قربانعلی حجارود روز دوشنبه در حاشیه چهارمین کنگره ملی قارچشناسی در ساری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اگرچه از حدود دو میلیون تنوع قارچ گیاهی در دنیا که تنها کمتر از هفت درصد شناسایی شده است، اما قارچ های مضر و مفید زیادی وجود دارد که می توان با کاربردی کردن دانش قارچ شناسی علاوه بر افزایش تولید، ضایعات انباری و مصرفی را نیز به صورت قابل توجهی کاهش داد.
وی توضیح داد: انجمن قارچ شناسی بر مبنای علمی کار می کند و کمک به دانش و توسعه قارچ شناسی در همه نهادها و دستگاه های اجرایی از ماموریت های اصلی این انجمن است و به همین دلیل هم امروز با دانش قارچ شناسی شاهد سلامت تولید محصولات اساسی کشاورزی و مواد غذایی از جمله انواع میوه ،گندم ، برنج و تولیدات دام و طیور در کشور هستیم.
حجارود گفت: انجمن قارچ شناسی با ترویج و عمومی کردن این دانش ، انگیزه ها را برای مقابله بیولوژیکی علیه قارچ ها تقویت می کند و کارش زمنیه سازی و ایجاد انگیزه بین متخصصان و ترویج آن بین عموم جامعه است.
وی با اعلام این که وضعیت مقابله بیولوژیکی علیه بیماری و آفت قارچی در کشور خیلی موفق نبوده است، افزود: البته دانش مبارزه بیولوژیکی علیه بیماری قارچی در کشور وجود دارد و لازم است که این دانش عمومی شود.
رئیس انجمن قارچ شناسی ایران با بیان اینکه فعالیت انجمن متمرکز بر تولید محصولات داخلی است، گفت: همه باید تلاش کنند تا تولید و نگهداری مواد غذایی در داخل کشور به درستی انجام شود، چرا که کاربردی شدن علم قارچ شناسی علاوه بر کنترل بیولوژیکی در خوداتکایی تولیدات و مصرف بهینه مواد غذایی نقش محوری دارد.
حجارود افزود: اهمیت انبارداری و سیلو محصولات کشاورزی و نگهداری و حفاظت از مواد غذایی در برابر خسارت احتمالی انواع بیماری قارچی می تواند مانع ایجاد ضایعات شود و در واقع ذخایر مواد غذایی کشور از این طریق حفظ می شود.
وی تعداد محققان ، پژوهشگران و دانشجویان عضو انجمن قارچ شناسی کشور را ۴۵۰ نفر اعلام کرد و گفت: تمام نیروهای متخصص در انجمن قارج شناسی با مسئولان و مدیران کشور برای ترویج علم قارج شناسی همراه هستند و همچنین آمادگی دارند تا علاوه بر بررسی و تحقیقات میدانی ، روش مقابله علیه بیماری و آفت قارچی را کاربردی کنند.
چهارمین کنگره ملی قارچشناسی امروز دوشنبه با حضور اساتید و دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی دانشگاههای کشاورزی سراسر کشور در محل دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری آغاز به کار کرد. انی کنگره که هر ۲ سال یک بار به میزبانی دانشگاهها و دانشکدههای کشاورزی برگزار می شود، امسال و در چهارمین دوره خود با دریافت ۱۳۰ عنوان مقاله آغاز شد و به مدت دو روز ادامه می یابد.
استان مازندران با ۴۶۰ هزار هکتار زمین زراعی و باغی سالانه هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می کند که در ۱۵ نوع محصول ازجمله برنج با حدود یک میلیون و ۵۰ هزار تن ، مرکبات با ۲میلیون ۵۰۰هزار تن ، انواع آبزیان با ۸۵ هزار تن ، ۲۲۰ هزار تن گوشت سفید مرغ و انواع گل و گیاه رتبه اول کشور را دارد.
از آنجایی که وضعیت اکوسیستم مازندران مساعدترین منطقه برای رشد انواع قارچ ها است و همه شرایط به لحاظ رطوبت ، دما ، و تغذیه برای رشد همه نوع قارچ ها مفید و مضر در بین میزبانان متنوع آب ، خاک ، جنگل ، دریا فراهم است ، کاربردی شدن دانش قارچ شناسی در فلرایند تولید ، انبار داری و نگهداری در بین مصرف کنندگان از اهمیت خاصی برخوردار است.
۶۹۹۰/۱۶۵۴
نظر شما