رسانه های فعال در جنوب شرق آسیا روز سه شنبه به نقل از رئیس جمهوری فیلیپین گزارش دادند: رودریگو دوترته درجمع رهبران مختلف جهان و از جمله دبیر کل سازمان ملل که دراین اجلاس سران آسه ان در بانکوک شرکت کرده بودند از کشورهای توسعه یافته غربی خواست تا روند ارسال زباله های صنعتی را به کشورهای به منظور" بازیافت" متوقف کنند.
دوترته گفت: فیلیپین ، مالزی و اندونزی از جمله کشورهای جنوب شرقی آسیا هستند که محموله های زباله خطرناک را از کشورهای غربی دریافت می کنند.
وی با ا شاره به آثار خطرناک زیست محیطی، بهداشتی و انسانی که این ضایعات در کشورهای دریافت کننده ضایعات صنعتی برجای گذاشته گفت: باید به منظور بهبود زیست بوم کشورهای خود و منطقه هم کشورها از دریافت این ضایعات امتناع کرده و هم کشورهای صنعتی به روند ارسال این زباله ها به سمت کشورهای آسیایی به ویژه شرق دور اجتناب کنند.
سی و پنجمین اجلاس سران آسه آن در روزهای یکشنبه تا سه شنبه هفته جاری با حضور سران 10 کشور مالزی، اندونزی، برونئی، فیلیپین، کامبوج، لائوس، ویتنام، برونئی، سنگاپور و میانمار و تایلند به همراه برخی رهبران کشورهای مختلف جهان از جمله استرالیا، نیوزیلند، هند، کره جنوبی و چین در بانکوک پایتخت تایلند برگزار شد.
به گزارش شبکه خبری راپلر ، دوترته در ماه مه سال جاری ، دستور ممنوعیت ورود زباله از کشورهای خارجی را به فیلیپین صادر کرد. این فرمان پس از آن صادر شد که کانادا در سال های 2013 تا 2014 افزون بر 103 کشتی حامل کانتینرهای زباله های خطرناک را با حجم بیش از 2 هزار تن راهی آبهای فیلیپین در جنوب شرق آسیا کرد که طبق دستور دوترته این زباله ها در ماه مه سال جاری به کانادا بازگشت داده شدند.
چین در فوریه سال 2018 قانون ممنوعیت واردات ضایعات را که شامل 24 نوع زباله از کشورهای صنعتی بود ، به موقع اجرا گذاشت. ناظران منطقه می گویند از زمانی که چین پذیرش بازیافت از آمریکا را متوقف کرد، انباشت زبالههای پلاستیکی در کشورهای در حال توسعه مانند برخی کشورهای جنوب شرق آسیا افزایش یافته است. آلمان صرفا درسال گذشته میلادی 408 تن زباله بیشتر نسبت به سال 2017 به اندونزی صادر کرده است.
چالش زباله در اندونزی با بیش از 17 هزار جزیره یک وضعیت بسیار نگران کننده ای را دراین کشور ایجاد است. جاکارتا در دهه های گذشته نظارت و مدیریت بسیار ضعیفی در این زمینه داشته است.
براساس گزارش های رسانه ای دولت اندونزی صرفا ماهانه مبلغ بسیارناچیز 200 هزار روپیه معادل 13 دلار را به ساکنان فقیرهمجوار مراکز دفن زباله می پردازد.اما کارشناسان اندونزیایی محیط زیست می گویند اما این 13 دلار، جبران آلودگی های متعدد به ویژه آلودگی آب در این مناطق را جبران نمی کند و آنها مجبورند برای آب آشامیدنی و حمام خود هر روزه از آبهای بطری استفاده کنند. شرایطی که با افزایش واردات ضایعات رو به وخامت گذاشته است زیرا روزانه قریب به 7 هزار تن زباله به این مناطق سرازیرمی شود و کارگران دراین مناطق اگرچه صرفا با فروش بخشی از این زباله ها و ضایعات به شرکتهای بازیافت، درآمد ناچیزی کسب می کنند، اما درواقع این افراد قربانیان اصلی این زباله ها نیز هستند.
به غیر از اندونزی، مالزی، تایلند و فیلیپین نیز از مقاصد اصلی در جنوب شرق آسیا برای صادرات و یا قاچاق انواع زباله های صنعتی و پلاستیکی از کشورهای عمدتا توسعه یافته برای بازیافت هستند.
یئو یی بین" وزیر انرژی، علوم، تکنولوژی، محیط زیست و تغییرات آب و هوایی مالزی دراوایل سال جاری گزارش داد مالزی بزودی 450 متریک تن انواع ضایعات به ویژه زباله های پلاستیکی را که به صورت غیرقانونی وارد این کشور شده به 10 کشور صادر کننده آن بازمی گرداند.
ژاپن، انگلیس، عربستان، بنگلادش، کانادا، استرالیا، آمریکا و چین از ارسال کنندگان انواع زباله به مالزی درجنوب شرق آسیا هستند . در سال جاری این کشور جنوب شرق آسیا میلیون ها تن ضایعات خطرناک را به 10 کشور عمدتا صنعتی بازگردانده است.
نظر شما