۱۸ بهمن ۱۳۹۶، ۱۵:۱۱
کد خبر: 82823778
T T
۰ نفر
گازرساني به روستاهاي دوهزار و سه هزار تنكابن در دولت تدبير و اميد

نوشهر - ايرنا - عمليات گازرساني به 83 روستا شهرستان تنكابن و نيز روستاهاي مناطق كوهستاني دوهزار و سه هزار اين شهرستان در دولت تدبير و اميد سبب افزايش اميد به زندگي و جلوگيري از مهاجرت در ميان ساكنان اين مناطق شده است.

بر اساس بند (ق) تبصره 2 قانون بودجه كه در سال 93 به پيشنهاد دولت در مجلس تصويب شد به بخش خصوصي اجازه داده شد تا در امر گازرساني به شهرها و روستاها سرمايه گذاري كنند، همين امر موجب شد تا توسعه گازرساني در سطح كشور با سرعت بيشتري صورت پذيرد و خانوارهاي روستايي بيشتري از نعمت گاز بهره مند شوند.
بنا بر آمارهاي رسمي ، از ابتداي تاسيس شركت ملي گاز در سال 1346 تا سال 1392 به طور كلي 14 هزار روستا در كشور گازرساني شده بود اما تنها طي 4 سال دولت يازدهم 9 هزار روستا به اين تعداد افزوده شد.
يكي از شهرستان هايي كه در استان مازندران از تدبير دولت در زمينه گازرساني بي بهره نماند ، تنكابن بود به طوري كه در سه سال گذشته 83 روستاي اين شهرستان از نعمت گاز طبيعي برخوردار شدند و تاكنون 68 ميليارد تومان در اين زمينه هزينه شده است.
در حال حاضر يكي از پروژه هاي بسيار مهم در اين شهرستان، گازرساني به روستاهاي مناطق كوهستاني دوهزار و سه هزار بخش خرم آباد است كه با جديت و سرعت زياد در حال انجام است تا ساكنان اين منطقه در سال آينده از نعمت گاز بهره مند شوند.
يكي از ساكنين روستاي اشكور محله دوهزار در اين باره گفت : يكي از دغدغه هاي اصلي مردم اين منطقه در فصل سرما ، گرم كردن خانه ها بود و آنها مجبور بودند تا با جمع كردن هيزم از جنگل و روشن كردن آن در بخاري هاي هيزمي محل سكونت خودشان را گرم نگه دارند.
ميلاد اشكوريان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : تهيه هيزم از جنگل و استفاده از بخاري هيزمي خطرات زيادي را به همراه داشت و بارها شاهد آتش سوزي واحد هاي مسكوني در اين مناطق بوديم.
وي گازرساني به اين روستاها را از آرزوهاي مردم منطقه دانست و اظهار داشت : در برخي از روستاهاي پايين دست كه گازرساني انجام شد خانواده هايي كه به شهرها مهاجرت كرده بودند بار ديگر به روستاي خود بازگشتند و زندگي خود را از سر گرفتند.
به گفته اشكوريان ، اين اقدام ارزشمند كه توسط دولت در حال انجام است مي تواند رونق دوباره اي به روستاهاي منطقه بدهد و زمينه اشتغال جوانان را فراهم نمايد.
وي يادآور شد : وقتي روستائيان از سطح رفاه عمومي بالايي بهره مند شوند ديگر دليلي ندارد كه از هواي سالم، شغل كشاورزي و درآمد حاصل از آن رويگردان شده و خود را درگير حاشيه نشيني در شهرها كنند.
بخشدار خرم آباد نيز گازرساني به مناطق كوهستاني و صعب العبور دوهزار و سه هزار را يكي از اقدامات ارزشمند و بزرگ دولت تدبير و اميد در شهرستان تنكابن دانست و گفت : هم اكنون عمليات حفاري در محور هاي اصلي دوهزار و سه هزار با وجود شيب تند جاده و شرايط سخت آب و هوايي در حال انجام است و خوشبختانه هيچگونه تعطيلي براي اين پروژه ها به وجود نيامده است.
حسن باقري در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : براي اين پروژه مبلغ 30 ميليارد تومان در نظر گرفته شده كه 20 ميليارد تومان آن براي محور دوهزار و مابقي براي محور سه هزار هزينه خواهد شد.
وي طول محور دو هزار را 108 كيلومتر و طول محور سه هزار را 50 كيلومتر عنوان كرد و اظهار داشت : با اجراي اين طرح ، ساكنان 29 روستاي اين دو دهستان كه در مناطق جنگلي و كوهستاني قرار دارند در سردترين شرايط آب و هوايي از نعمت گاز بهره مند خواهند شد.
به گفته بخشدار خرم آباد ، مناطق دوهزار و سه هزار به دليل شرايط خوب آب و هوايي و مناطق ديدني ميزبان هزاران گردشگر از اقصي نقاط كشور است و با گازرساني شرايط اسكان آنها مهيا تر خواهد شد.
وي يادآور شد : در سال جاري 16 روستاي اين بخش عمليات گازرساني صورت گرفته است.
اداره گاز شهرستان تنكابن در حوزه روستايي 25 هزار و 500 انشعاب و در حوزه شهري نيز 16 و 500 انشعاب دارد.
در حال حاضر هم اكنون تمامي جمعيت شهري تنكابن از نعمت گاز بهره مند شده اند.
رئيس اداره گاز شهرستان تنكابن در پاسخ به سوالات خبرنگار ايرنا در خصوص آخرين وضعيت طرح گازرساني اين شهرستان گفت كه بر اساس اعلام مسئولان ذيربط استان مازندران، مجوز مصاحبه با خبرنگاران را ندارد.
بخش خرم آباد با دارا بودن 90 روستاي داراي شوراي اسلامي و 184 روستا و آبادي از توابع شهرستان 165هزار نفري تنكابن در غرب مازندران واقع است.
خبرنگار : عليرضا پورعلم **انتشار دهنده: محسن حسن نيا
/1602/7513/1899