با شروع بحران سوریه، آمریکا نیز برای به شکست کشاندن حکومت سوریه و جبهه مقاومت اسلامی وارد میدان شد و در سال ۲۰۱۶ ابتدا ۲ هزار نیروی نظامی آمریکا بدون مجوز دولت دمشق و در ظاهر برای حمایت از کردهای سوری به استان حسکه در شمال شرق سوریه که تحت کنترل کردها می باشد، اعزام شدند و یانکی ها پس از آن اقدام به ایجاد ۱۸ پایگاه در سه استان الحسکه، الرقه و دیرالزور در شمال شرق و شرق این کشور کردند.
واشنگتن همچنین در سال ۲۰۱۷ با ایجاد پایگاه نوزدهم خود در منطقه التنف در جنوب شرق سوریه (هم مرز با عراق و اردن )۶۰۰ نظامی دیگر خود را برای آموزش و تجهیز تروریست ها به این پایگاه اعزام کرد و با این کار عملاً در کنار تروریست ها علیه حکومت دمشق قرار گرفت.
حضور نیروهای آمریکایی در سوریه از همان ابتدا برای مردم این کشور ثمره ای جز قتل و کشتار نداشت؛ هرچند یانکی ها از همان زمان حضور در سوریه و قبل از آن تمام قد از گروه های تروریستی همچون داعش و النصره حمایت کردند و در فراری دادن سرکردگان این گروه ها که بارها در محاصره نیروهای جبهه مقاومت اسلامی و ارتش سوریه قرار گرفته بودند، کمک فراوانی کردند، اما در ظاهر همواره به دنبال آن بوده اند که خود را منجی مردم زخم خورده سوریه نشان دهند، مردمی که در یک زمان هم تیغ تیز تروریست های تکفیری را لمس کردند و هم تیر داغ و بمباران آمریکایی ها را به جان خریدند.
در ۲۸ آذرماه سال ۱۳۹۷ بود که به یکباره "دونالد ترامپ" رییس جمهور آمریکا که در دوران انتخابات قول خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را داده بود، اعلام کرد، نظامیان این کشور از سوریه خارج می شوند، سخنانی که از همان ابتدا با علامت تعجب تحلیلگران مسایل منطقه روبه رو شد.
پیش از ترامپ "سارا سندرز"، سخنگوی کاخ سفید در بیانیهای کوتاه با اشاره به خروج نیروهای آمریکایی از سوریه اعلام کرده بود که پس از خروج این نیروها، "گروه کوچکی متشکل از ۲۰۰ نفر برای مدتی در این کشور خواهند ماند".
در همان زمان خبرگزاری 'رویترز' به نقل از یک مقام ارشد کاخ سفید که نامش فاش نشده، نوشت: ۴۰۰ نظامی آمریکایی در دو منطقه جداگانه سوریه مستقر میشوند که نیمی از آنها در پایگاه (غیر قانونی) ایالات متحده در منطقه «التنف» واقع در مرز عراق و اردن خواهند بود (و به احتمال زیاد ۲۰۰ نفر دیگر در استان حسکه در شمال شرق سوریه که کردها در آن استقرار دارند، باقی خواهند ماند).
اما این روزها، خبرهای دیگری از حضور نیروهای آمریکایی در سوریه منتشر شده که حکایت از آن دارد، موسسات نظامی خصوصی جایگزین نیروهای ارتش آمریکا در سوریه می شوند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز جمعه ۲۸ تیرماه در این باره اعلام کرد، پنتاگون برای تقویت ساختار موسسات نظامی خصوصی فعال در شمال سوریه در کنار کاهش تعداد نیروهای آمریکایی در این کشور برنامهریزی میکند.
به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، "ماریا زاخارووا" در گفتوگویی مطبوعاتی افزود: به دنبال کاهش برنامهریزی شده نیروهای آمریکایی در سوریه، فرماندهی نظامی این کشور به صورت تردیدبرانگیزی به دنبال تقویت ساختار کارمندان شرکتهای نظامی خصوصی خود است که در شمال و شمال شرق سوریه فعالیت دارند.
زاخارووا گفت: تعداد نیروهای این شرکتها با ورود ۵۴۰ نیروی دیگر از جمله ۷۰ فرمانده و مربی به سوریه در نیمه دوم ژوئن گذشته، در حال حاضر فراتر از ۴۰۰۰ نفر است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اشاره به اینکه مسؤولیت اصلی این شرکتهای نظامی خصوصی آمادهسازی گروههای مسلح همپیمان واشنگتن، حفاظت از تاسیسات نفتی و گازی و نیز تضمین امنیت و آرامش آن منطقه است، گفت: نظارت بر فعالیتهای این شرکتها بر عهده فرماندهی مرکزی نیروهای مسلح آمریکاست.
به رغم اینکه دونالد ترامپ و دیگر مقامات آمریکایی در یکسال گذشته بارها از خروج نیروهای آمریکایی از سوریه خبر داده اند، اما باید گفت که یانکی ها به سادگی از سوریه خارج نخواهند شد و همانگونه که سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرده شرکت های خصوصی نظامی آمریکایی جایگزین نظامیان آمریکایی در سوریه خواهند شد، که این مساله به این معنا خواهد بود که آمریکایی ها بازهم در سوریه می مانند، فقط نیرویی جایگزین نیروی دیگر می شود.
از مهم ترین دلایلی که می توان برای تغییر چهره حضور نیروهای آمریکایی در سوریه می برشمرد، حمایت از رژیم صهیونیستی می باشد؛ رژیم اشغالگر قدس که در جنگ سال ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ از حزب الله لبنان شکست سختی خورد و با محصور شدن در سرزمین های اشغالی رویای سرزمین نیل تا فرات را به فراموشی سپرد، برای خلاصی از شبه محاصره خود در جبهه های شمالی و شمال شرق (لبنان و سوریه) که هم اکنون نیروهای مقاومت اسلامی مقتدرانه در آنجا حضور دارند، نیاز به حضور نیروی خارجی همچون آمریکایی ها دارد.
همچنین آمریکا نمی خواهد در میدانی که (سوریه) ایرانی ها، روس ها و ترک ها حضور پررنگ در آن دارند، صحنه را خالی کند؛ از این رو آمریکایی ها با تغییر چهره سعی در حفظ حضور خود در سوریه دارند هرچند هزینه آن را باید کشوری همچون عربستان پرداخت کند.
در خاتمه باید گفت، به رغم ادعاهای ترامپ و دیگر مقامات آمریکا، یانکی ها خاک سوریه را به این سادگی ها ترک نخواهند کرد؛ حضوری که نتیجه آن کشتار بیشتر مردم و ویرانی سوریه را به همراه خواهد داشت.
نظر شما