عادل عربی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سال گذشته هوای همدان ۵۱ روز آلوده بود بیان کرد: شرایط هوا آذر ماه امسال چهار روز در حالت هشدار قرار داشت که این امار در آذرماه سال گذشته نیز چهار روز بود.
وی اضافه کرد: وطیفه محیط زیست تنها پایش و رصد هوا و انتقال یافته ها به مراجعی نظیر علوم پزشکی و مدیریت بحران است و در صورت ضرورت آنها هشدارهای لازم را به مردم ارائه می دهند.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیطزیست همدان بیان کرد: در دو ماهه گذشته با وجود تشدید برودت هوا با پدیده وارونگی هوا مواجه شده و این موضوع به منظور آگاهی مردم در چند نوبت اطلاع رسانی شد.
عربی توضیح داد: عوامل و متغیری به نام پی ام ۲.۵ به معنای اینکه ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون که ناشی از فعالیت خودروها است، در همدان عامل آلودگی بوده است.
وی بیان کرد: هم اینک یک دستگاه سنجش وضعیت کیفی هوا در منطقه ای پُرترافیک قرار دارد که درصدد افزایش شمار این دستگاه ها به منظور پوشش و انتقال بهتر وضعیت کیفی هوا هستیم و در این راستا طرح شبکه پایش وضعیت کیفی هوای همدان تهیه و در کارگروه های مربوطه مطرح و بررسی می شود.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیطزیست همدان درباره علت تاخیر در اجرای سایت پسماند جنوب استان نیز توضیح داد: با توجه به تغییر زمین پیش بینی شده برای دفن پسماند در ملایر، فرایند گرفتن زمین، دریافت مجوزها و مطالعه طرح جامع در فصول مختلف زمانبر شد.
عربی افزود: به تازگی گزارش ارزیابی به اتمام رسیده و در اختیار محیط زیست قرار گرفته است که در کارگروه مدیریت پسماند این طرح مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: در ناحیه شمال و مرکز استان مشکل دفن پسماند وجود ندارد و هم اینک زباله ۲۰ شهر به محل دفن پسماند همدان منتقل می شود.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیطزیست همدان اضافه کرد: برای مدیریت پسماند سفال و سرامیک شهر لالجین نیز ابتدا از انتقال آن به داخل رودخانه جلوگیری شد سپس مکانی برای انتقال پسماندهای شهرک سفال و کارگاه های داخل شهر پیش بینی شد.
عربی افزود: یک سرمایه گذار اقدام به خرید پسماندهای گچی و بازیافت آنها می کند که این فرد قرار است به زودی واحدی برای بازیافت تمامی این پسماندها راه اندازی می کند.
وی گفت: برای مدیریت پسماندهای پزشکی مراکز خصوصی، شرکتی توسط کارگروه مدیریت پسماند معرفی شد که مشکل در تمامی شهرستان ها به جز ملایر رفع شد و در این شهرستان نیز مقرر شد سازمان نظام پزشکی شهرستان ملایر ورود کرده و مشکل را رفع کند.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیطزیست همدان با بیان اینکه شناسایی واحدهای آلاینده به صورت فصلی صورت می گیرد گفت: ۳۰ واحد آلاینده نیمه نخست امسال در همدان شناسایی شدند که از این تعداد ۱۲ واحد آلاینده و ۱۸ واحد آلایندگی ناشی از پسماند بوده است.
نظر شما