مرتضی بسطامی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا در رابطه با بازدید میدانی تیمی از پژوهشگاه زلزله در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی اظهار داشت: زلزله شدت و بزرگای بالایی داشته اما به نسبت شتاب حجم خسارت گستردهای نبوده است و تمرکز در دو روستای ورنکش و ورزقان و تعدادی روستای دیگر بسیار جزیی خسارت دیدهاند.
وی ادامه داد: با توجه به شتاب و شدت زلزله باید خسارت بیشتری به مناطق وارد میشد اما میزان خسارت کم بود. هر زلزلهای که رخ میدهد درسهایی تکراری برای ما دارد زیرا در هر زلزله ای ساختمانهای خشتی و قدیمی به راحتی آسیب میبیند.
بسطامی اظهار داشت: در این زلزله ساختمان های تحت نظارت بنیاد مسکن مقاوم ماند و به آنها آسیب نرسیده بود که این ساختمان ها نیز دو دسته است، ساختمان های قدیمی و آنهایی که در سه سال اخیر ساخته شده که جزو نقاط قوت کاهش خسارات زلزله است.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه مهندسی زلزله تصریح کرد: ساختمانهای روستایی به صورت اسکلت مهندسی ساخته نمیشود بلکه با یکسری شناژ این ساختمان تقویت میشود و اصول آنها باید رعایت شود اما ساختمانهای قدیمیتر ضضعیف تر بوده است و دیوار ها به راحتی فرو میریزد و یکسری ضابطه جدید وجود دارد که نبشی (wall post) نگهدارنده می زنند که باعث عدم آسیب رسانی میشود.
به گفته وی بنیاد مسکن هر سال حدود ۲۰۰ هزار واحد در روستاها با وام بسیار ارزان بازسازی میکند که نتیجه بسیار خوبی داشته است.
بسطامی گفت: در این زلزله مردم بسیار با فرهنگ خوب برخورد کردند و در همان ساعات اولیه با همکاری بسیار خوبی تا رسیدن نیروهای امدادی مصدومان را از زیر آوار خارج کردند و همچنین در توزیع کمکها به حداقل قانع بودند.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه مهندسی زلزله اظهار داشت: هلال احمر، بسیج، وزارت کشور، سازمان مدیریت بحران و نیروی انتظامی امنیت منطقه و امکانات رفاهی را به خوبی تامین کردند و ۲۵ روستای آسیب دیده در شرایط مناسب قرار داشت.
نظر شما