگی مجلس از حوزه‌های انتخابیه فارس بویژه در منطقه جنوب استان دیده می‌شد و آن را مطالبه‌ای می‌دانستند که رونق بخش اقتصاد استان و اشتغال آفرین خواهد بود.

یکی از نامردهای دانشگاهی نمایندگی مجلس شورای اسلامی گفت: اتصال فارس به دریا که موجبات رونق اقتصادی در استان را به دنبال دارد یک اولویت است که باید مورد توجه قرار بگیرد، " فارس از اقتصاد دریا محروم است و گمرک این استان وضعیت مناسبی ندارد؛ ۵۰درصد صادرات و واردات فارس‌ از استان‌های همجوار انجام می‌شود، این ظرفیت فارس به همراه اتصال استان به دریا مغفول مانده" است.

دیگری گفت:یکی از مهمترین مطالبات مردم فارس را ساحلی شدن استان فارس و انتقال آب دریا به این استان است و باید این مطالبات در مجلس آتی به صورت جدی‌تری دنبال شود و یکی از نامزدهای نمایندگی مردم در جنوب فارس نیز گفت:باید تمام تلاش بر این باشد که بتوانیم از مجوزی که به شهرستان ها در خصوص بندرخشک داده شده، استفاده کنیم و مجوزها و ساخت و زیرساخت آن را فراهم کنیم و به نظر می رسد بتوان با این موضوع حدود ۱۰۰ سال، از لحاظ اقتصادی این شهرستان ها را پوشش داد.

تحلیل محتوای سخنان تبلیغی نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی در فارس

دوره‌های گذشته مجلس در بوته نقد و تایید

یکی دیگر از مواردی که در میان سخنان نامزدها بسیار شنیده می‌شد، نقد برخی از اقدامات و یا عملکرد کلی دوره‌های گذشته مجلس و یا دفاع از این عملکرد از سوی نامزدهایی بود که اکنون نیز نماینده مجلس یازدهم هستند.

به عنوان نمونه یکی از نامزدهای منتقد گفت:مجلس یازدهم ناکارآمد بود، اگر بتوانیم انتخاب خود را اصلاح کنیم قطعا کشور هم به امیدآفرینی بازمی‌گردد؛ دیگر نامزد مستقل این دوره از انتخابات محلس گفت:نمایندگان باید در کمیسیون‌های تخصصی خودشان فعالیت کنند که اینک در مواردی چنین نیست و این ضعف به شمار می‌رود. و یکی گفت: نمایندگان وظیفه نظارتی خود را فراموش کرده‌اند.

اما نامزدهایی که امروز نمایندگی مردم در مجلس یازدهم را به عهده دارند با بیان برخی قوانین تصویب شده و طرحهای ارائه شده از عملکرد خود و دوره گذشته مجلس دفاع کردند.

یکی از آنها گفت: تمام تلاش خود را به کار گرفتم تا با ورود به عرصه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به حل مشکلات و پُر کردن خلأهای قانونی در این بخش‌ها بپردازم و دیگری علاوه بر دستاوردهای مجلس یازدهم، به بیان برخی موانع مجلس مانند بازه زمانی آغاز به کار، پرداخت و اظهار کرد: مجلس یازدهم نگاه جامعی به وظیفه اصلی خود یعنی امر قانونگذاری داشت و اصرار نمایندگان بر این بود که قانونگذاری به عنوان وظیفه اصلی که قانون اساسی بر عهده مجلس گذاشته در حاشیه قرار نگیرد، این در حالی بود که در طول ادوار گذشته قانونگذاری به حاشیه رفته بود و مسائل اجرایی بر موضوعات قانونگذاری مسلط شده بود.

تقویت زیرساخت‌ها و فراهم کردن عدالت

بیان ضعف‌های زیرساختی، برشمردن کاستی‌ها و زیرساخت‌هایی که باید تقویت شود با رویکرد عدالت‌گستری از مواردی بود که کم و بیش در سخنان بیشتر نامزدهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی در فارس شنیده می‌شد.

این نامزدها به طرح‌های بزرگ و برزمین مانده‌ای اشاره می‌کردند که برای تامین اعتبار و تکمیل آنها باید رایزنی شود و نمایندگان فعلی نامزد دوازدهمین مجلس نیز به فرآیند اجرا و تکمیل چنین زیرساخت‌هایی اشاره می‌کردند.

به عنوان نمونه یکی از این نامزدها گفت: اغلب زیرساخت‌ها نیاز به نوسازی دارند و برای نوسازی هم نیازمند منابع مالی عظیمی هستند، به اعتقاد من با نبود اعتبارات کافی برای توسعه زیرساخت‌ها، این مشکل به مرور زمان تبدیل به ابر بحران خواهد شد، دیگری عنوان کرد:تکمیل رینگ‌های اول و دوم کمربندی شیراز، آغاز عملیات اجرایی بخش ناتمام آزادراه شیراز-بوشهر، تکمیل آزادراه شیراز اصفهان و سرعت بخشی به تکمیل خطوط ریلی در استان فارس از دیگر برنامه‌های مجلس آتی است و تلاش ما بر این است که بتوانیم از ظرفیت‌های معدنی و فلزی به درستی استفاده کنیم و پایین‌دستی این بخش‌ها را در استان توسعه دهیم تا شاهد افزایش اشتغال و درآمدزایی باشیم.

بیان موردی و مصداق‌های مورد نیاز برای تکمیل و توجه به عدالت در دسترسی به آنها در موارد بسیاری بیان و توضیح داده شد.

تحلیل محتوای سخنان تبلیغی نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی در فارس

جایگاه ملی نماینده مجلس

بسیاری از نامزدهایی که این هفته، برنامه‌های خود را در پیشگاه مردم ارائه کردند، از ۲ بعد ملی و حوزه انتخابیه سخن گفتند؛ گاه در ۲ سطح ارائه هدف و برنامه کردند و گاه گفتند که با پرداختن به سطح کلان سیاستگذاری مسائل منطقه‌ای و شهرستانی نیز حل خواهد شد.

به عنوان نمونه" اگر بتوانیم مشکلات در سطح ملی را حل کنیم بسیاری از مسایل محلی و منطقه‌ای نیز برطرف خواهد شد."، یک نماینده باید هم در سطح ملی و هم در سطح محلی حرفی برای گفتن داشته باشد و بتواند تعاملات خوبی با مردم برقرار کند، در واقع اگر نماینده‌ای می‌خواهد در سطح ملی موفق باشد باید در حوزه انتخابیه خود نیز موفق عمل کند و از دل ارتباطات و تعاملاتی که با مردم دارد مسائل و مشکلات کشوری را شناسایی و استخراج کند و راهکاری برای حل آنها ارائه دهد." و "باید در وهله نخست در سطح ملی از جایگاه مطلوبی بهره ببرد تا بتواند با بهره‌گیری از این جایگاه به برطرف کردن مشکلات بپردازد." و "کار اصلی مجلس سیاست‌گذاری و خط مشی‌گذاری است،مجلس باید بتواند سیاست‌های پولی و مالی را تنظیم کند و بر اساس رویکردهایی پیش برود که موجب کاهش نرخ تورم شود."

تحلیل محتوای سخنان تبلیغی نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی در فارس

زنان در مجلس شورای اسلامی

توجه به استفاده از ظرفیت و توان تخصصی و دانشی زنان و همچنین پرداختن به برخی مسائل آنها از دیگر موارد بود که بویژه در نمیان سخنان و برنامه‌های نامزدهای نمایندگی مردم فارس در مجلس شورای اسلامی شنیده می‌شد.

اینکه " یکی از مسائلی که امروز با آن مواجه هستیم مسئله‌ زن است لذا نیاز است نمایندگانی وارد مجلس شوند که بتوانند این مشکلات را به حداقل برسانند"، اینکه " متأسفانه دوران زیادی‌ است که یک بانو از شهر شیراز و زرقان وارد مجلس نشده"، " اشتغال پایدار جوانان و بانوان باید در اولویت مجلس آتی باشد" و اینکه حمایت از قشر وسیع جامعه زنان از جمله زنان بی‌سرپرست، خودسرپرست و جامعه زنان کارگر و شاغل در مشاغل سخت و همچنین خانواده‌های تک نفره نیازمند تدوین قوانین جدید است: نمونه‌هایی از این بیانات به شمار می‌رود.

یکی از نامزدهای مرد نیز گفت: زنان جامعه ما دقت، توان و ظرافیت بالایی در انجام امور دارند و لذا ایجاد مجمع مشورتی زنان در استان فارس را دنبال خواهم کرد.

ساماندهی آموزش و توجه تولیدات علمی و بهره‌گیری از نخبگان

برخی از نامزدها، بویژه آنهایی که از جامعه دانشگاه‌های فارس پای به عرصه انتخابات گذاشته بودند و بر سامان‌دهی دانشگاه‌ها، تجاری سازی تولیدات علمی و حل برخی معضلات آموزش و پرورش تاکید کردند و بسیاری از نامزدها نیز از اعتقاد خود به استفاده از اندیشه‌های نخبگان سخن گفتند.

به عنوان نمونه " نباید این علم در قفسه‌ها و کتابخانه‌ها بماند، در حال حاضر حوزه آموزش عالی نیاز به ساماندهی دارد"، "دانشگاه‌ها باید به سمت تجاری‌سازی حرکت کنند، اگر علم به عمل تبدیل شود قطعا مشکل اشتغال جوانان و تشکیل خانواده نیز حل خواهد شد" و یا "دانشجویان باید در چهار سال تحصیل خود بتوانند از بیمه تأمین اجتماعی بهره ببرند و به آنها حقوق پرداخت شود".

دیگر اینکه "باید مشکلات خرد هر محله را با ایجاد اتاق‌های فکر و قرارگاه‌های محلی و با حضور مردم همان منطقه حل کنیم، باید از ظرفیت فکری و مشورتی نمایندگان برای حل خلاقانه مشکلات کشور بهره گرفت، باتکیه بر نیروهای نخبه جوان منشا تحولات عظیم در منطقه باشیم و از راهنمایی پیشکسوتان و بزرگان استفاده کنیم".

و دیگر اینکه " نگران کننده بودن متوسط معدل دانش‌آموزان، توزیع نامناسب دانش‌آموزان در رشته‌ها، مشکلات معیشتی معلمان و تقلب در کنکور از مهمترین مشکلات در این حوزه به شمار می‌رود که باید در مجلس آینده تدابیر لازم جهت حل این مشکلات اتخاذ شود".

صدای دیپلماسی در میان برنامه‌های انتخاباتی

اهمیت توسعه روابط خارجی نیز در میان برنامه‌هایی که نامزدها ارائه کردند شنیده شد؛ برخی بر اهمیت روابط خارجی با همسایگان سخن گفتند و برخی بر استفاده از دانش و دستاوردهای کشورهای دنیا.

" باید در برنامه‌ریزی‌های خود دیپلماسی خارجی و روابط با دنیا را بطور جد مدنظر قرار دهد"، "باید بتوانیم کشور را با اتکا به اقتصاد مقاومتی و دانش‌بنیان و همچنین با بهره‌گیری از ظرفیت‌های درون و برون کشوری به مسیر توسعه برگردانیم"، " با رعایت همین ملاحظات اساسی در روابط بین‌الملل مسائل اقتصادی را به جایی برسانیم که بتوانیم جایگاه با عظمت خود را به دست بیاوریم" و تاکید بر تقویت روابط همسایگی ازسخنان نامزدها در این گفت‌وگوهای تبلیغاتی بود.

تحلیل محتوای سخنان تبلیغی نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی در فارس

پس از پایان تبلیغات نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی با همه حواشی و شور و هیاهوهایی که داشت، اکنون نوبت به مردم رسیده تا با سبک و سنگین کردن برنامه‌های ارائه شده و عملکردهای پیشین و دانش و بینش نامزدها دست به انتخاب بزنند و با تشکیل مجلسی شایسته گامی سرنوشت‌سازی برای فردای بهتر ایران اسلامی بردارند.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری امروز جمعه یازدهم اسفندماه در سه هزار و ۵۱۵ شعبه اخذ رای استان فارس آغاز شد.
در استان فارس انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای برگزیدن ۱۸ نماینده در ۱۵ حوزه انتخابیه و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری برای انتخاب پنج عضو برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha