ترامپ در پیامی توئیتری نوشت: ۹۱ درصد نفت چین، ۶۲ درصد نفت ژاپن و مواد سوختی بسیای از کشورهای دیگر از تنگه هرمز می گذرد، بنابراین چرا ما باید (سال ها) از این خطوط کشتیرانی برای دیگر کشورها حفاظت و دفاع کنیم بدون اینکه هزینه آن را دریافت کنیم. همه این کشورها باید خودشان از کشتی هایشان در این سفر خطرناک (در گذر از خلیج فارس و تنگه هرمز) حمایت و حفاظت کنند.
ترامپ افزود: ما حتی نیازی به حضور در آنجا (خلیج فارس) نداریم، زیرا ایالات متحده تاکنون به بزرگ ترین تولیدکننده انرژی جهان تبدیل شده است.
وی همچنین با یادآوری اینکه درخواست ایالات متحده از ایران بسیار ساده است: نداشتن تسلیحات هسته ای و توقف حمایت از تروریسم.
در همین حال بان کی مون دبیر کل پیشین سازمان ملل متحد ضمن ابراز نگرانی شدید از افزایش تنشها در خلیج فارس تصریح کرد: این تحولات بیانگر فقدان یک چارچوب موثر برای امنیت خاورمیانه و نتیجه تصمیم احمقانه آمریکا در خروج از برجام است.
وی که اکنون سمت معاونت گروه بینالمللی «الدرز» را بر عهده دارد، همچنین افزود: اقدام های ضد ایرانی آمریکا نه تنها سبب تضعیف ثبات در منطقه، بلکه پیام اشتباهی را به مذاکرات در حال انجام بر سر مساله هستهای کرهشمالی ارسال میکند.
گروه بینالمللی «الدرز» که مقر آن در انگلیس بوده، نهادی متشکل از شخصیتهای بلندپایه بینالمللی است که در جهت برقراری صلح، حمایت از حقوق بشر و مقابله با سرکوبگری فعالیت میکند.
ترامپ پس از آنکه ایران پنجشنبه گذشته پهپاد جاسوسی نیروی دریایی آمریکا را در حریم هوایی خود منهدم کرد، در توئیتی مدعی شد که لحظه آخر از اقدام تلافیجویانه صرف نظر کرده، اما احتمال درگیری نظامی همچنان وجود دارد.
برخی رسانهها به نقل از وی مدعی شدهاند که واشنگتن امروز (دوشنبه) سیاست تحریمی علیه ملت ایران را تشدید خواهد کرد.
وزیر امور خارجه انگلیس درباره این تحولات میگوید، لندن گمان نمیکند تهران یا واشنگتن خواهان جنگ باشند اما بسیار نگران آن است که جنگ بهصورت تصادفی رخ دهد. "جرمی هانت " که نامزد پست نخستوزیری انگلیس نیز به شمار میرود، به شبکه خبری انگلیس گفت: هر چه در توان داریم برای کاهش (تنشها) انجام میدهیم.
تحلیلگران و صاحبنظران مسائل بینالملل معتقدند که رژیم صهیونیستی به همراه کشورهای آمریکا، عربستان و امارات از انگیزههای لازم برای تنشآفرینی، ایجاد ناامنی و ناآرامی در منطقه برخوردارند.
نظر شما