به گزارش ایرنا، وهب مختاران روز شنبه در نشست اعضای شورای مهارت استان همدان بیان كرد: سازمان فنی و حرفه ای دارای یك واحد به نام مشاوره رهگیری و اشتغال، برای پیگیری وضعیت مهارت آموزان در این مراكز است.
وی اضافه كرد: این واحد ابتدا به متقاضیان شركت در دوره های آموزشی مشاوره داده و بسته های آموزشی متنوع در اختیار آنها قرار می دهد تا با آگاهی رشته مورد نظر خود را انتخاب كنند.
مدیركل آموزش فنی و حرفه ای همدان ادامه داد: پس از نامنویسی در رشته مورد نظر و گذراندن دوره آموزشی و كسب مدرك، واحد رهگیری اشتغال وضعیت این هنرجو را پس از دوران دانش آموختگی بررسی می كند.
مختاران گفت: این واحد وضعیت شغلی چهار هزار و 215 دانش اموخته این مركز را مورد بررسی قرار داد كه مشخص شد تنها 2 هزار و 200 تن از آنها كارجوی واقعی هستند.
وی توضیح داد: برخی افراد شاغل بوده و تنها برای كسب مهارت در دوره های آموزشی مراكز آموزش فنی و حرفه ای شركت می كنند كه كارجویان واقعی محسوب نمی شوند.
مختاران بیان كرد: یك هزار و 406 تن از 2 هزار و 200 كارجوی واقعی معادل 62 درصد دانش اموختگان در بازار كار مشغول به فعالیت شدند.
مدیركل آموزش فنی و حرفه ای همدان بیان كرد: 72 درصد دانش اموختگان شاغل در رشته های مرتبط و مابقی در رشته های غیرمرتبط با مدركی كه دریافت كردند مشغول به كار هستند.
مختاران تاكید كرد: مطالبه شغل بدون داشتن مهارت امری ناممكن است بنابراین ارتقا و تولید مهارت علاوه بر ظرفیت سازی و افزایش ثروت عمومی كاهش بیكاری را در پی دارد.
وی بیان كرد: با توجه به اهمیت مهارت آموزی 24 هزار متقاضی در مراكز فنی و حرفه ای دولتی و 11 هزار و 414 تن در 200 آموزشگاه آزاد دوره های آموزشی را گذراندند.
مدیركل آموزش فنی و حرفه ای همدان با بیان اینكه این مركز 83 درصد تعهدات سالانه را تاكنون انجام داده است اظهار داشت: دانش آموختگان در 600 حرفه آموزشی در بخش هایی همچون كشاورزی، صنعت و خدمات شركت كرده و مدرك دریافت كردند.
مختاران افزود: چنانچه پرداخت تسهیلات اشتغال منوط به ارائه كارت مهارت فنی و حرفه ای از سوی متقاضی باشد به طور حتم انحراف در هزینه كرد تسهیلات كاهش می یابد.
7526/2090
همدان- ایرنا- مدیركل آموزش فنی و حرفه ای همدان گفت: داده های آماری موید این است كه 62 درصد از دانش آموختگان مراكز فنی و حرفه ای این استان مشغول به كار شدند.