۴ خرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۰۱
کد خبر: 83326648
T T
۰ نفر

سرسبزی شالی در 80 درصد شالیزارهای مازندران

۴ خرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۰۱
کد خبر: 83326648
سرسبزی شالی در 80 درصد شالیزارهای مازندران

ساری- ایرنا - سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران از اتمام نشاکاری در حدود 80 درصد از شالیزارهای استان خبر داد و گفت که 44 هزار و 150 هکتار از شالیزارهای مازندران به صورت مکانیزه و 125 هزار و 200 هکتار هم به صورت سنتی نشاکاری شده است.

به گزارش روز شنبه روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران، محید بهادری همچنین اعلام کرد که تا پایان هفته گذشته ۲۰۵ هزار و ۵۰۰ هکتار معادل ۹۶ درصد شالیزارهای مازندران شخم و شیار شدند.


آب تخت کردن شالیزار نخستین مرحله شالیکاری در مازندران است که معمولا در فصل زمستان انجام می شود و شخم و شیار هم مرحله بعد از آن محسوب می شود. خزانه گیری و بذرپاشی و نشا هم مراحل بعدی کاشت برنج محسوب می شود.


سرپرست معاونت تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران با اعلام این که تاکنون  ۲۰۸ هزار و ۵۰۰ هکتار معادل ۹۸ درصد از شالیزارهای استان خزانه‌گیری شد، گفت که در ۲۰۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از این سطح هم بذرپاشی انجام شده است.


خزانه گیری به آماده کردن محل مورد نیاز برای عمل آوری بوته های نشاء گفته می شود . بذرپاشی هم به معنای پاشیدن بذر مورد نظر شالی در خزانه است.


بهادری گفت که امسال ۳۱۳ هزار و ۷۷۰ کیلوگرم بذر اصلاح شده محلی و ۴۷۸ هزار و ۱۷۵ کیلوگرم بذر اصلاح شده پرمحصول در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.


وی افزود : امسال تاکنون ۱۳۷ هزار و ۳۷۱ هکتار از مزارع برنج استان امسال زیر کشت ارقام محلی رفت و در ۳۱ هزار و ۹۷۳ هکتار هم ارقام پرمحصول کشت شد.


این مسئول جهاد کشاورزی مازندران همچنین گفت که در حال حاضر ۱۶۹ هزار و ۳۵۰ هکتار معادل ۷۹ درصد شالیزارهای مازندران سبز شده است.


** آببندان های پرآب برای برنجکاران 


سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران از پرآب بودن آببندان های استان در سال زراعی جای به عنوان یکی از پشتوانه های کشت برنج یاد کرد و گفت از ظرفیت  ۳۶۸ میلیون و ۲۰۰ مترمکعبی آببندان های مازندران ، ۳۴۸ میلیون مترمکعب تاکنون آبگیری شده است.


وی سطح مبارزه با علف‌های هرز در شالیزارها را ۱۷۵ هزار هکتار معادل ۸۵ درصد اعلام کرد و افزود : ۲۴ هزار و ۲۳۰ هکتار از مزارع برنج استان نیز امسال بیمه شدند.


بهادری گفت: در مرحله اول ۲۷۰ هکتار از مزارع برنج استان مبارزه بیولوژیک با کرم ساقه‌خوار برنج شد.


مازندران با تولید سالانه حدود یک میلیون و ۵۰ هزار تن ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می‌کند.


۶۹۹۰/1654