۷ دی ۱۳۹۸، ۸:۵۱
کد خبرنگار: 2089
کد خبر: 83609364
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

خشکسالی، سیل و سرمازدگی حوادث تهدیدکننده سمنان است

سمنان- ایرنا- مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان گفت: پدیده‌های خشکسالی، سیل و سرمازدگی، مهمترین حوادث تهدیدکننده و خسارت‌بار اقتصادی در سال‌های اخیر در این استان است.

ایرج رئیسیان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پدیده خشکسالی، سیل و  سرمازدگی به دلیل شرایط جغرافیایی، گستردگی و همجواری بخش وسیعی از سمنان با پهنه کویر مرکزی و اقلیم خشک دائمی حاکم بر این استان است.

وی بیان کرد: فرونشست زمین، آتش‌سوزی مراتع، زمین لرزه، بیماری دامی، آتش سوزی واحدهای تولیدی، سوانح ریلی و حوادث جاده‌ای از دیگر حادثه‌هایی است که استان سمنان را تهدید می‌کند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان ادامه داد: استقرار استان در مسیر اصلی محور ارتباطی شرق به غرب و نیز مسیر ارتباطی مناطق مرکزی به استان‌های شمالی و مستقر بودن واحدهای صنعتی، تاسیسات انتقال نیرو و انرژی سبب بروز حوادث و سوانح انسان ساخت متعدد می‌شود.

وی به ضرورت برنامه‌ریزی برای پیشگیری و کاهش اثرات بلایای طبیعی در سمنان تاکید و تصریح کرد: اقدام‌ها باید در دو بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزای انجام شود، چرا که در کنار تقویت زیرساخت‌ها و شریان‌های حیاتی نیاز به ارتقای فرهنگ و مشارکت آحاد مردم دارد.

رئیسیان خاطرنشان کرد: تخصیص اعتبارات به منظور تکمیل و ایجاد زیرساخت‌ها و تاسیسات زیربنایی مانند تکمیل سوله مدیریت بحران، پیگیری تکمیل پایگاه‌های چند منظوره، پایگاه‌های اورژانس، پایگاه‌های امداد جاده‌ای برای کاهش اثرهای بلایای طبیعی در استان سمنان لازم است.

وی تاکید کرد: مدیران دستگاه‌های اجرایی و نیز شهرداری‌ها نسبت به ایجاد تاسیسات حفاظتی شهرها مانند احداث کانال‌های سیل گذر، اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری اقدام کنند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان با اشاره به اینکه ایستگاه‌های هواشناسی استان در نوارشمالی مستقر است، اظهارداشت:  گسترش ایستگاه‌‎های سینوپتیک هواشناسی و گسترش نصب و راه‌اندازی سامانه‌های هشدار سیل مورد توجه مسوولان قرار گیرد.

گذر از بلایای طبیعی با آموزش جامعه

رئیسیان، با بیان اینکه بلایای طبیعی برای سمنان ناشناخته نیست، تاکید کرد: با وجود این مساله، همچنان نیاز به فرهنگ‌سازی و آموزش جامعه برای پیشگیری و یا مقابله صحیح در برابر حوادث قهری بسیار احساس می‌شود.

وی افزود: ارتقای سطح آموزش عمومی و تخصصی برای مقابله کاهش آثار بلایای طبیعی و نیز  تقویت نیروی انسانی متخصص و گروه‌های پژوهشی کارشناسی به منظور مطالعه حوادث قهری در مسیرهای اصولی و صحیح برای تحقق این مساله نیاز است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان تاکید کرد: تیم‌سازی و افزایش مشارکت‌های مردمی و برنامه‌ریزی برای استفاده از توان بخش خصوصی از موارد مهمی است که باید در برنامه‌های پیش از وقوع بحران به آن توجه کرد.

وی ادامه داد: اقداماتی نظیر توسعه فرهنگ استفاده از خدمات بیمه، تهیه شناسنامه مدیریت بحران شهرها و روستاها، تهیه نقشه و بانک اطلاعات داده‌های مرتبط با مدیریت بحران، تهیه و ابلاغ مشخصات تیم‌های واکنش سریع، برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های بازآموزی، مانورهای آمادگی، پیگیری اصلاح قوانین و مقررات، تقویت بُعد نظارت در ساخت و سازها، افزایش آمادگی دستگاه‌ها از دیگر اقدام‌های لازم در این راستاست.

پیگیری مطالعات تعیین نرخ فرونشست

رئیسیان گفت: پیگیری مطالعات تعیین نرخ فرونشست دشت سمنان از طریق اداره کل دفتر زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان از محل اعتبارات پژوهشی استان و تکمیل مطالعات مربوطه در دشت سمنان در حال اجراست.

وی افزود: پیشنهاد مطالعات نرخ فرونشست در دشت دامغان برای استفاده از منابع سال جاری پذیرفته شده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان تصریح کرد: پدیده فرونشست زمین می‌تواند در اثر پدیده‌های طبیعی زمین‌شناسی یا فعالیت‌های انسانی ایجاد شود، اما کاهش شدید سطح آب های زیرزمینی در اثر برداشت بی رویه از این منابع، مهمترین دلیل فرونشست زمین در استان سمنان است.

توجه به اصل آمایش سرزمین به منظور استفاده بهینه از منابع

رئیسیان اظهارداشت: به طور قطع از وقوع برخی حوادث قهری مانند زلزله نمی‌توان جلوگیری کرد ولی با راهکارهایی می‌توان آثار زیان‌بار احتمالی حوادث را کاهش داد.

وی افزود: توجه به اصل آمایش سرزمینی سمنان برای استفاده بهینه از منابع محدود موجود در این استان به ویژه در بخش آب یکی از مهم‌ترین راهکارهای کاهش تبعات منفی حوادثی مانند زلزله است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان یادآور شد: حفظ آمادگی توان انسانی و امکانات و ماشین آلات دستگاه‌های اجرایی و امدادی برای دستیابی به هماهنگی بین بخش‌های ستادی، اجرایی ، امدادی و خدماتی و جهت گیری گسترش برنامه‌های مشارکت عمومی در مدیریت بحران و کاهش میزان نقش دولت در این امر، از دیگر راهکارهای تحقق این مساله است.

وی با اشاره به ضرورت تهیه طرح جامع سیلاب و دفع آب‌های سطحی برای روستاهای در معرض خطر آبگرفتگی در سمنان تاکید و خاطرنشان کرد: به حفظ مراتع و جنگل‌ها، جلوگیری از تخریب پوشش گیاهی، گسترش فضای سبز شهری و روستایی به منظور کاهش رواناب‌های سطحی در حوضه‌های آبریز مشرف به مراکز جمعیتی توجه شود.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان یادآور شد: برنامه‌ریزی استفاده از منابع طبیعی شامل آب، خاک و پوشش گیاهی بر اساس سند آمایش این استان و اجرای برنامه های توسعه استان مبتنی بر ظرفیت محدود منابع موجود در کاهش آثار منفی حوادثی قهری لازم است.

اخبار مرتبط