به گزارش سازمان بیمه سلامت، علی رضا اولیایی منش روز شنبه درباره پوشش اجباری بیمه سلامت افزود: در ابتدای اجرای طرح تحول سلامت، پوشش بیمه همگانی آغاز شد و به دلیل عدم اجرای ارزیابی وسع، اتفاقاتی مثل همپوشانی بیمهای، مهاجرت از صندوق بیمه سلامت ایرانیان به صندوق بیمه همگانی سلامت و تحت پوشش بیمه رایگان قرار گرفتن ثروتمندان رخ داد.
وی ادامه داد: قرار نیست قانونی که برای محرومان و فقرا اجرا میشود، برای ثروتمندان هم انجام شود. از طرفی هنوز اطلاعات درآمدی افراد به صورت تدوین یافته وجود ندارد و این مشکل بزرگی است. باید به این سمت حرکت کنیم که همه اطلاعات روی هم قرار بگیرد تا اطلاعات جامع و کاملی برای مسائلی مانند پوشش بیمهای داشته باشیم.
رییس مرکز تحقیقات عدالت در سلامت همچنین درباره اهمیت رسیدن به پوشش همگانی سلامت بیان کرد: پوشش همگانی سلامت سه بعد اصلی شامل پوشش کامل خدمتی، پوشش کامل جمعیتی و پوشش کامل قیمت دارد. یعنی بیمهها باید بتوانند همه خدمات سلامت مورد نیاز کشور را با قیمتی پوشش بدهند که دهکهای مختلف از این خدمات برخوردار شوند. به دلیل بی ثباتیهای مختلف، از جمله منابع نمیتوانیم به اهداف پوشش همگانی سلامت برسیم.
به گزارش ایرنا، اجرای طرح پوشش اجباری بیمه سلامت از ۱۳ آبان ماه در مراسمی با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، سعید نمکی وزیر بهداشت و جمعی از مسئولان وزارت بهداشت و بیمه سلامت در مرکز همایشهای صدا و سیمای جمهوری اسلامی به طور رسمی آغاز شد. بر اساس این مصوبه دولت، صد در صد حق بیمه افرادی که تا ۴۰ درصد حداقل حقوق وزارت کار درآمد دارند توسط دولت پرداخت میشود. همچنین ۵۰ درصد حق بیمه افرادی که از ۴۰ درصد تا کمتر از صد در صد حداقل حقوق و دستمزد را دریافت میکنند توسط دولت پرداخت خواهد شد و افرادی که صد در صد حداقل حقوق و دستمزد را دریافت میکنند باید حق بیمه را خودشان پرداخت کنند.
سعید نمکی، وزیر بهداشت پیش از این درباره این طرح به خبرنگار سلامت ایرنا گفته بود: تلاش ما این است که با این روش، طرح بیمه اجباری سلامت را عملیاتی کنیم. بین ۷ تا ۱۰ میلیون نفر که تحت پوشش بیمه نیستند با این اقدام از پوشش بیمهای برخوردار میشوند.
نظر شما