شبکه استانی همدان، شبکه‌ای برای تمامی گرایش‌ها

همدان- ایرنا- پخش برنامه‌های مختلف علمی، آموزشی، فرهنگی و کمدی برای طیف‌ها و گویش‌های مختلف، شبکه استانی همدان را جزو پرمخاطب‌ترین رسانه‌های کشور قرار داده‌است.

طبق قانون اساسی تلویزیون در ایران زیر نظر رهبر فرزانه انقلاب و متعلق به نظام اسلامی است و تاسیس و راه اندازی شبکه های خصوصی نیز ممنوع است؛ بنابراین شبکه های تلویزیونی صدا و سیما مکلف هستند تمامی سلایقی که در ایران زندگی می کنند را با در نظر گرفتن خطوط قرمز و مسائل شرعی پوشش دهند.

در این بین مردم برخی نیازهای تخصصی خود را از شبکه هایی همچون سلامت، قرآن، اقتصاد، ایران کالا، ورزش و دیگر شبکه ها دنبال و اطلاعاتی که به آن علاقه مند هستند را دریافت می کنند.

از این منظر شبکه های استانی را نیز می توان جزو شبکه های اختصاصی طبقه بندی کرد چراکه این شبکه ها در استان های مختلف کشور مطابق آیین ها، گویش ها و فرهنگ بومی مردم آن منطقه برنامه سازی می کنند.

در همین ارتباط خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) مرکز همدان به سراغ مهدی دهقان نیری مدیرکل صدا و سیمای مرکز همدان رفت تا از برنامه ها و سیاست های رسانه ای این مرکز که در دوره مدیریت وی رشد بی سابقه ای نیز در پوشش برنامه های زنده استانی داشته است، آگاهی یابد. 

دهقان نیری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای اینکه جمعیت زیادی از شهروندان با قومیت ها و فرهنگ های مختلف زیر پوشش برنامه های رسانه ملی قرار گیرند شبکه های استانی شکل گرفت که در همدان این شبکه در سال ۸۰ راه اندازی شد.

مهدی دهقان نیری با بیان اینکه شبکه همدان به صورت ۲۴ ساعته پخش دارد افزود: طبق نظر سنجی صورت گرفته ۶۴ درصد اهالی این استان از مخاطبان شبکه استانی همدان هستند و میزان رضایتمندی از برنامه های این شبکه بین ۸۰ تا ۸۵ درصد است.

وی بیان کرد: این نظر سنجی در سه ماهه نخست سالجاری توسط مرکز تحقیقات صدا و سیما که متناظر آن در استان ها نیز وجود دارد صورت گرفته است به گونه ای که کارمند صدا و سیما پس از کسب نظر مردم آن را به صورت برخط (آنلاین) در تبلت ثبت کرده و مسئولان مافوق در همان لحظه نظر مخاطب را می بینند.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز همدان ادامه داد: با توجه به اینکه این استان دارای لباس بومی، زبان بومی و موسیقی خاص و مقامی نبوده بنابراین شبکه استانی همدان رتبه کمتری نسبت به سایر استان ها مثل اردبیل و کردستان دارد و در جایگاه دهم ایستاده است.

دهقان نیری افزود: بیشتر برنامه های شبکه استانی همدان در چارچوب برنامه های شبکه سراسری است به جز برنامه هایی که به لهجه توجه دارند.

وی تاکید کرد: البته اگر در برنامه ها زیاد به شهر همدان بپردازیم دیگر شهرستان ها انتقاد می کنند و اگر به گویش های یک شهرستان بیشتر پرداخته شود دیگر شهرستان ها مدعی و شاکی می شوند بنابراین حجم بسیاری از برنامه های شبکه همدان به زبان فارسی سلیس و روان است.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز همدان گفت: با توجه به اینکه زبان محلی خاص، لباس و موسیقی خاص در این استان وجود ندارد رویکرد مسئولان شبکه استانی همدان اطلاع رسانی از تمامی رویدادها است تا شهروندان داخل و خارج نشین با مراجعه به این شبکه در جریان تمامی رخدادها قرار گیرند.

دهقان نیری افزود: در شبکه استانی همدان یک باکس خبری اضافه شده که هر روز ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه بر روی آنتن می رود همچنین با توجه به اینکه ۳۳ درصد مردم همدان ترک زبان هستند به زودی یک باکس رادیویی ترکی راه اندازی می شود.

وی تاکید کرد: برای جذب مخاطب، تمامی برنامه ها و همایش ها توسط صدا و سیمای مرکز همدان پوشش داده می شود تا بتوان مردم را پای شبکه استانی بنشایم و آنها را در جریان مسائل استان قرار دهیم.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز همدان اظهار داشت: در این راستا ارتباط تیم مدیریتی شبکه استانی همدان با تمام مردم استان و مدیران به خوبی برقرار است و هیچ ارگان و اداره ای نیست که برنامه خاص در شبکه استانی نداشته باشد.

هشت سال تعطیلی یک طرح 

دهقان نیری گفت: زمین فوتبال قدس و شرکت مخابرات مجاور آرامگاه بوعلی سینا متعلق به صدا و سیما بود که مدیران وقت این زمین ها را به دلایلی نامعلوم واگذار کرده و زمینی به میزان هفت هکتار در ورودی شهرک ولیعصر دریافت می کنند.

وی افزود: با توجه به پایین بودن ارتفاع این محل، آنتن دهی و سیگنال رسانی به تمامی استان سخت و دشوار است بنابراین انتقال مرکز صدا و سیما به مکانی مرتفع در دستور کار قرار گرفت.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز همدان اضافه کرد: زمینی به مساحت حدود 50 هکتار در منطقه چهل چمن در منطقه دره مرادبیک این شهر برای ساخت مکان جدید صدا و سیما خریداری شده اما اجرای این طرح به مدت هشت سال تعطیل شده بود.

دهقان نیری بیان کرد: در این مدت زمان حتی نگهبان هم برای حفظ اندک تاسیسات موجود در این منطقه پیش بینی نشد بنابراین بیشتر وسایل این محل به سرقت رفت.

وی اظهار داشت: در صورت تلاش مدیران وقت برای تکمیل این طرح، بهره برداری از آن با یک میلیارد تومان صورت می گرفت اما هم اینک با 40 برابر این مبلغ نیز نمی توان این طرح را به سرانجام رساند.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز همدان بیان کرد: با این وجود به تدریج امکانات فنی و زیربنایی در این محل قرار داده شده و شمار استودیو از چهار مورد در محل فعلی به 9 مورد در محل جدید صدا و سیما افزایش می یابد.

دهقان نیری اظهار داشت: برخی افراد به بهانه اینکه صدا و سیما محل چرای احشام آنها را تصرف کرده بود با اجرای این طرح مخالفت می کردند اما این مرکز در مذاکره با شهروندان ساکن در این مناطق رضایت آنها را جلب کرد.

مدیرکل صدا و سیمای همدان یادآوری کرد: در همین ارتباط بسترهای لازم برای احداث راه و مسجدی بزرگ در این منطقه فراهم شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha