۶ دی ۱۳۹۶، ۲۳:۲۶
کد خبر: 82778000
T T
۰ نفر
171 اثر در نمایشگاه های دومین دوسالانه خوشنویسی كُردی به نمایش گذاشته شد

سنندج - ایرنا - 171 اثر از هنرمندان سراسر كشور در چهار نمایشگاه دومین دوسالانه خوشنویسی كُردی در سنندج به نمایش گذاشته شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نمایشگاه های دومین دوسالانه خوشنویسی كُردی شامگاه چهارشنبه همزمان در گالری های سوره سینما بهمن، نگارخانه ارشاد، نگارخانه سنه و نگارخانه دیار گشایش یافت و تا 18 دی سال جاری در 2 نوبت صبح و عصر پذیرای علاقه مندان است.
دبیر دومین دو سالانه خوشنویسی كُردی در آیین گشایش این نمایشگاه ها گفت: گام اول دوسالانه خوشنویسی كُردی سال 94 و به همت انجمن خوشنویسان سنندج و با همكاری اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی كردستان برداشته شد.
صابر میكائیلی ادامه داد: دبیرخانه دومین دو سالانه بعد از انتشار فراخوان در سطح كشور در تیر ماه 96 آمادگی خود را برای ‌پذیرش‌ آثار از‌ اساتید و هنرمندان سراسر كشور اعلام كرد.
به گفته وی، بعد از اعلام فراخوان 185 اثر به دبیرخانه رسید و طبق برنامه به كسانی كه آثارشان در بازبینی اولیه پذیرفته شده بودند اعلام شد تا اصل آثار را به دبیرخانه دو سالانه ارسال كنند.
وی افزود: برای بار دوم بعد از بررسی نهایی تعداد 171 اثر در سه رشته نستعلیق، شكسته نستعلیق و گرایش های نوین خوشنویسی به دوسالانه راه پیدا كردند.
میكائیلی ادامه داد: ترویج و اشاعه هنر خوشنویسی، اهمیت بخشیدن به ادبیات و متن كردی، حضور هر چه بیشتر این بخش از ادبیات ملی در چهارچوب فضای تابلوهای خوشنویسی ایران از جمله اهداف تعریف شده برای دوسالانه های خوشنویسی كردی است.
آیین اختتامیه این دو سالانه ملی روز پنجشنبه هفتم دی ساعت 10 صبح در مجتمع فجر سنندج برگزار می شود.
تعداد شركت كنندگان بخش نستعلیق 79 هنرمند، شكسته نستعلیق 38 هنرمند و گرایش های نوین خوشنویسی (نقاشی خط و حجم) 13 هنرمند از تمام استان های كشور است.
دومین دو سالانه خوشنویسی كُردی به نام ملا حسن حزین خطاط سنندجی مشهور به حسن آقا رضا و متخلص به حزین و فلك زده نامگذاری شده ‌است.
ملا حسن حزین خطاط سنندجی مشهور به حسن آقا رضا – متخلص به حزین و فلك زده - ابن ملا رضا ابن فضل‌الله نودشی بنا به قول مشهور وی از خاندان موالی و مشایخ الاسلام سنندج بوده‌ است.
او در اوایل جنگ جهانی اول به سنندج آمد و به علت علاقه وافرش به خوشنویسی در راه تكمیل آن زحمات زیادی كشید و استعداد عجیبی در خوشنویسی از خود نشان داد.
بیشتر آثار باقی مانده از ملاحسن در خط ثلث و نوشتن طغری (سبك عثمانی) است و برخی از قطعاتش را با تلفیقی از ابتكارات خود و سبك خط اساتید قدیم بروی كاغذ می‌آورده كه بسیار جالب توجه‌است.
خبرنگار: حسن حسین زاده ** انتشار: امید بهمنی
3034/6108