۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۴:۵۹
کد خبر: 82902030
T T
۰ نفر

گناباد منطقه محوري طرح جامع زعفران خراسان رضوي شد

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۴:۵۹
کد خبر: 82902030
گناباد منطقه محوري طرح جامع زعفران خراسان رضوي شد

گناباد- ايرنا- رئيس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي خراسان رضوي گفت: گناباد با توجه به ظرفيتهاي خاص خود از امسال به عنوان منطقه محوري طرح تحقيقات توليد زعفران اين استان تعيين شد.

علي اكبر مويدي روز دوشنبه در جريان بازديد از ايستگاه تحقيقات كشاورزي گناباد افزود: با توجه به توليد 85 درصد زعفران ايران در خراسان رضوي و لزوم توجه به مسائل تحقيقاتي براي توسعه كمي و كيفي كشت آن، تدوين طرح جامع زعفران دو سال پيش با همكاري مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي، سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي و دانشگاه فردوسي مشهد آغاز شد.
وي افزود: طرح جامع زعفران خراسان رضوي امسال در ايستگاه تحقيقات زعفران گناباد اجرا مي شود و براي مرحله نخست آن 10 طرح تحقيقاتي، پژوهشي و ترويجي تعريف شده است.
وي كمبود نيروي متخصص را از مشكلات اجراي اين طرح ذكر و بيان كرد: بخشي از اين نيروها توسط مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي خراسان رضوي تامين و بخشي ديگر نيازمند توجه بيشتر مسئولان در سطوح ملي است.
رئيس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي خراسان رضوي ادامه داد: سياستگذاري هر كدام از محصولات كشاورزي شاخص مربوط به هر استان مانند چاي در مناطق عمده توليدكننده آنها انجام مي شود ولي تصميم گيري در خصوص زعفران كه محصول راهبردي خراسان رضوي است در تهران انجام مي شود. اين در حالي است كه بايد همه طرحهاي تحقيقاتي و تصميم گيري مربوط به آن در اين استان انجام شود.
وي همچنين گفت: 350 گونه گياهان دارويي در سطح 15 هزار هكتار مزارع خراسان رضوي كشت مي شود كه شهرستان گناباد با برخورداري از حدود 300 گونه يكي از مناطق شاخص كشوري در اين زمينه محسوب مي شود.
او مهمترين اولويتهاي مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي خراسان رضوي را شناسايي و كشت گياهان دارويي مقاوم و سازگار در بخشهاي مختلف كشاورزي و ازجمله گياهان دارويي و ترويج كشت آنها ذكر و بيان كرد: از 53 رقم بذر كشاورزي در سطح كشور 40 رقم آن در خراسان رضوي كشت مي شود.
نماينده مردم گناباد و بجستان در مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: با توجه به ظرفيتهاي گناباد در كشت و توليد زعفران ايجاد موسسه تحقيقات زعفران كشور با همراهي مسوولان ذيربط در اين شهرستان ضروري است.
حميد بنايي افزود: با وجود توليد 85 درصد زعفران جهان در خراسان رضوي تاكنون هيچ موسسه اي به صورت ميداني به توسعه و ترويج تحقيقات اين امر توجه خاص نداشته و بايد در كنار اجراي ميداني طرح جامع زعفران خراسان رضوي با محوريت گناباد موسسه تحقيقاتي در اين شهرستان ايجاد شود.
محمدعلي نبي پور فرماندار گناباد نيز گفت: توسعه كمي و كيفي زيرساختهاي ايستگاه تحقيقات كشاورزي گناباد و تحرك پذيري بيشتر فعاليت آن نيازمند توجه بيشتر مسئولان و تامين زيرساختهاي لازم است.
از مجموع حدود 19 هزار و 247 تن توليدات محصولات باغباني گناباد بيش از 10 تن آن را زعفران تشكيل مي دهد. از حدود 280 تن زعفران در خراسان رضوي طي سال گذشته بالغ بر 10 تن آن در گناباد برداشت شد.
34 هزار بهره بردار بخش كشاورزي گناباد با 20 هزار هكتار كشتزار آبي، 1700 هكتار ديمزار و 500 هزار راس دام سالانه 87 هزار تن محصولات زراعي، باغي و دامي توليد و روانه بازار مصرف مي كنند. گناباد در فاصله 287 كيلومتري جنوب مشهد واقع است.
2095/1858