«پاتریک سَن پُل» (Patrick Saint-Paul) در تحلیلی از روند میانجیگری فرانسه و تلاش مقامات آمریکایی برای خرابکاری در ابتکار رئیس جمهوری فرانسه نوشت: پیشنهاد ویژه «امانوئل مکرون» در مورد موضوع ایران در اجلاس رهبران گروه ۷ امید به برقراری آرامش در خاورمیانه را زنده کرد. در کمتر از ۲ هفته، گفت و گو بین واشنگتن و تهران دوباره متوقف شد و تشدید کلامی برای درگیری مجدد دو طرف احیا شد. انتظار می رفت که بازهای دولت آمریکا تمام تلاش خود را برای خرابکاری در ابتکار رئیس جمهوری فرانسه به کار گیرند.
سَن پُل نوشت: ایران با امتناع از هر گونه گفت و گوی مستقیم بین حسن روحانی و دونالد ترامپ، روسای جمهوری ایران و آمریکا، در عین حال مراقب بود که خطوط قرمز آمریکا را شکننده نکند. بنابراین این فرصت را به اروپایی ها می دهد تا روند مذاکرات را دوباره از سر بگیرند.
او می نویسد: «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران با تهدید به شتاب بخشی در غنی سازی اروانیوم، "کنار گذاشتن تمام تعهدات" در زمینه تحقیق و توسعه سانتریفیوژهای ایران را اعلام کرد. در حقیقت، این محدودیت ها مدت هاست که وجود ندارند.
در این ارتباط همچنین امروز خبرگزاری فرانسه با اشاره به افزایش تنش ها بین تهران و واشنگتن تصریح کرد: آمریکا سیاست بسیار خصمانه ای را در قبال ایران اتخاذ کرده است.
در هفتههای اخیر، مکرون بر تلاش های خود افزود تا ایالات متحده را متقاعد کند تحریم هایی را که موجب توقف صادرات نفت ایران می شود، کاهش دهد.
آمریکا اردیبهشت ماه سال گذشته از برجام خارج شد و تحریمهای سنگین علیه ملت ایران را برگرداند. این اقدام واشنگتن با مخالفت جهانی روبرو شد و سایر کشورهای امضاکننده برجام اعلام کردند که با پیشبینی سازوکارهایی برجام را حفظ میکنند.
جمهوری اسلامی ایران بعد از یک سال صبر راهبردی و برآورده نشدن انتظاراتش، اردیبهشت ماه امسال اعلام کرد که برخی از تعهدات خود را طبق برجام کاهش میدهد.
ایران تاکنون ۲گام شامل بالا بردن درصد غنی سازی اورانیوم از ۳.۶ درصد و افزایش ذخیره اورانیوم غنی شده را برداشته است.
رئیس جمهوری ایران، چهارشنبه شب در پایان جلسه سران قوا که به میزبانی قوه قضائیه برگزار شد، تاکید کرد: هر آنچه کشور در زمینه تحقیق و توسعه فناوری هسته ای نیاز دارد، سازمان انرژی اتمی اقدام کند.
رئیس جمهوری همچنین روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت نیز روند مذاکرات میان ایران با طرف های برجام را رو به جلو خواند و تصریح کرد: به رغم حل بخش مهمی از اختلافات در مذاکرات با اروپا، هنوز به نقطه توافق نهایی نرسیده ایم، در همین چارچوب ایران گام سوم کاهش تعهدات برجامی خود را برخواهد داشت.
به گفته وی ظاهر این گام سوم، خیلی تکاندهنده نیست ولی باطن آن فوقالعاده مهم است.
رئیس جمهوری اسلامی ایران از اجرایی شدن گام سوم کاهش تعهدات برجامی کشورمان از روز جمعه خبر داد؛ قرار است جزئیات گام سوم ایران روز شنبه در یک نشست خبری توسط «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران اعلام و تشریح شود.
حسن روحانی گفت: هر آنچه کشور در زمینه تحقیق و توسعه فناوری هسته ای نیاز دارد، سازمان انرژی اتمی اقدام کند.
نظر شما