۲۳ آذر ۱۳۹۸، ۱۸:۵۵
کد خبر: 83593744
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آمریکا در سوریه؛ بازی با افکار عمومی یا درهم ریختگی سیاسی در واشنگتن؟

تهران – ایرنا - ارتش آمریکا دیروز (جمعه) بر خلاف وعده های دونالد ترامپ مبنی بر خروج از سوریه، در یک درخواست رسمی از وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) خواست که دستورالعمل لازم برای نحوه مقابله با حملات احتمالی متحدان دولت دمشق در سوریه را ابلاغ کند.

به گزارش تارنمای میلیتری ریویو، فرماندهی ارتش آمریکا در سوریه از پنتاگون دستورالعمل‌هایی درباره چگونگی برخورد با حمله (احتمالی) نیروهای منظم روسیه، ترکیه، ایران یا سوریه و نیز متحدین احتمالی آن‌ها درخواست کرد. درخواست ارتش آمریکا از پنتاگون پس از ورود نیروهای مسلح ترکیه، روسیه و سوریه به استان‌های الحسکه و الرقه صورت می‌گیرد.

روس ها اما در برابر درخواست اخیر ارتش آمریکا از پنتاگون ، واکنش نشان دادند، بطوری که تارنمای حمل و نقل هوایی آویا پرو در این خصوص نوشت، "ارتش روسیه به دنبال درگیری با ایالات متحده در داخل سوریه نیست"، با این حال این نشریه تاکید کرد که اگر آمریکا به نیروهای آن‌ها حمله کند، با پاسخ سریع مواجه خواهد شد.

آویا پرو به نقل از یک کارشناس نظامی نوشت: اوضاع به احتمال زیاد به آنچه اقدامات طرف آمریکایی انجام خواهد داد بستگی دارد، اما در صورت کوچکترین تهدید نیروی هوایی روسیه به راحتی مواضع ارتش آمریکا در سوریه را مورد هدف قرار خواهد داد.  

برای فهم این موضوع باید کمی به عقب برگشت و نظری به اهداف و برنامه های آمریکا در سوریه افکند. حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی در سوریه به حدود سه سال پیش باز می گردد؛ اقدامی که بارها از سوی مقامات سوری با واکنش روبه رو شده است. با اینحال درخواست جدید ارتش آمریکا از مراجع بالادستی، درحالی است که دونالد ترامپ از هنگام تبلیغات انتخاباتی 2016 تا امروز که 3 سال از ورود او به کاخ سفید می گذرد، همواره عزم خود را برای خروج نظامیان آمریکایی از سوریه ابراز کرده است. حتی در یک بازه زمانی در ماه های اخیر دستور خروج نظامیان آمریکایی از خاک سوریه صادر شد و واحدهایی از ارتش آمریکا مناطق کردنشین را پیش از ورود ارتش ترکیه ترک کردند، اما چندی نپایید که دوباره از عراق نیروهای جدیدی وارد سوریه شدند و این بار به بهانه حفاظت از منابع و میدان های نفتی سوریه!

با شروع بحران سوریه در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ و اعزام دهها هزار تروریست از سراسر جهان به این کشور، توطئه غربی – عربی – صهیونیستی نیز علیه دمشق و جبهه مقاومت اسلامی فعال تر شد، اما با روند شکست تروریست های مورد حمایت توطئه گران و نابودی اکثر آنها که از هشتم مهرماه سال ۱۳۹۴ آغاز شد، نقشه دشمنان مردم سوریه نیز روند دیگری به خود گرفت، البته این نقشه با حضور نیروهای آمریکایی در سوریه که با حمایت از گروه های تروریستی در این کشور به ویژه داعش توام بود، ادامه پیدا کرد.

با شروع بحران سوریه، آمریکا نیز برای به شکست کشاندن حکومت سوریه و جبهه مقاومت اسلامی وارد میدان شد و در سال ۲۰۱۶ ابتدا ۲ هزار نیروی نظامی آمریکا بدون مجوز دولت دمشق و در ظاهر برای حمایت از کردهای سوری به استان حسکه در شمال شرق سوریه که تحت کنترل کردها می باشد، اعزام شدند و پس از آن اقدام به ایجاد ۱۸ پایگاه در سه استان الحسکه، الرقه و دیرالزور در شمال شرق و شرق این کشور کردند.

واشنگتن همچنین در سال ۲۰۱۷ با ایجاد پایگاه نوزدهم خود در منطقه التنف در جنوب شرق سوریه (هم مرز با عراق و اردن) ۶۰۰ نظامی دیگر خود را برای آموزش و تجهیز تروریست ها به این پایگاه اعزام کرد و با این کار عملا در کنار تروریست ها علیه حکومت دمشق قرار گرفت.

حضور نیروهای آمریکایی در سوریه از همان ابتدا برای مردم این کشور ثمره ای جز قتل و کشتار نداشت؛ هرچند یانکی ها از همان زمان حضور در سوریه و قبل از آن تمام قد از گروه های تروریستی همچون داعش و النصره حمایت کردند و در فراری دادن سرکردگان این گروه ها که بارها در محاصره نیروهای جبهه مقاومت اسلامی و ارتش سوریه قرار گرفته بودند، کمک فراوانی کردند، اما در ظاهر همواره به دنبال آن بودند که خود را منجی مردم زخم خورده سوریه نشان دهند، مردمی که در یک زمان هم تیغ تیز تروریست های تکفیری را لمس کردند و هم تیر داغ و بمباران آمریکایی ها را به جان خریدند.   

 در ۲۸ آذرماه سال ۱۳۹۷ بود که به یکباره "دونالد ترامپ" رییس جمهور آمریکا که در دوران انتخابات قول خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را داده بود، اعلام کرد، نظامیان این کشور از سوریه خارج می شوند، سخنانی که از همان ابتدا با علامت تعجب تحلیلگران مسایل منطقه روبه رو شد.

به اعتقاد کارشناسان، آمریکا نمی خواهد در میدانی که ایرانی ها، روس ها و ترک ها حضور پررنگ در آن دارند، صحنه را خالی کند؛ از این رو یانکی ها سعی در حفظ حضور خود در سوریه دارند هرچند هزینه آن را باید کشوری همچون عربستان پرداخت کند.       

پس از شکست گروهک تروریستی داعش در سوریه که حدود ۲ سال پیش انجام شد و آمریکایی ها نتوانستند از این اقدام جلوگیری کنند، یانکی ها به فکر حضور قوی تر در سوریه افتادند تا از این طریق هم تامین امنیت رژیم صهیونیستی را در دستور کار خود داشته باشند و هم میدان را به این راحتی ها در اختیار رقیبان خود در منطقه یعنی روس ها، ایرانی ها و ترک ها قرار ندهند.

 در این میان یک نکته هم روشن شد و آن اینکه آمریکایی ها دنبال سرقت نفت استان های دیرالزور و الرقه هستند و از این طریق دو هدف همزمان را دنبال می کنند که یکی تامین بخشی از هزینه های نظامیان آمریکایی در خاک سوریه و دیگری جلوگیری از دسترسی حکومت دمشق به درآمدهای نفتی برای بازسازی این کشور است.

اکنون بعد از گذشت چندین سال حضور غیر قانونی نیروهای آمریکایی در خاک سوریه ،‌هنوز کسی نمی داند که آنها دقیقا دنبال چه هستند؟ آیا قصد دارند سوریه را ترک کنند یا همچنان سربازان خود را در این کشور بطور غیر قانونی نگه خواهند داشت؟ حالا این سوال بطور جدی مطرح است که مساله حضور نظامیان آمریکایی در سوریه که طی سال های اخیر هزینه بزرگی بر گردن مردم سوریه گذاشته است،‌ چه عاقبتی خواهد یافت؟ آیا طرح موضوع خروج نظامیان آمریکایی از سوریه بازی ترامپ با افکار عمومی داخل آمریکا بوده است یا این نشانه درهم ریختگی سیاسی در حاکمیت آمریکاست؟‌

به هر حال ، اهداف آمریکایی ها هرچه باشد ، اما به نظر  می رسد، آمریکایی ها خاک سوریه را به این سادگی ها ترک نخواهند کرد و درخواست دیروز ارتش آمریکا از پنتاگون برای ابلاغ دستورالعمل لازم برای نحوه مقابله با حملات احتمالی متحدان دولت دمشق در سوریه نیز در راستای ادامه حضور غیرقانونی یانکی ها در خاک سوریه می باشد، حضوری که نتیجه آن کشتار بیشتر مردم این کشور و ویرانی ادامه دار سوریه خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha