۲۲ مهر ۱۳۹۸، ۱۳:۲۲
کد خبرنگار: 795
کد خبر: 83516005
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

انتخابات در موزامبیک فردا برگزار می شود

۲۲ مهر ۱۳۹۸، ۱۳:۲۲
کد خبر: 83516005
انتخابات در موزامبیک فردا برگزار می شود

تهران - ایرنا - ششمین انتخابات عمومی موزامبیک از زمان رهایی از استعمار پرتغال فردا (سه شنبه 22 مهر) به منظور تعیین رییس جمهوری، نمایندگان مجلس ملی، اعضای مجالس استانی و روسای شوراهای شهر برگزار خواهد شد.

جمهوری موزامبیک در سال 1975میلادی از استعمار پرتغال آزاد و دو سال بعد درگیر جنگ داخلی شد که تا سال 1992 ادامه داشت. در سال 1994 نخستین انتخابات چند حزبی در این کشور برگزار شد و از آن زمان تاکنون موزامبیک چندان نتوانسته ثبات نسبی را تجربه کند، با این وجود، فردا پنجمین انتخابات را از زمان استقلال تجریه می کند.
این کشور فقیر آفریقایی در چند سال گذشته تا حدی نیز صحنه درگیری های مسلحانه بوده که اخیرا به انعقاد توافقی میان دولت و شورشیان در ماه اوت (مرداد) منتهی شد.
بر اساس آمار ارائه شده در پایگاه خبری "آل افریکا" (All Africa)، انتخابات فردا راس ساعت 7 بامداد به وقت محلی آغاز و در ساعت 18 همان روز به پایان می رسد.
در انتخابات فردا قرار است، رییس جمهوری، 250 نماینده مجلس ملی و همچنین مجالس استانی و شوراهای شهر به صورت مستقیم توسط رای دهندگان تعیین شوند.
انتظار می رود "فیلیپ نیوسی" رئیس جمهوری کنونی و عضو حزب حاکم "جبهه آزادسازی موزامبیک" (فرلیمو) که از سال 2015 تاکنون در راس قدرت است، پیروز انتخابات ریاست جمهوری موزامبیک شود.
نیوسی تا سال 2015 وزیر دفاع بود که به دلیل آنکه "آرماندو گبوزا" رییس جمهوری وقت به دلیل شرکت در دو دوره انتخابات از سال 2005 نتوانسته بود طبق قانون اساسی نامزد شود، روی کار آمد.

رقیب وی "اوسوفو موماده" رهبر حزب "مقاومت ملی موزامبیک" (رنامو)، بزرگ ترین حزب مخالف و گروه شورشی این کشور است که امیدوار است حزبش در این انتخابات بتواند در برخی استان ها دست برتر را داشته باشد.

طول دوره ریاست جمهوری در موزامبیک 5 سال است و حزب "فرلیمو" از 49 سال قبل همچنان به عنوان حزب حاکم این کشور شناخته می شود.
جمعیت جمهوری موزامبیک در جنوب شرقی آفریقا در حدود 30 میلیون نفر است و بیش از 51 درصد آن را زنان تشکیل می دهند.
بر اساس اعلام رسمی این کشور، در حدود 13 میلیون رای دهنده در این انتخابات شرکت خواهند کرد.
گروه های مختلفی از جمله نمایندگان اتحادیه آفریقا، جامعه مشترک المنافع، اتحادیه اروپا، جامعه کشورهای پرتغالی زبان و نیز "جامعه توسعه جنوب آفریقا" بر این انتخابات نظارت خواهند کرد.
انتظار می رود حزب رنامو بتواند کنترل بین 5 تا 10 استان را در این انتخابات از آن خود کند. به همین دلیل برای اولین بار پیش بینی می شود حزب حاکم بخشی از اقتدار خود را در برخی استان ها از دست بدهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha