فرمانده انتظامی تویسرکان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: چند جوان پس از دریافت مجوز شکار گراز از اداره کل حفاظت محیط زیست همدان و هماهنگی با اداره محیط زیست تویسرکان به باغ های اطراف منطقه گشانی مراجعه می کنند.
سرهنگ محمد معصومی افزود: آنها که لباس استتاتر بر تن داشتند در باغ پرا کنده شده تا بتوانند این گونه جانوری را شکار کنند.
وی اضافه کرد: در این هنگام یکی از شکارچیان متوجه حرکت شاخ و برگ ها شده و با این تصور که گراز در پشت آن قرار دارد به سمت آن شلیک می کند.
فرمانده انتظامی تویسرکان ادامه داد: نوع اسلحه ساچمه ای بوده که بر اثر اصابت به ناحیه کمر موجب مجروح شدن یکی از شکارچیان شده و پس از انتقال به بیمارستان وی جان می بازد.
سرهنگ معصومی بیان کرد: این موضوع توسط رفیق های جان باخته به ماموران کلانتری اطلاع رسانی شده و آنها برای بررسی موضوع در محل حضور می یابد.
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان نیز در این باره به ایرنا گفت: پروانه شکار گراز تنها در فصل های خاص آن هم برای برخی اقلیت های دینی صادر می شود.
مهدی صفی خانی افزود: اما در صورت افزایش جمعیت برخی از گونه ها زیانکار و آسیب زدن به مزارع مردم، برای کنترل جمعیت آنها مجوز صادر شده که از آن تحت عنوان «میرشکار» یاد می شود.
وی تاکید کرد: مجوز «میر شکار» در صورتی صادر می شود که اجازه صدور پروانه در آن فصل نباشد و این مجوز بنا به درخواست محیط زیست و متقاضی صادر می شود.
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: هنگام صدور مجوز «میر شکار» تعداد شکار، ساعت، روز و نوع اسلحه نیز مشخص می شود.
خوک وحشی یا گراز دارای جثه بزرگ و گردنی کوتاه است همچنین پوزه دراز و استوانهای شکل، دندانهای نیش بلند، بدنی پوشیده از موهای زبر و چشمهای ریز از مشخصههای بارز این پستاندار است.
زاد و ولد این گونه در فصل بهار آغاز شده و بین چهار تا ۱۲ توله از یک جفت گراز متولد می شوند و اینگونه جانوری حدود ۲۰ سال عمر می کند.
هجوم گراز به سمت مزارع در فصل کشت و کار به دغدغه ای برای کشاورزان مبدل شده بگونه ای که همه ساله شکایاتی برای مهار این گونه جانوری تحویل محیط زیست می شود.
۷۵۲۶/۲۰۹۰
نظر شما