۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۶:۰۰
کد خبر: 82530798
T T
۰ نفر
انعكاس نقض حقوق شیعیان كشورهای اسلامی در شبكه های اجتماعی ضروری است

قم- ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه قم با اشاره به سكوت و بی توجهی زمامداران كشورهای اسلامی نسبت به تضییع حقوق شیعیان و اقلیت های مذهبی گفت: استفاده از ارتباطات رسانه ای و شبكه های اجتماعی بهترین روش برای آگاه نمودن وجدان های بیدار به منظور ممانعت از این تعرض هاست.

به گزارش ایرنا، احمد رضا توحیدی روز دوشنبه در نشست علمی «حقوق بشر پیروان اهل بیت(ع) در كشورهای اسلامی»، در سالن اندیشه دانشگاه قم اظهار داشت: در قوانین حقوق بین الملل موضوع آزادی اقلیت های دینی به صراحت مورد تاكید قرار گرفته است.
وی افزود: فارغ از میثاق ها و تعهدهای جهانی كه كشورها را ملزم به رعایت این حقوق می كند، در قانون اساسی كشورهای گوناگون نیز به صورت مدون و غیر مدون قوانین ناظر به تكریم حقوق اقلیت ها بویژه شیعیان وجود دارد، ولی اصحاب قدرت به دلایل مختلف نسبت به آن توجه نمی كنند و به هیچ وجه نیز حاضر به پاسخگویی نیستند.
این حقوق دان همچنین با اشاره به پایمال شدن حقوق شیعیان در كشورهای پاكستان، افغانستان، بحرین و عربستان، بحث حقوق اقلیت ها در كشور نیجریه را مورد بحث قرار داد و افزود: نیجریه متشكل از 36 ایالت و 170 میلیون جمعیت به عنوان هشتمین كشور پر جمعیت جهان، به صورت جمهوری فدرال و نظام حكومتی ریاستی اداره می شود.
توحیدی با بیان این كه كشورهای بنین، كامرون، چاد، نیجر و خلیچ گینه از جمله همسایگان نیجریه محسوب می شوند، افزود: اكثریت ساكنان آن سیاه پوست هستند و تنوع قومی و نژادی مختلفی دارند و پارلمان این كشور نیز دارای 2 بخش شورای ملی با 109 كرسی و مجلس نمایندگان با 360 كرسی است كه اعضای آن با رای مستقیم مردم انتخاب می شوند.
وی خاطرنشان كرد: برغم وجود میدان های عظیم نفتی و درآمدهای سرشار حاصل از فروش نفت مردم نیجریه از نظر كیفیت سطح زندگی در جهان از میان 187 كشور رتبه 156 را دارند.
این كارشناس مسائل حقوق بین الملل همچنین با اشاره به برگزاری انتخابات آزاد در نیجریه در سال 1999 میلادی كه به تصویب قانونی اساسی جدید این كشور منجر شد، افزود: مطابق قانون اساسی نیجریه دولت این كشور همه قدرت و اقتدار خود را از طریق رای مردم اتخاذ می كند، از این رو باید در كنار قوانین بین المللی یك سری اصولی را در مورد شیعیان رعایت كند، اما تاكنون در این زمینه كاملا بر خلاف قانون اساسی عمل شده است.
وی همچنین با اشاره به جمعیت 47 درصدی مسلمانان در نیجریه كه بین 12 تا 15 میلیون تن آنها شیعیان هستند، افزود: رهبر شیعیان این كشور آیت الله شیخ زكزاكی است، كه در سال 1980 میلادی و زمانی كه به عنوان یك مسلمان حنفی مذهب در رشته اقتصاد دانشگاه زاریا در نیجریه تحصیل می كرد، پس از ملاقات با حضرت امام (ره) به مذهب شیعه مشرف شد.
توحیدی با بیان این كه شیخ زكزاكی از آن سال تا سال 2015 میلادی، 9 بار توسط نیروهای ارتش و امنیتی نیجریه دستگیر و زندانی شد، افزود: در راهپیمایی روز قدس همان سال نیز سه تن از فرزندان او به شهادت رسیدند و در جریان برگزاری مراسم عزاداری شیعیان در حسینیه بقیه الله زاریا در 22 آذرماه 94 پس از حمله ارتش، به ضرب چهار گلوله زخمی و سپس دستگیر و زندانی شد.
عضو هیات علمی دانشگاه قم همچنین با بیان این كه اخبار مربوط به كشتار و قتل عام شیعیان معمولا انعكاس قابل توجهی در رسانه های بین المللی ندارد، افزود: همان گونه كه در وقایع انقلاب مردم شمال آفریقا از جمله مصر در سال 2010 میلادی استفاده از شبكه های اجتماعی موجب تسریع در روند پیروزی و فروپاشی نظام های مستبد و دیكتاتوری شد، امروز نیز باید با اطلاع رسانی از طریق ابزارهای نوین ارتباطی زمینه پایان دادن به فجایعی كه در حق شیعیان مظلوم روا داشته می شود را فراهم كنیم.
مدیر گروه حقوق بین الملل دانشكده حقوق دانشگاه قم نیز در این نشست با اشاره به نقض گسترده و روز افزون حقوق اقلیت های مذهبی در كشورهای اسلامی طی سال های اخیر گفت: از كشورهای غیر اسلامی هیچ انتظاری در خصوص رعایت حقوق مسلمانان وجود ندارد.
مصطفی فضائلی تصریح كرد: با این حال در برخی مواقع حقوق مسلمانان در كشورهای غیر اسلامی از حقوق اقلیت های مسلمان در كشورهای اسلامی محترم تر شمرده می شود.
وی همچنین با تاكید بر ضرورت تنویر افكار عمومی به منظور كاهش سركوب شیعیان در كشورهای اسلامی گفت: سازمان ها و تشكل های مردم نهاد نقش موثری در این زمینه دارند و باید از طریق فعالیت های آنها توجه جهانیان را به اوضاع اسفناك شیعیان در برخی از كشورهای مسلمان را جلب نماییم.
7403/ 1175 خبرنگار: محسن آقاگلی ** انتشار دهنده: رضا علیمحمدی