سفیر ایران در پاكستان: 'ائتلاف حقیقی برای صلح' نیاز امروز كشورهای اسلامی است

اسلام آباد - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاكستان تاكید كرد: امروز كشورهای مسلمانان برای غلبه بر مسائل و بحران های جاری در منطقه نیازمند تشكیل یك ائتلاف حقیقی و فراگیر برای صلح هستند.

مهدی هنردوست در مصاحبه ای با خبرگزاری رسمی پاكستان (APP) كه روز شنبه منتشر شد، تاكید كرد: تمام كشورهای اسلامی باید در كنار هم گام به سوی تشكیل ائتلافی فراگیر و حقیقی با هدف حل مسائل مشترك منطقه بردارند.
هنردوست گفت كرد: امروز در مقایسه بر هر مشكل و چالش دیگر تشكیل ائتلاف برای صلح در اولویت قرار دارد و جمهوری اسلامی ایران معتقد است كه تمام تنش ها كه عالم اسلام با آن مواجه است می تواند به صورت مشترك و با همكاری یكدیگر مرتفع شود.
وی اظهار داشت كه تعامل بیشتر و همكاری مشترك میان كشورهای بزرگ اسلامی می تواند كمك بزرگی برای حل مشكلات جهان اسلام به شمار آید.
سفیر ایران در پاكستان افزود: در زمان كنونی تروریسم یك پدیده جهانی است و این معضل تنها محدود به یك منطقه یا یك كشور خاص نیست و باید گفت كه معضل تروریسم نتیجه رویكرد قدرت های جهانی در قبال این مسئله است.
وی گفت: اگر ما چالش تروریسم را تجزیه و بررسی كنیم متوجه حمایت قدرت های جهانی از عناصر تروریستی علیه برخی دولت ها و كشور ها می شویم.
وی ضمن انتقاد از عملكرد ضعیف سازمان همكاری های اسلامی، افزود: سازمان همكاری های اسلامی (OIC) زمانی نقش بسیار مهم و تعیین كننده ای ایفا می كند اما در زمان فعلی لازم است كه این سازمان از نقش كشورهای اسلامی عضو آن به خوبی استفاده كند.
هنردوست تاكید كرد: ایران، پاكستان و دیگر كشورهای كلیدی جهان اسلام به عنوان عضوی از خانواده اسلامی باید گام به سوی مرتفع كردن مسائل برداریم. امروز بسیاری از كشورهای اسلامی از وضعیت هرج و مرج و اوضاع نابسامان مردم رنج می برند و البته این وظیفه كشورهای اسلامی بزرگ اسلامی مانند ایران و پاكستان است كه گام به سوی حل مسائل جهان اسلام بردارند.
وی گفت: جهان اسلام علاوه بر چالش های جهانی، با مشكلات چند وجهی شامل تنش ها و درگیری ها میان یكدیگر مواجه است.
سفیر ایران در پاكستان درباره اوضاع سوریه نیز گفت: از شش سال پیش گروه های تروریستی در سوریه فعال شده و ضمن دریافت حمایت و امكانات از برخی از كشورها، علیه مردم سوریه و دولت قانونی این كشور اقدامات ضدانسانی و ضداسلامی انجام دادند اما مقاومت مردم اجازه نداد تا عناصر تروریستی نقشه های خود را عملی سازند.
سفیر ایران همچنین با اشاره به روابط تجاری دوجانبه با پاكستان گفت: حجم تجارت دوجانبه به میزانی كه باشد نیست و حجم كنونی مناسبات تجاری در زمان حاضر مورد رضایت هیچ یك از طرفین نیست.
وی افزود: پیش نویس توافقنامه تجارت آزاد میان ایران و پاكستان امضا شده و به زودی این قرارداد عملی می شود كه هدف آن توسعه فعالیت های تجاری دوجانبه است.
هنردوست گفت: مقامات ایران و پاكستان در آینده نزدیك در بیستمین نشست كمیسیون مشترك اقتصادی دو كشور شركت می كنند و قرار است برای تقویت بیش از پیش مناسبات تجاری برخی از توافق های مشترك عملی شوند.
وی خاطر نشان ساخت: هر دو كشور ایران و پاكستان از موقعیت منحصر به فردی در منطقه برخورداند و میان دو كشور روابط دوستانه و برادرانه ای برقرار است. جمعیت بالای دو كشور گویای بازار خوب برای جامعه تجار و بازرگانان هر دو كشور محسوب می شود.
مهدی هنردوست تاكید كرد: با رفع موانع در مسیر رشد روابط، آینده دو كشور روشن خواهد بود و ما امیدواریم روابط تجاری میان دو كشور به زودی با رشد قابل توجهی همراه شود.
وی همچنین از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای میانجی گری بین پاكستان و هند بر سر مناقشه كشمیر درصورت دریافت درخواست رسمی از سوی دو طرف و در راستای كمك به برقراری توسعه پایدار در منطقه خبر داد.
هنردوست تاكید كرد: ایران آماده است تا با استفاده از نفوذ ویژه خود، درصورت دریافت رسمی از سوی پاكستان و هند، بین دو كشور میانجی گری كند. ایران یك كشور بزرگ در منطقه و دارای نقش موثر برای كمك به رفع مسائل است با این حال ما هنوز درخواستی یا پیشنهادی از طرف پاكستان و هند برای میانجی گری دریافت نكرده ایم.
وی گفت: تنش و درگیری میان پاكستان و هند نه تنها عواقب جدی برای توسعه و پیشرفت دو كشور در پی دارد بلكه تاثیر منفی بر اقتصاد سایر كشورهای منطقه نیز خواهد داشت.
وی درباره طرح راهروی مشترك اقتصادی پاكستان-چین گفت: این یك طرح بزرگ و دارای فرصت های بسیار است كه نه تنها برای پاكستان و چین مفید بلكه همه كشورهای منطقه می توانند از مزیت های آن بهره مند شوند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در این گفت و گو، فرا رسیدن بهار و سال نو ایرانی و عید نوروز را به مردم پاكستان هم تبریك گفت.
آساق*274**1723 - انتشاردھندہ: محمدرضا منافی