حمید دبیری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: از بیستم خرداد تا پنجم تیرماه ۹۸ بر اساس نقشههایی که سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) منتشر کرده احتمال ورود موج جدید ملخهای صحرایی به کشور و استان فارس وجود دارد.
وی در خصوص شرایطی که منجر به تغییر مسیر حرکت ملخهای صحرایی نیز میشود، بیان کرد: یکی از مواردی که میتواند مسیر حرکت ملخهای صحرایی را تغییر دهد وزش باد است لیکن این آمادگی در تمامی مجموعههای استانی وجود دارد که اگر ملخ صحرایی وارد استان فارس شد مقابله با این افت کشاورزی در کوتاهترین زمان انجام شود.
دبیری با اشاره به نقشههای پیش بینی اظهار داشت: با توجه به نقشهایی که فائو ارائه کرده وضعیت خوبی نمیتوان پیش بینی کرد اما در جهت مقابله و آمادگی هرچه بیشتر مردم هشدارهای مختلفی از طریق رسانههای مختلف منتشر شده و ملزومات مقابله با این افت نیز در استان فارس آماده شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: اگر شاهد ورود ملخهای صحرایی به استان فارس باشیم شهرستانهای جنوبی نظیر لار، لامرد و زرین دشت از جمله شهرستانهایی است که بیشتر از سایر شهرستانها با ملخ صحرایی مواجه خواهند شد با این حال نمیتوان به صورت مشخص مناطقی که با ملخ صحرایی مواجه خواهند شد را عنوان کرد.
** سمپاشی ۲۷ هزار هکتار از اراضی استان فارس
دبیری در خصوص مبارزاتی که تاکنون در جهت مهار ملخهای صحرایی صورت گرفته نیز بیان کرد: مبارزه با این افت در ۱۴ شهرستان استان فارس ادامه دارد و بیش از ۲۷ هزار هکتار از اراضی استان تاکنون سمپاشی شده است.
وی اضافه کرد: سمپاش های هوایی نیز در استان فارس فعالیت دارند و این آمادگی وجود دارد که اگر نیاز به سمپاشی هوایی بیشتری در استان بود نسبت به سمپاشی در منطقه اقدام شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه تا کنون خسارت قابل توجه به مزارع و باغات وارد نشده است، افزود: در برخی نقاط ملخهای صحرایی به مزارع ورود کردهاند اما تاکنون به مزارع و باغهای استان خسارتی وارد نشده اما اگر بهره برداران بخش کشاورزی نسبت به رصد، پایش و سمپاشی در زمینهای خود اقدام نکنند متحمل خسارتهای مختلفی خواهند شد.
** هشدار جدی سازمان جهاد کشاورزی به کشاورزان
سازمان جهاد کشاورزی استان فارس همچنین در اطلاعیهای به نقل از رئیس این سازمان اعلام کرد: اوج طغیان ملخ صحرایی از تاریخ ۲۰ خرداد تا ۷ تیر ماه قطعی به نظر میرسد.
سازمان جهاد کشاورزی به کشاورزان هشدار داد: این آفت را روزانه در مزارع و باغهای خود ردیابی کنید، نسبت به تجهیز و آماده سازی سمپاش های در اختیار اقدام نمائید.
در این اطلاعیه خطاب به کشاورزان و باغداران آمده است: در صورت مشاهده ملخ صحرایی جهت تأیید آفت و دریافت سم به نزدیکترین مرکز خدمات جهاد کشاورزی مراجعه کنید.
استانهای خراسان شمالی و اصفهان دو استانی هستند که به عنوان استان معین فارس در مبارزه با ملخ معرفی شدهاند.
استانهای معین در بخش کارشناس و ادوات مبارزه با ملخهای صحرایی به فارس کمک خواهند کرد.
ملخ صحرایی، ملخی بزرگ به طول ۴.۵ تا ۷ سانتیمتر و به رنگ قهوهای مایل به خاکستری تا زرد با لکههای تیره روی بال است و در ماههای اخیر به مناطق جنوبی استان فارس وارد شده اند.
ع. پ/۶۱۱۳