به گزارش پایگاه خبری مدیکال نیوز، کشف داروهای جدید فرایند بسیار دشواری است و گاهی محققان دهها هزار ترکیب شیمیایی را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهند تا تنها چند نمونه را برای آزمایشات بالینی شناسایی کنند.
این ترکیبات معمولا با استفاده از مدلهای جانوری و سلولهای کشت شده مورد آزمایش قرار میگیرند. اما نتایج حاصله در بسیاری از موارد با ساختار زیستی بدن انسان سازگاری ندارد. سلولهای کشت شده نیز فاقد ساختار سهبعدی و رگهای خونی هستند و اثرگذاری داروها را بر سلولهای زنده به درستی نشان نمیدهند.
اکنون محققان دستگاهی را ساختند که این مشکلات را رفع میکند. این دستگاه به اندازه یک سکه است که در مرکز آن حفرهای به قطر یک میلیمتر وجود دارد. دیواره این حفره با ریزگردهایی به ابعاد ۱۰۰ نانو متر پوشیده شده است. برای استفاده از این دستگاه، ساختارهای سهبعدی از سلولهای سرطانی درون حفره قرار گرفته و سلولهای تولیدکننده رگهای خونی روی ریزگردها قرار میگیرند. پس از چندروز رگها رشد کرده و به بافت سلولی متصل میشوند. این ساختار، وضعیت درون بدن را شبیهسازی میکند و امکان بررسی دقیق رفتار داروهای ضد سرطان را در بدن فراهم میکند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Biomaterials منتشر شده است.
تهران- ایرنا- محققان دانشگاه کیوتو واقع در ژاپن ابزار جدیدی را ساختند که شرایط درون بدن را شبیهسازی میکند و با استفاده از فناوری آزمایشگاه روی تراشه، امکان مشاهده عملکرد داروهای ضدسرطان را در اختیار میگذارد.
اخبار مرتبط
-
كشت سلول در اندامهاي كاغذي
تهران– ايرنا- محققان با استفاده از يك چاپگر سهبعدي توانستند اندامهاي كاغذي بسازند كه داراي…
-
چاپ سهبعدی پوست زنده به همراه رگهای خونی
تهران - ایرنا - محققان موسسه پلیتکنیک رنسلیر واقع در نیویورک آمریکا، یک راهکار جدید برای…
-
ترسيم نقشه مصرف اكسيژن در سلول با استفاده از حسگر انعطافپذير
تهران - ايرنا - پژوهشگران ژاپني موفق به ساخت حسگر انعطافپذيري شدند كه قادر است اكسيژن مصرف…
-
تولید مینی ارگانهای سایبورگ از سلولهای بنیادی
تهران- ایرنا- محققان آمریکایی در جریان پژوهشی موفق به ابداع ارگانهای ساده شدهای معروف به…
نظر شما