یونسکو به دنبال ترویج دسترسی آزاد به محتوا و فناوری است

تهران- ایرنا- سرپرست دفتر منطقه ای سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در تهران گفت: یونسکو به دنبال ترویج دسترسی آزاد به محتوا، فناوری، فرآیندهای مرتبط از طریق ارتقاء آگاهی، سیاست گذاری و ظرفیت سازی است.

سوتان سوتکوسکی روز دوشنبه در همایش ملی زیست بوم دسترسی همگانی به اطلاعات که در دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، افزود: لازمه این کار دسترسی آزاد به اطلاعات علمی، منابع آموزشی باز، نرم افزارهای منابع آزاد و باز، پایگاه مجازی آموزش آزاد و یادگیری مجازی و آزاد است.

وی اظهار داشت: منابع یاد شده امکان استفاده و به اشتراک گذاری آسانِ داده و اطلاعات را برای پژوهشگران و نوآوران فراهم می کند. به علاوه این منابع دسترسی بی سابقه دانشجویان، دانش آموزان و آموزش یاران را در سراسر جهان به دانش و اطلاعات میسر می سازد.
سرپرست دفتر منطقه ای یونسکو در تهران اضافه کرد: سال گذشته یونسکو در جمهوری اسلامی ایران در حوزه سواد اطلاعاتی و دسترسی به اطلاعات، فعالیت داشته است.
سوتکوسکی ادامه داد: این دفتر با همکاری شرکای ملی، کارگاهی در حوزه سواد اطلاعاتی برگزار کرد که مقدمه ای بر سواد اطلاعاتی در جوامع دانش بنیان بود.
وی با بیان اینکه همچنین برنامه ای با عنوان «منابع آموزشی باز برای توان یابان» برگزار شد، افزود: هدف از این برنامه آشنا کردن شرکت کنندگان با مفهوم منابع آموزشی باز و مزایای بالقوه آن در حمایت از فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش بود.

سوتکوسکی با اشاره به اینکه از دیگر فعالیت های مهم یونسکو حمایت از میراث دیداری و شنیداری در چارچوب برنامه حافظه جهانی است، گفت: فراهم آوردن دسترسی به این منبع مهم اطلاعات بخش دیگر فعالیت های یونسکو را شامل می شود.

وی اظهار داشت: ادامه همکاری ها در تمامی حوزه های یاد شده، به تضمین دسترسی همگانی به اطلاعات اعم از برخط و غیراینترنتی کمک می کند که این امر خود زیربنای آینده ای پایدار برای همه است.

 به گفته سوتکوسکی، تاکید یونسکو بر ایجاد جوامع دانش بنیان بر این باور استوار است که دسترسی همگانی به اطلاعات لازمه استقرار صلح، توسعه پایدار و گفت و گوی بین فرهنگی است.

رییس دفتر منطقه ای یونسکو ادامه داد:‌ بیش از دو هزار سال قبل  ارسطو فیلسوف یونانی چنین گفته است که همه انسان ها به موجب طبیعت خودن در تمنای دانستن هستند. لازمه دانستن، دسترسی داشتن به اطلاعات است. این حق بنیادین بشر، بخشی از چیزی است که از ما انسان می سازد. دانستن لازمه شمول اجتماعی و گفت و گو است، پایه و اساس حاکمیت قانون و راهبری خوب و لازمه امکان ترسیم راه های جدید برای تحقق آینده ای پایدار و بهتر است.

وی ادامه داد: ماه گذشته که روز جهانی «دسترسی همگانی به اطلاعات» در سراسر دنیا جشن گرفته شد، فرصت مغتنمی برای افزایش آگاهی و بحث در مورد بهترین تجربه ها در این حوزه بود.

رئیس دفتر منطقه ای یونسکو ادامه داد: موضوع امسال این روز جهانی «هیچ کس را جا نگذاریم بود»؛ چرا که تحول بی سابقه دیجیتال در عصر کنونی به اشکال جدیدی از نابرابری منتهی می شود.

وی با بیان اینکه نوآوری دیجیتال باید همراه با تعهد دولت های عضو برای تدوین و توسعه قانونگذاری در زمینه دسترسی همگانی به اطلاعات شود، گفت: دسترسی همگانی به اطلاعات از طریق تصویب و اجرای قوانین، سرمایه گذاری در زمینه زیرساخت های مرتبط، درگیر کردن جامعه مدنی و به ویژه جوانان، حافظ حقوق بشر است و به سوی آینده ای بهتر برای تمامی افراد جامعه هدایت می کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha