به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، این فناوری مانع انتقال باکتریهای مقاوم در برابر آنتی بیوتیک و سایر انواع باکتریها از تجهیزات بیمارستانی گرفته تا سطوح آشپرخانه به سایر سطوح میشوند.
این ماده جدید که با الهام از برگ نیلوفر آبی و با بهرهگیری از فرایندهای شیمیایی و مهندسی سطح در مقیاس نانو تولید شده، به شکل لایه نازکی از جنس پلاستیک است و میتوان اشیای مختلفی مانند دستگیره در را که احتمال آلوده شدن به ویروسهای مختلف را دارند، با استفاده از آن پوشاند. سطح این ماده متشکل از چینخوردگیهای میکروسکوپی است که مانع تجمع مولکولهای خارجی میشود. برای مثال زمانی که یک قطره خون یا آب با این سطح برخورد میکند، سطح مانند یک فنر عمل کرده و بلا فاصله آن را در جهت دیگری باز میگرداند. همین رخداد در مورد باکتریها نیز به وقوع میپیوندد.
این ماده برای بستهبندی مواد غذایی، گزینه مناسبی محسوب میشود و مانع انتقال باکتریهای خطرناکی مانند ایکولای و سالمونلا از گوشت خام و سایر مواد غذایی میشود.
در آزمایشات اولیه که با استفاده از دو باکتری MRSA و Pseudomonas زیر میکروسکوپ الکترونی انجام گرفت، مشخص شد هیچ نوع باکتری توانایی انتقال به سطح این ماده جدید را ندارد. اکنون محققان در حال بهبود ساختار مولکولی و شیمیایی این ماده هستند و امیدوارند به زودی امکان تولید تجاری این ماده فراهم شود.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه ACS Nano منتشر شده است.
تهران- ایرنا - محققان دانشگاه مک مستر کانادا مادهای ساختند که علاوه بر پاکسازی خود، قادر است انواع باکتری را نابود کند.
اخبار مرتبط
-
دستاوردی از محققان ایرانی؛
طراحی نانوكامپوزیتهای ضدباكتری برای افزایش زمان ماندگاری موادغذایی
تهران- ایرنا- محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، موفق به طراحی نمونههای نانوكامپوزیتی برای…
-
نانورنگ جديد براي كاهش هزينه فرآوري مواد غذايي
تهران - ايرنا - گروهي از محققان آلماني نانو روكش جديدي با ويژگي ضد چسبندگي و ضد ميكروبي معرفي…
-
استفاده از صابون آنتي باكتريال ممنوع
تهران – ايرنا – در حالي كه اكثر افراد بر اين باورند كه صابون هاي آنتي باكتريال اثر بهتري در…
-
استفاده از نانومواد بهعنوان ماده نگهدارنده مواد غذايي
تهران-ايرنا-پژوهشگران دانشگاه پيام نور مركز تفت و يزد در تحقيقات آزمايشگاهي خود به يك نوع نانو…
-
رازهاي افرادي كه به ندرت دچار بيماري ميشوند
پايگاه خبري تحليلي زاهدان پيگير مطلبي با عنوان «رازهاي افرادي كه به ندرت دچار بيماري ميشوند»…
-
روشي براي جلوگيري از تجمع باكتري ها روي تجهيزات
تهران – ايرنا - محققان دانشگاه تورنتو دريافتند با آغشته كردن سطح تجهيزات فرآوري مواد غذايي…
-
سالم ترين خوراكي ها براي روده
تهران-ايرنا-ماست، موز، لوبيا، سير و مارچوبه از سالم ترين خوراكي ها براي روده هستند.
نظر شما