نادر بزرگر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اين تعداد در اجراي طرح حفاظت مشاركتي از محل اعتبارات صندوق توسعه ملي با هدف كاهش و قطع وابستگي جوامع محلي به استفاده از چوب و هيزم جنگلي جهت مصرف تامين آب گرم به بهره برداران روستايي شهرستان هاي مريوان، بانه، كامياران، سروآباد و ديواندره واگذار شد.
وي با بيان اينكه تغيير الگوي مصرف سوخت و حفاظت از جنگلها از برنامههاي استراتژيك سازمان جنگلها مراتع و آبخيزداري كشور است، افزود: اين طرح به منظور حفظ ذخاير ژنتيكي، كاهش فشار بر جنگلها، جلوگيري از قطع درختان، ترغيب روستاييان و جنگلنشينان به استفاده از انرژيهاي پاك و زمينهسازي براي كاهش بهرهگيري از سوخت فسيلي صورت گرفته است.
برزگر اضافه كرد: منابع طبيعي و آبخيزداري استان؛ اين تعداد آبگرمكن خورشيدي را به صورت رايگان در اختيار خانوارهاي روستايي قرار داده كه همكاري و مشاركت ويژه اي در جلوگيري از تخريب و تصرف و اطفاي حريق و طرحهاي احيايي مشاركتي داشته اند.
رئيس اداره حفاظت و حمايت منابع طبيعي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري كردستان يادآور شد: 38 دستگاه آبگرمكن خورشيدي به اهالي روستاي عيسولي مريوان، 29 دستگاه به اهالي روستاهاي كوله بز، دول ارزن، دارينه، گرماب، نيروان و اد پرويشكاني از توابع شهرستان بانه، 10 دستگاه در روستاي سرخه توت كامياران، 10 دستگاه در روستاي كلجي سروآباد و سه دستگاه براي تامين آبگرم مصرفي مدارس روستاهاي هزار كانيان، مودي و آب باره شهرستان ديواندره داده شده است.
از مساحت 2 ميليون و 937 هزار هكتاري استان كردستان، بيش از 60 درصد آن شامل يك ميليون و 587 هزار هكتار آن را مراتع و جنگل تشكيل مي دهد.
20 درصد از مراتع استان كردستان جزو مراتع درجه يك (متراكم) است كه در هر هكتار از مراتع درجه يك سالانه بيش از 450 كيلوگرم علوفه خشك توليد مي شود و مابقي مراتع درجه 2 (نيمه متراكم) هستند.
در مجموع 67 هزار خانوار روستايي استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران كردستاني 6.5 درصد علوفه كشور را توليد مي كنند.
9937/9102
سنندج - ايرنا - رئيس اداره حفاظت و حمايت منابع طبيعي كردستان گفت: 90 دستگاه آبگرمكن خورشيدي از محل اعتبارات صندوق توسعه ملي و طرح صيانت از جنگلهاي زاگرس خريداري و تحويل بهره برداران محلي شده است.