قدرت الله ولدی شامگاه دوشنبه در نشست بررسی مسائل و مشکلات شهر جهانی انگور ملایر با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان افزود: اختصاص اعتبار بیشتر برای اجرای طرح فراز در سطح بیش از ۱۰ هزار هکتار از باغهای انگور این شهرستان باید توسط جهاد کشاورزی استان ویژه دیده شود.
وی با بیان اینکه سطح اجرای سامانههای آبیاری نوین در باغهای این شهرستان نیز پایین است ادامه داد: پیاده کردن این سیستم در تاکستانهای ملایر اعتبار ویژه ای میخواهد که باید مورد توجه قرار گیرد.
فرماندار ویژه ملایر با اشاره به تلاشها و پیگیریهای فراوان برای ثبت جهانی انگور این شهرستان بیان کرد: به زودی جشنواره ملی شهر جهانی انگور برگزار میشود که مکاتبههای لازم با استاندار همدان و سازمان جهاد کشاورزی استان برای اختصاص اعتبار مورد نیاز برای برگزاری این جشنواره انجام شده است.
ولدی خواستار پیگیری جذب اعتبار مورد نیاز توسط جهاد کشاورزی به عنوان متولی برگزاری این جشنواره شد و افزود: جهانی شدن انگور زمینههای لازم را برای گردشگری و رونق اقتصادی منطقه و استان فراهم کرده است.
وی با تاکید بر اینکه خشک کردن و حمل انگور نباید به صورت غیربهداشتی انجام شود، از جهاد کشاورزی استان خواست: نسبت به اختصاص یارانه و تسهیلات خاص برای روند بهداشتی فرآوری انگور پیگیریها و حمایتهای لازم را به عمل آورد.
معاون استاندار همدان همچنین سامانه نیما و تعهد ارزی را یکی از مشکلات جدی صادرکنندگان کشمش ملایر عنوان و خاطرنشان کرد: چنانچه این مشکل حل نشود، زنجیره تولید و صادرات کشمش به هم میخورد و در ماههای آینده با مشکل مواجه میشویم.
ولدی از جهاد کشاورزی استان خواست: با توجه به اینکه کشمش حجم بالایی از صادرات استان همدان را به خود اختصاص داده و فروش و صادرات به صورت ریالی انجام میشود، سازمان جهاد کشاورزی استان پیگیریهای لازم برای حل مشکل صادرکنندگان کشمش را انجام دهد.
وی توسعه گلخانهها و کشت گیاهان دارویی و کم آب بر را از دیگر اولویتها برشمرد و اظهار داشت: در سند سه ساله راهبردی توسعه این شهرستان ۱۰۰ هکتار سهمیه احداث گلخانه پیش بینی شده است، در حالی که این میزان سهمیه را میتوان در یک سال اجرا کرد.
فرماندار ویژه ملایر یادآور شد: با توجه به اینکه احداث حدود ۵۰ تا ۶۰ هکتار گلخانه در اراضی ملی این شهرستان واقع شده و مشکلاتی را ایجاد کرده است، این مشکل باید هر چه سریعتر حل شود.
ولدی همچنین خواستار تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای مرمت و لوله گذاری ۶۴۰ رشته قنات ملایر و ارائه تسهیلات به دامداریهای سنتی شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان نیز بیان کرد: با توجه به اینکه ثبت جهانی انگور ملایر دومین ثبت ایران در حوزه میراث مهم کشاورزی جهان بود، برگزاری جشنواره ضروری است که پیگیر جذب اعتبارات مورد نیاز در این زمینه هستیم.
منصور رضوانی جلال با بیان اینکه اجرای آبیاری نوین و طرح فراز از اولویتهای مهم ما در سند راهبردی توسعه ملایر است تاکید کرد: در برنامه ما است که سامانههای نوین آبیاری در حدود سه هزار هکتار از باغهای انگور ملایر اجرا شود و با آورده متقاضیان بتوانیم این طرح را اجرا کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۵۵ هکتار باغ پسته در ملایر اجرا شده و در کنار کشت گل محمدی با ۱۰۵ هکتار سطح زیر کشت، زعفران و گیاهان دارویی نیز کشت شده است که ملایر در این زمینه در سالهای اخیر گامهای خوبی برداشته است.
رضوانی جلال با اشاره به اینکه تعهد ارزی مشکلاتی را برای صادرکنندگان کشمش ایجاد کرده است گفت: برای حل این مشکل سازمان جهاد کشاورزی استان و استاندار همدان مکاتبههایی را با تهران انجام داده است که تا رسیدن به نتیجه مطلوب پیگیریها ادامه دارد.
معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی همدان نیز بیان کرد: در سالهای گذشته طرحی در قالب پنج محور شامل اجرای طرح فراز، آبیاری نوین، مبارزه با آفات، تغذیه باغها، توزیع سبد و گونیهای چتایی تهیه شد که امیدواریم در قالب سند راهبردی توسعه این شهرستان بتوانیم با کمک اعتبارات در این زمینه قدم برداریم.
حجت الله شهبازی افزود: سالانه طرح فراز باید در سطح ۱۵۰ هکتار از باغهای انگور این شهرستان اجرایی شود که برای هر هکتار حدود ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار نیاز است.
وی با بیان اینکه از این میزان اعتبار ۵۰ درصد به صورت بلاعوض و ۵۰ درصد مابقی باید توسط متقاضی تأمین شود ادامه داد: اولویت دیگر ما توزیع گونیهای چتایی و سبد بهداشتی در بین باغداران و کارخانههای تولید و فرآوری کشمش است.
شهبازی یادآور شد: اجرای سیستم آبیاری نوین در سه هزار هکتار از باغهای انگور ملایر اولویت مهم دیگری است که کشاورزان و باغداران باید ما را در این بخش همراهی کنند.
به گزارش ایرنا، ملایر دارای حدود ۱۱ هزار باغ انگور است که سال گذشته انگور این شهرستان به عنوان میراث مهم کشاورزی جهان در سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) ثبت شد.
سالانه بیش از ۲۵۰ هزار تن انگور در این شهرستان تولید میشود.
۷۵۲۸/۲۰۸۷
نظر شما