حسین معصومی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وبا بیماری اسهالی است که توسط یک نوع باکتری به نام ویبر یوکلرا ایجاد می شود که از ویژگیهای این بیماری شروع ناگهانی اسهال آبکی، بدون درد و همراه با تهوع و استفراغ در مراحل اولیه بیماری است.
وی اظهار داشت: در صورت عدم مراجعه بیماران مبتلا به وبا جهت درمان، به ویژه در موارد شدید بیماری، ممکن است در مدت چند ساعت منجر به کم آبی شدید و حتی مرگ بیمار بشود.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت زنجان ادامه داد: وقوع بیماری وبا با توجه به آب و هوای متنوع ایران در تمام فصول سال ممکن است اما بیشترین موارد بیماری از اوایل تابستان تا اواخر آبان ماه بروز می کند.
به گفته معصومی این بیماری از شیوع به نسبت قابل ملاحضه ای در کشورهای در حال توسعه برخوردار بوده و به عنوان بیماری بومی کشورهای منطقه به ویژه هندوستان، بنگلادش پاکستان، افغانستان، عراق و از جمله ایران بشمار می رود.
معصومی افزود: به رغم پیشرفت های بهداشتی زیاد، وبا هنوز به عنوان یکی از معضلات مهم بهداشتی جهان، بویژه در کشورهای در حال توسعه محسوب می شود و به علت توانایی مبتلا کردن ناگهانی تعداد زیادی از مردم و بروز همه گیری های بزرگ، همیشه به عنوان یک تهدید بین المللی مطرح بوده است.
وی اضافه کرد: این بیماری از بار سیاسی، اجتماعی و اقتصادی زیادی برخوردار است و در صورت درمان به موقع، میزان مرگ تا زیر یک درصد کاهش می یابد.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت زنجان ادامه داد: نتقال بیماری وبا از راه مدفوعی- دهانی بوده و از طریق مصرف آب یا غذایی که بطور مستقیم و غیرمستقیم توسط مدفوع یا استفراغ بیماران مبتلا به وبا آلوده شده است، ایجاد می شود.
وی، مهم ترین راه های پیشگیری از ابتلا و انتقال این بیماری را شامل استفاده از توالت های بهداشتی.، استفاده از آب بهداشتی و لوله کشی و در مناطق فاقد لوله کشی، جوشاندن آب یا استفاده از محلول کلر مادر جهت ضدعفونی کردن آب و یا استفاده از آب های بسته بندی شده. اعلام کرد.
معصومی افزود: مهم ترین راه های پیشگیری از ابتلا و انتقال این بیماری اطمینان از سالم بودن غذای مصرفی و استفاده از غذای کامل پخته و داغ شده و نگهداری باقیمانده غذا در یخچال و هنگام استفاده مجدد، داغ کردن آن بصورت کامل. رعایت بهداشت فردی و شستشوی مکرر دست با آب و صابون بویژه پس از رفتن به توالت و پیش از تهیه غذا و خوردن غذا.، شستشو و ضد عفونی کردن میوه و سبزیجات قبل از مصرف است.
وی یادآوری کرد: استفاده از آب بهداشتی و لوله کشی و در مناطق فاقد لوله کشی، جوشاندن آب یا استفاده از محلول کلر مادر جهت ضدعفونی کردن آب و یا استفاده از آب های بسته بندی شده از دیگر راههای پیشگیری ابتلا به این بیماری است.
وی اظهار داشت: بر این اساس توصیه می شود در صورت ابتلای فرد به بیماری های اسهالی در مدت کوتاهی به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کند تا اقدامات درمانی مناسبی ارائه شود.
به گفته این مسئول، تا کنون موردی از بیماری وبا در استان گزارش نشده و تمامی تدابیر و کارهای آموزشی برای متصدیان مربوطه و ذخیره سازی دارویی برای مقابله با این بیماری انجام گرفته است.
۹۶۴۶/۸۰۶۸
نظر شما