دوره نخست بروز و ظهور بسكتبال مدرن چهارمحال و بختياري - خارج از بحث دهه 60 - را بايد به ميانه هاي دهه 70 ارجاع داد، زماني كه تيم نوجوانان اين استان موفق به شكست تيم تهران شد و در آستانه قهرماني بود كه در ناباوري سوم شد.
از همان دهه 70 كه بسكتبال در آموزشگاه ها و دبيرستان جايگاه مهمي داشت، تيمي شكل گرفت كه در دهه 80 در رده هاي برتر جوانان كشور و اميد ايستادند.
در دهه 70 تيم بسكتبال چهارمحال و بختياري آنقدر خوش درخشيد كه برخي از بازيكنان اين تيم در 3 رده نوجوان، جوانان و اميدها ملي پوش شدند.
تيم بسكتبال در رده سني نوجوان از مدارس شكل مي گرفت و بسكتبال چهارمحال و بختياري در آن سال پيكره مستحكمي براي خود بنيان نهاد.
دوره دوم بسكتبال چهارمحال و بختياري كه براي هميشه در خاطرات
باقي ماند از ابتداي دهه 80 آغاز شد، زماني كه بازيكنان اين تيم به ليگ برتر بسكتبال باشگاه هاي ايران رسيدند.
بازيكناني كه حتي به اندازه كادر بدنسازي تيم هاي ديگر امكانات نداشتند اما در ليگ برتر خود را مطرح كردند.
در اين دهه بود كه بازيكنان بسكتبال چهارمحال و بختياري به تيم هاي بزرگتر رفتند و توانستند جايگاه بسكتبال استان را به اندازه هندبال دهه 60 اين استان مطرح كنند.
در دهه 80 تيم بسكتبال شهركرد با جواناني جوياي نام راه ترقي خود را طي كرد و در سال هاي پاياني اين دهه به عنوان پديده ليگ بسكتبال ايران نام گرفت.
بازيكنان خارجي تيمهاي ليگ برتر بسكتبال ايران همواره از شهركرد به عنوان سخت ترين تيم ياد مي كردند و تماشاگران شهركردي را در ايجاد شور و هيجان، بي نظير مي دانستند.
بازيكنان امتياز آوري همچون «گرت جوزف» با 217 سانتيمتر قد ، «آندره پيت»، «جمال هانتر» ، «ويتا مارش»، «توني مديسن» ، «مايك جونز»، «جورج واشنگتن»، «كوين جانسون» و «وينست جونز» در برابر تماشاگران شهركردي روزهاي مشكلي را داشتند.
توني مديسن بازيكني كه درهر بازي به طور متوسط 40 امتياز براي تيمش كسب مي كرد به شهركرد كه مي رسيد، اسير بازيكنان وتماشاگران شهركردي مي شد و در سه بازي در شهركرد تنها موفق به كسب 28 امتياز شد.
دوره سوم بسكتبال چهارمحال و بختياري در دهه 90 گونه اي ديگر آغاز شد، تلخ و فراموش شدني، بي آنكه از هياهوي بسكتبال دهه 80 چهارمحال و بختياري در ليگ برتر نامي وجود داشته باشد.
نبود اسپانسر مالي ، تيم ليگ برتري بسكتبال در شهركرد را به فراموشي سپرد و بازيكنان مطرح از اين تيم به استانهاي ديگر كوچ كردند.
در اين دوره بسكتبال چهارمحال و بختياري در ليگ برتر تيمي نداشت اما بيشتر بازيكنان اين تيم در استانهاي ديگر توپ مي زدند و برخي از اين بازيكنان پديده ليگ برتر مي شدند.
حالا پس از يك دوره وقفه، بسكتبال چهارمحال و بختياري دوباره براي ورود به ليگ برتر مجوز گرفته است و براي اين حضور نياز همان شور و حال دهه 80 را دارد.
امسال تيم بسكتبال چهارمحال و بختياري تحت عنوان ياران جنوب شهركرد به مقام سومي ليگ ملي رسيد تا مجوز حضور در ليگ برتر را در دست داشته باشد.
به گزارش ايرنا، ليگ بسكتبال ملي به عنوان زير مجموعه ليگ برتر است كه تيم هاي شركت كننده بايد با بازيكنان غير خارجي به ميدان بروند و تيم ها مجاز به استفاده از بازيكنان خارجي نيستند.
دبير هيات بسكتبال شهرستان شهركرد مي گويد: هفته گذشته در ديدار با مسوولان فدراسيون بسكتبال ، در خصوص بازي هاي ليگ برتر بحث و تبادل نظر شد و شرايط استان براي ميزباني از تيم هاي ليگ برتري فراهم شده است.
ناصر مهديان در گفت و گو با ايرنا افزود: امسال تيم حامي مالي تيم بسكتبال چهارمحال و بختياري، ياران كوشك جنوب است و اين تيم را حمايت خواهد كرد.
به گفته وي، شرايط براي بازگشت به روزهاي اوج بسكتبال استان در ليگ برتر فراهم است و اين تيم نيازمند حمايت همه جانبه است.
به گزارش ايرنا، هم اكنون 6 بازيكن چهارمحال و بختياري در تيم هاي ليگ برتر بسكتبال ايران حضور دارند و اين نشان از پتانسيل بسكتبال استان دارد.
2097
شهركرد - ايرنا- بسكتبال چهارمحال و بختياري مي خواهد در سال 97 دوباره در ليگ برتر خودي نشان دهد، آيا مانند گذشته همچنان محبوب خواهد بود.