۱۱ آبان ۱۳۹۸، ۱۳:۱۳
کد خبرنگار: 2122
کد خبر: 83538652
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

واکنش سودان به دعوت آمریکا برای حل بحران سد النهضه

تهران – ایرنا – "عبدالفتاح البرهان" رییس شورای دولت انتقالی سودان تاکید کرد، خارطوم با دعوت آمریکا برای نشست چهارجانبه مصر، اتیوپی و سودان با نظارت آمریکا موافقت می کند.

به گزارش امروز (شنبه) خبرگزاری رسمی سودان (سونا)، وی این سخنان را در در دیدار با "برایان شوکان" کاردار سفارت آمریکا در قصر ریاست جمهوری خارطوم مطرح کرد.

آمریکا پیشتر از سه کشور اتیوپی، مصر و سودان دعوت کرده بود تا روز چهارشنبه هفته جاری برای حل بحران سد النهضه یک نشست چهارجانبه با نظارت آمریکا تشکیل دهند.

به نوشته سونا، هر سه کشور به طور رسمی با تشکیل این نشست موافقت کرده اند و وزرای خزانه داری، امور خارجه آمریکا و وزرای امور خارجه و امور آبی سه کشور سودان، مصر و اتیوپی در این نشست شرکت می کنند.

سد النهضه یا سد هزاره بزرگ سدی می باشد که قرار است از سوی اتیوپی در نیل آبی در نزدیکی مرزهای اتیوپی با سودان و در حدود ۲۰ تا ۴۰ کیلومتری آن احداث شود. در صورتی که این سد احداث شود بزرگترین سد آبی-برقی در قاره آفریقا و دهمین سد بزرگ جهان در زمینه سدها برای تولید برق به شمار خواهد رفت. هزینه احداث این سد از مرز چهار میلیارد دلار فراتر خواهد رفت و یکی از سه سدی است که به منظور تولید برق آبی در اتیوپی احداث می شود، که نگرانی هایی را نزد کارشناسان مصری درباره تاثیر آن بر آبهای نیل و سهم مصر از آن ایجاد کرده است.

حجم ذخیره آب این سد برای اتیوپی ۷۴ میلیارد متر مکعب است که این سهم آبی تقریباً برابر با دو سهم سالانه مصر و سودان می باشد.

ساخت این سد بزرگ باعث نگرانی مصر درباره از دست دادن سهم خود از آب نیل و وارد شدن خسارت به بخش زراعی این کشور شده است و بارها نسبت به ساخت آن اعتراض کرده است.

رود نیل منبع اساسی تامین آب زمین های زراعی و کشاورزی مردم مصر که در حال حاضر ۱۰۰ میلیون نفر هستند، به شمار می رود.

اتیوپی در اواخر ماه مه ۲۰۱۳ بخشی از آب رودخانه نیل آبی را منحرف کرد؛ این رودخانه پس از پیوستن به نیل سفید در خارطوم نیل بزرگ را تشکیل می دهد؛ این رود پس از عبور از سودان به مصر و سپس به دریای مدیترانه می رسد. طرح کانال کشی آب نیل از سوی اتیوپی خشم مصری ها را برانگیخته است، زیرا بر اساس معاهده های ۱۹۲۹ و۱۹۵۹ مصر حق وتو هر طرحی که منافع قاهره را به مخاطره اندازد، دارد. این دو معاهده با مخالفت اکثر کشورهای حوزه نیل از جمله اتیوپی روبرو بوده است.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha