محمد اسدی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از آنجا که نظارت بر بهداشت و کیفیت محصولات خام دامی با سازمان دامپزشکی است از این رو واحدهای صنفی عرضه لبنیات سنتی باید در خصوص فعالیتهای خود از این سازمان مجوز و تاییدیه دریافت کنند.
وی ادامه داد: واحدهای صنفی عرضهکننده لبنیات سنتی در خصوص نحوه حمل شیر از دامداری تا محل کار خود باید گواهی حمل شیر دریافت کنند و در خصوص نگهداری این فراوده خامی دامی و نحوه استحصال و جوشاندن شیر برای از بین رفتن میکروبهای موجود در آن نیز باید با سازمان دامپزشکی هماهنگ باشند و بازرسان این سازمان نظارتهای دورهای بر فعالیت این مراکز داشته باشند.
مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: از سوی دیگر پس از تبدیل شیر به محصولاتی نظیر ماست، پنیر، دوغ و کشک مسئولیت نظارت بر نحوه تولید و عرضه این فراودههای لبنی بر عهده مرکز بهداشت است از این رو واحدهای عرضهکننده لبنیات سنتی برای فعالیت خود باید از این ۲ مرکز مجوزهای لازم را کسب کرده باشند.
اسدی مراقبت و حفظ سلامتی مردم را از مهمترین رسالتهای سازمان دامپزشکی برشمرد و گفت: در حالی که این ادارهکل در خصوص حفظ و تداوم فعالیت واحدهای صنفی عرضهکننده لبنیات سنتی تاکنون همکاری خوبی داشته است و نظر بر حفظ اشتغال و معیشت فعالان این حوزه است ار واحدهای تولید لبنیات سنتی نیز درخواست میشود نسبت به دریافت مجوز از سازمان دامپزشکی اهتمام بیشتری به کار گیرند.
وی با بیان اینکه مصرف شیر آلوده و خام عامل بروز برخی بیماریها نظیر تبمالت، سیاهزخم، سل و تب کیو میشود، یادآور شد: شیر پس از دوشش باید تا چهار درجه سانتیگراد خنک شود و در تمام طول مسیر تا زمان عرضه به خریدار در این دما نگهداری شود و اگر درجه حرارت بالا باشد میکروبهای موجود در شیر شروع به افزایش و تولید انواع آنزیم میکنند، همچنین هم زدن طولانی و با شدت بالای شیر مثلا تکانههای شدید تانکر حمل شیر هم ممکن است سبب ضربه به گویچههای چربی شیر، تاثیر آنزیمها بر چربی و تغییر مزه شیر میشود.
به گزارش ایرنا، سالانه ۲۷۰ هزار تن شیر در چهارمحال و بختیاری تولید میشود که بخشی از این تولیدات به صورت فلهای در بازار به فروش میرسد.
نظر شما